Situacija se popravlja

Današnji izveštaji iz subotičke bolnice, Zavoda za javno zdravlje Subotica i pokrajinskog Instituta za javno zdravlje najavljuju bolje dane.

U prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 24 pregleda. Devet pacijenta je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice. Deset pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 97 pacijenta. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 4 pacijenta, 4 na mehaničkoj ventilaciji.

Tokom prethodnog dana u Severnobačkom okrugu registrovano je 26 novih slučajeva infekcije virusom SARS-CoV-2. Najveći broj slučajeva regitrovan je u Subotici , njih 23 ,sledi Bačka Topola sa 3 novootkrivenih. U prethodnom danu u Malom Iđošu nisu registrovani novooboleli.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 14.913. Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.384, potom sledi Zrenjanin i Pančevo sa više od 1200.  U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva. Zdravstveni sistem je i dalje u teškoj situaciji, ali se situacija popravlja.KOMENTARI

 1. Sub kaže:

  U bolnici se nikad nece popraviti situacija.Tamo je bila katastrofa i ostace katastrofa.I mimo tog kovida je sve KATASTROFA od same zgrade,doktora ,sestrica ,cast izuzecima koji jos postoje.Nedaj boze da moras ici na neki pregled a kamoli da moras ostaneš u bolnici.Sramota za grad da se to ne moze dovesti u red.

 2. Medicinar kaže:

  Subotička bolnica sa kovid odeljenjem? Dobro mi veli jedan zaposlenik koji tamo radi da je u toj bolnici prava katastrofa ,nerad ,nestručnost ,lekari sumnjivog znanja ,ko zna odakle došli sa ko zna kakvim diplomama. Ali su jedino ‘dobri’ glumci koji čekaju veće plate što im obečava A.V ,pa zato i forsiraju kovid kao psihopate koji su izgubili kompas . No nešto se događa ni oni na Prozivci više im ne tapšikuju i ne veličaju ih kao heroje . Sve se otkrilo nema više zamajavanja. Jedino još treba protrgovati vakcinama za šta su primili velike novci pojedini političari i medicinari.A možda sve to rade i đabelesku ,ko zna i ko u to veruje…za sačuvanja zdravlja nacije ???

 3. Inspektor.. kaže:

  @ Medicinar . Svaka roba se potroši. I ovi medicinari su se potrošili ,mislili su da ako lažima zaštite bogataše ,sprtiste i političare da će se od tog profitirati .Neće, iskorišteni su za jednokratnu upotrebu.Sada će da im kažu nema više novaca ,prekovremeni sati neće biti isplaćeni ,niste više interesantni.Jedino im ostaje da napuste taj posao i da isto potraže negde drugde ako nađu. ‘ Kovid bolnice’ će se zatvoriti-priča je završena. Još istraju da slobodu kretanje građana vežu za vakcinisanje i kovid pasuše , ali i sve je to samo priča da bi u zadnjem trenu naplate nešto za svoje usluge koje su obečali svojim svetskim mentorima koji trguju medicinskom opremom ,lekovima i vakcinama. Novinari su već dobili nalog da smanjuju tenzije oko zastrašivanja naroda-Naime svi se boje odgovornosti zbog otkrivanja laži i mahinacije oko pandemije.

 4. amacak kaže:

  dva komentara medicinara i inspektora je ustvari megille (imri, inspektor, medicinar, joka …) koji priča sam sa sobom. nema u tom što je napisao nikakve informacije osim o njemu, da je bolesni kritizer.

 5. Kamenorezac kaže:

  @ Medicinar, Inspektor … i ostali manje ili vise aktuelni nikovi,

  Tvoje reci su mudre i pametne. Veliko znanje i zivotno iskustvo koje iz tebe zraci i koje nam donosis i nesebicno ga delis sa drugim forumasima. Svaki Suboticanin bi trebao da ih zna. Mislim da svaku tvoju rec treba klesati u kamen i onda taj kamen sa tvojim uklesanim mudrostima, vezati tebi oko vrata i zajedno vas baciti u Sandorsku baru.

 6. Neven kaže:

  @ Kamenorezac ,U Šandorskoj bari nema više mesta ,naime JP Čistoća i Zelenilo godinama je zatrpavala tu rupu kućnim i kanceroginim otpadima ,zagadila vodonosne slojeve koje su povezane sa jezerom Palić .Palička voda nekada poznata kao lekovita danas je postala septička jama opasno za kupanje i za boravak u samoj blizini jezera. Tako da tvoja ponuda sa ‘kamenom oko vrata’ je zakasnela. Sami sebi ste stvili već davno kamen oko vrata sa natpisom ‘ ekološka katastrofa zvana bomba zagađenja’ Koja je zakucala na pragu Subotice visi vam oko vrata a od smeća ne vidite.
  Predlažem da za naredne izbore napravite partijsku ekološku akciju čišćenje Šandorske bare -bivšeg korita Paličkog jezera. Bude posla dok iskopate i sanirate milione i milone zatrpanog otpada ,narod će vam biti zahvalan . Izborni slogan izmislite sami tu vam neću pomoći ,iako sam pametan i mudar.

 7. Kamenorezac kaže:

  @ Neven
  Dakle ovako : Ja sam jedan stari i bivsi Suboticanin koji jos poznaje Sandorsku baru od pre 60 godina. Nigde nista nisam zatrpavao niti sam negde nesto kancerogenim matrerijalima zagadjivao. Dolazim na ovaj portal jer je ovde rec o mom rodnom gradu. Licno ne podnosim blesavost , neobrazovanost i nevaspitanost, i zbog toga zelim takvim osobama kamen oko vrata. Da li ce biti baceni u ekoloski cistu ili u kancerogenu baru je meni licno potpuno svejedno.

OSTAVITE KOMENTAR