Sevdah Baby na Trenchtown-u

Na regionalnom festivalu Trenchtown, koji će se održati od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu nedaleko od Palića, nastupiće jedan od najpoznatijih hip hop sastava u regionu Elemental, popularni beogradski producent i DJ SevdahBABY sa svojim bendom i poznata mađarska grupa colorStar.

 

Sa ova tri izvođača je kompletiran program na Velikoj bini Trenchtown festivala:

 

30. april – Eva Braun, Eyesburn, Superhiks

1. maj – SevdahBABY, Elemental, Atheist Rap

2. maj – Roots Rocket, Jinx, colorStar

 

Danas, kao i pre šest godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne ili predstavnika urbane, klupske kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues ili brazilska tristessa.

Atraktivna mešavina repa, funka, rocka, jazza i soula u izvedbi odlične grupe muzičara učinili su hrvatski bend Elemental regionalnom koncertnom atrakcijiom. Grupa je osnovana 1998. godine i iza sebe imaju pet studijskih albuma.

 

colorStar je osnovan u Budimpešti 1996. godine, a njihova muzika se može opisati kao kompleksan konglomerat raznih electro pravaca, space rocka, psihodelične muzike, etno i eksperimentalnog plesnog zvuka… Vrlo originalno i prijemčivo. Progresivna plesna muzika na Velikoj bini poslednjeg festivalskog dana, 2. maja.
KOMENTARI

  1. Shtrokavi kaže:

    svake godine sve jadniji line-up

OSTAVITE KOMENTAR

73 + = 74

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: