Selma pravi semafor za Gradski stadion

Subotičko preduzeće "Selma" izabrano je za izvođača radova na izgradnji semafora na Gradskom stadionu u Subotici, koji treba da bude završen do kraja godine, a postavljen na proleće, izjavio je Tanjugu član Gradskog veća u Subotici zadužen za sport Nemanja Simović.

semafor

On ističe da ovim, nakon preuzimanja Gradskog stadiona i hitnog rešavanja gorućih problema, lokalna samouprava u Subotici nastavlja sa uređenjem Gradskog stadiona.

 

Simović je precizirao da se radi o elektronskom semaforu veličine 6,5 x 4,5 metara, a da je njegova nabavka sprovedena u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport.

 

"U skladu sa novim zakonom o javnim nabavkama sprovedena je procedura i odabran je izvođač radova subotičko preduzeće 'Selma'. Izvođač je u obavezi da izradu semafora i prateće instalacije završi do kraja godine, a početkom naredne godine, čim to dozvole vremenski uslovi, radnici JKP 'Stadiona' će ga montirati i postaviti", rekao je Simović.

 

On je ocenio da će na ovaj način biti ispunjen još jedan od uslova za odigravanje utakmica evropskog ranga takmičenja u Subotici. Prema njegovim rečima, u budžetu za narednu godinu biće planirana sredstva za izradu projekta za postavljanje reflektora i postavljanje novih stolica na zapadnoj tribini.

 

"U razgovoru sa čelnim ljudima Direkcije za izgradnju grada, postignut je dogovor da se izdvoje i tri miliona dinara za kompletno renoviranje i adaptaciju svlačionica koje koristi škola fudbala muškog fudbalskog kluba 'Spartak', kao i prostorije koje koristi ženski klub 'Spartak', u saradnji sa atletskim klubom 'Spartak'", istakao je Simović.

 

On je naveo da će od Nove godine, lokalna samouprava preko JKP "Stadion", koje se bavi održavanjem sportskih objekata u gradu, preuzeti sve troškove održavanja i energenata na Gradskom stadionu.

 

"To je takođe velika pomoć pomenutim sportskim klubovima koji su korisnici Gradskog stadiona. Sada je već sasvim izvesno da će do derbi utakmica sa Vojvodinom, Crvenom zvezdom i Partizanom na proleće Gradski stadion u Subotici poprimiti mnogo lepši izgled", zaključio je Simović.

 

TanjugKOMENTARI

 1. unitedforce kaže:

  nmg da vrjm jbt da je salma bila jedini ponudjovac odakle to???

  a semafor  nikad gore nisam vido, strasno sta se radi. dajte nam svetla da igramo nocu fucbal.

 2. Kist kaže:

  Ahahahaha, semafor 6,5×4,5. Pa sta je to rodjaci?

 3. varoščanin kaže:

  Pa takav je bio kod kineza, nije bilo većih dimenzija. A da, bio je samo košarkaški, ali nema veze biće dobar za te pare.

 4. Anonimni kaže:

  Sraman semafor za jedan veliki srednjoevropski grad….Ja nemogu da verujem da takve socijalne praistorijske semafore u 2013 godini još proizvode…Ako nemože onakav kakav grad kao Subotica zaslužuje netreba ni ovaj….pa već godinama se igra bez semafora,dok se nekupi neki iz ovog veka normalan kakav svako selo u evropi ima,ova skalamerija iz šezdesetih nam netreba.Nije demagogija ili daj šta daš već je to realnost.

 5. Grobar Toma kaže:

  Bolje vratite taj raspali semafor sa slike.

 6. stormwatch kaže:

  Treba da naprave HOLOGRAMSKI semafor! E takav niko jos nema! 

 7. roki kaže:

  Koja sramota….

  Interesuje me da li je moguce da se tender ponisti ako komisija utvrdi da semafor ne zadovoljava kriterijume…..

  Ne znam da li je komisija svesna da ovaj nazovi semafor bi mozda bio pogodan za halu i to kad se igraju kosarkaske utakmice….mada i ovakav je jadan do bola.

  I gde su raspisali tender, jer je bio u sluzbenom glasniku? Rok je bio 6 dana, da nije mozda namesten tender za Selmu, pa da direktor za nekim podeli masnu proviziju. Sramota, bando pokvarena i korumpirana…

 8. roki kaže:

  Inace Selma nema nikakve reference za pravljenje semafora. Da li je neko ikada video Selmin semafor u Srbiji?

 9. roki77 kaže:

   

  roki:

   

  Inace Selma nema nikakve reference za pravljenje semafora. Da li je neko ikada video Selmin semafor u Srbiji?

   

   

  ne govorim o semaforima na raskrnici nego o semaforima za sportske terene. Kad je Selma napravila jedan sportski semafor?

OSTAVITE KOMENTAR