Sile mraka na vrhuncu

Da li će od sada biti bolje ili je ovo samo početak teškog vremena ? Noć je najcrnja pre novog svitanja. Iako zima tek počinje, naši daleki preci su obavljali rituale i obrede jer su verovali da se sunce ponovo rađa. Još je daleko onaj dan kada izvuku tog mrmota iz rupe i on najavi proleće. Ipak, svaki sledeći dan posle ovog zimskog solisticijuma biće duži.

 

Sunce je danas izašlo u 7 časova i 13 minuta, a zaći tačno u 16 časova, što znači da će obdanica trajati 8 časova i 47 minuta, a noć 15 časova i 13 minuta.

 

U ovaj najdepresivniji dan u godini ima i dobrih vesti. Recimo, Saša Popović se vraća sa bolovanja i već u ponedeljak će voditi Grand. Putin je najavio oslobađanje članica benda Pusy riot (Pobuna pičića), Aki je preboleo Saru a Kaćin bivši muva njenu drugaricu…

Summer Solstice at ancient Kokino observatoryKOMENTARI

 1. wtf? kaže:

  koja je poenta ovog clanka?
   

 2. klasicni suboticki mrgud kaže:

  poenta je da su suboticani jako mrgodni njudi

 3. zorandjala kaže:

  gospodo Izvori zaboravili ste najvaznije molio bih vas da se raspitate u kikindiza .UKIKINDI UVEDEN DRUSTVENO KORISNI RAD.naimekorisnici socijale morace da odradjuju svoja primanja{radno sposobni] po ceni od 125din. cas .Maglaji evo ti prilike da popravis budzet ako smes da ovo isto uradis necijoj glasackoj masini. OVO nepisem da bi me ocenjivali nego da znate da su banacani hrabriji od vas.

OSTAVITE KOMENTAR