Skuplji parking u Subotici

Na osnovu zahteva Javnog komunalnog preduzeća “Parking”, odobreno je povećanje cena parkiranja automobila u zelenoj zoni, kod Buvljaka, zatim parkiranja autobusa u žutoj zoni i kod Otvorenog univerziteta, kao i parkiranja kombi i dostavnih vozila kod Mlečne pijace. Prema odobrenom cenovniku, cena parkiranja kod subotičkog Buvljaka poskupeće sa 82,1 na 100 dinara.

Parkiranje autobusa kod Buvljaka umesto 210 koštaće 500 dinara, a u žutoj zoni i kod Otvorenog univerziteta 350 umesto dosadašnjih 210,5 dinara.

Karta za teretna dostavna i kombi vozila za parkiralište kod Mlečne pijace poskupeće sa takođe dosadašnjih 210,5 dinara na 350 dinara. Na osnovu poskupljenja, očekuje se godišnje povećanje prihoda za oko 4,5 miliona dinara, a samo od poskupljenja parkiranja kod Buvljaka se očekuje povećanje prihoda za skoro 3,2 miliona dinara.

Prethodno je, rešenjem gradonačelnika, doneta odluka da se od 1. novembra u Subotici produži vreme naplate parkinga za jedan sat u zonama, odnosno za dva sata na najvećem zatvorenom gradskom parkingu kod Otvorenog univerziteta.

 

RTVKOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Cetiri koraka do prokletstva, Stiglic.

 2. Subotičanin kaže:

  Sramota!!!

 3. Ja kaže:

  Pa da, zato svi izbegavaju parking kod Buvljaka i parkiraju po zelenim površima…

 4. Radnica u parkingu kaže:

  Vama u javnom parkingu nije doboljno para, jos vam treba??? Radi pokrivanja licnih troskova koje pisete na javne nabavke? Sram vas bilo!!! Direktor nema opstu kulturu a nije ni obrazovan za takvo radno mesto. Jedino sto zna je da svoje licne troskove pokriva iz prihoda javnog preduzeca. Sramota za drzavu i ceo grad!

 5. gojko kaže:

  Na osnovu cega su trazili poskupljenje i dobili?

 6. Pera kaže:

  Najlopovskije JKP u ovom rasulu od grada.

 7. Miljan kaže:

  Parking na buvljaku bi trebalo uvesti po satu, jer vecinu parking mesta zauzmu prodavci, pa kupci vikendom skoro da i nemaju mesta za parkiranje. Nek je recimo 50 din sat, ili 250 celodnevna. Mi lokalci mozemo obaviti kupovinu za sat vremena.

 8. glupost kaže:

  Imaju li oni obrazloženje ?Zašto to ne objavite…nemaju nikakvih investicija i novih parking mesta…Za čega će trošiti povećanu zaradu…na plate? jesu li izvršili racionalizaciju u JP Parking? mnogo pitanja , a administarcija im je veća nego u nekoj velikoj fabrici…

 9. Megatron kaže:

  Imate para za auto i benzin a nemate za parking ? c c c…

 10. Djuka kaže:

  trazili ste, gledajte!

 11. Anonimni kaže:

  Ja sam gledao na RTS pr parkinga reče javno na TV da ne poskupljuje.
  Sad ko laže?

 12. Weng kaže:

  Na RTS javno rečeno da da neće pokupeti neki lažu u Peking servisu

 13. Anonimni kaže:

  Kako nemaju obrazlozenje, da se vise rodbine moze zaposliti na funkcijama em bi bilo uredu da direktor dobije nov sluzbeni auto koji moze i u privatne svrhe da korosti kao i povecanje plate

 14. ludilo kaže:

  Slazem se da treba poskupeti parking pod uslovom da naprave barem jednu veliku javnu garazu u centru grada gde cemo moci da parkiramo a ne jurimo mesto po gradu. Idealno bi bilo kod Radnickog univerziteta da naprave podzemnu garazu

 15. Jovo kaže:

  U parkingu kacelaria pun cela rodbina gradonacelnika tamo supruga prva Niko nista ne radi a O direktoru Da ne pricamo svájci dán litra viskija na radnom mestu naravno ne placa on ni tenkiranje novog sluzbenog auta

 16. zolika kaže:

  Parking je preduzece u kompletnom vlasnistvu gradonacelnika,koji se za sve pita,ikebana od direktora je tu samo radi forme.Najveci lopovluk i muljalje unazad godinama je prisutno u toj lokalnoj firmi.Da Tuzilastvo i policija radi svoj posao kako treba do povecanja nebi ni doslo.Nazalost gradjani nemaju kome da se zale.

 17. Salamander kaže:

  Obrazloženje ne postoji? Na šta ćete utrošiti pare od povećanja cene parkinga? Da li ćete konačno da uplatite deo sredstava u bedžet grada (a da nije neka sića) pa da svi građani imaju koristi od parking servisa? Kada ćete da transparentno radite nabavke a ne ovako da nam jedna rampa košta kao uređivanje kompletno novog parkinga? Postoji još mnogo pitanja a li verujem da PR ili neko “odgovoran” neće naći za shodno da da odgovore, a kamoli da se pronađe odgovorna osoba za malverzacije koje postoje – sve je pokriveno papirološki jer papir sve trpi samo ne znam dokle će trpiti građani.

 18. Zeleni kaže:

  Sram vas bilo bree ceo sektor u Parkingu je ne obrazovan bahat i bezobrazan pre neki dan nekultura na reklamacijama to ne bi zaposlio ni da mi sade krompir

 19. nebitnjaković kaže:

  Eeeee moj direktore….lezi lebe da te jedem

 20. stipan kaže:

  Zar ti nije dista….

 21. Đoleza kaže:

  Pa šta se čudite? Povećanje je ne minovno, da li imate pojma koliki je ogroman iznos utrošen od JP Parkinga, da se asfaltiraju ulice, parking mesta, ista obeleže – farbom izcrtaju, postave table, isplaniraju zone??? Ogromne pare od poreza, raznih nameta i nekadašnjih samodoprinosa! Sve je to odradio JP Parking uzeo kredite, zadužii se i sada treba to vratiti…

 22. zolika kaže:

  Sedi dole Doleza,za te namene ima sredstva u gradskom budzetu,iz naplata kazni po saobracaju se izdvajaju odredjena sredstva takodje.Ovde se radi o gradskoj firmi koja sluzi prevashodno za namirivanje potraznje gradonacelnika i nista vise.Raspitaj se malo kod radnika Parkinga o stvarnoj situaciji u firmi….zlo nevidjeno.

 23. JaPaja kaže:

  Parking servis Subotica je najvece ološko preduzeće u Evropi. Brukja i sarmaota države Srbije. Prvo tu su zaposleni najveci neradnici i džabalebarosi na zemaljskoj kugli supruge , sinovi, kćeri, ljubavnice ….. bivsih žutih mafijaša koji su sad samo presvukli odeću i prešli u SNS. Sramota za ovu vlast koja je dozvolila da jedna mafijaška organizacija koja je uzela sve resurse građana Subotice zauzme i naplaćuje za svoje plate ono što pripada građanima Subotice. Planirani prihod za 2019-tu je 125,8 miliona dinara a od toga samo 9 600 dinara gradu. To je 0.07% ukupnih prihoda …

 24. JaPaja kaže:

  Da li možete ispasti bedniji kao ljudi posle osakaćivanja moga komentara. To što u narodu raste bunt protiv vlasti i kriminalaca grada razbiće se i vama o glavu.

 25. Taj sam! kaže:

  Crnogorsko mafijaška banda se bogati na račun Subotičana!

 26. perverzija kaže:

  Beda…

 27. Istina... kaže:

  Pre petnaestak godina, u vreme direktorovanja Balazevica, ukazao sam tadasnjem pravniku JKP Parking (ne secam se imena, krupniji Madjar) da mnoge radnje izvrsavaju protivno pojedinim nacionalnim propisima ukljucujuci Ustav ali i evropskim i medjunarodnim. Gledao me je cutke par sekundi pa rekao: “Radimo po Opstinskoj odluci o parkiralistima”. Drugo pitanje je glasilo da li zna da je ta Odluka protivna navedenim aktima. Odgovorio je: “Mogu samo da ponovim. Radimo po Opstinskoj odluci o parkiralistima.” Par godina kasnije isto sam pitao onog bivseg fudbalera Marka sa meni nebitnim prezimenom, tada zaposlenom u tom JKP. Odgovorio je: “Hajde, ne seri.” Najveci kriminalac je “drzava” komunista koja nikada nije i nece odgovarati ni za jedno zlodelo.

OSTAVITE KOMENTAR