Skupština: Rasprava o budžetu i Danilu Kišu

Književnik Danilo Kiš posthumno će biti proglašen za počasnog građanina Subotice. Ovo je jedna od odluka sa današnje sednice Skupštine grada. Vlast i opozicija najviše vremena i argumenata ukrštali su na temu završnog računa grada za dve hiljade osamnaestu godinu.

Ostvarenje budžeta od više od devedeset i jedan odsto najbolja je ocena završnog računa Grada Subotice za prošlu godinu, po oceni predstavnika vlasti koji ističu da je tokom njihovog mandata u Subotici uloženo više od četiri milijarde dinara.

Opozicija podseća da je budžet rebalansiran zbog, po njihovoj oceni, manjka prihoda, ali i naglašava Državne revizorske institucije koja je izrazila rezervu prema nekim izveštajima o poslovanju javnog sektora.

“Dobar deo onih izvornih prihoda koje lokalna samouprava po planu treba da ostvari nije ostvareno. Čak imamo ozbilje podbačaje što se tiče ostvarenja na pojedinim stavkama, posebno što se tiče gazdovanja imovinom, poreza na imovinu i što se tiče prodaje nepokretnosti”, smatra Jene Maglai iz Pokreta za građansku Suboticu.

“Izveštaj DRI-a je po meni odličan. Zašto kažem odličan? Jer ranije smo imali situaciju da zbog velikih propusta dobijete krivične i prekršajne prijave. Mi sad nemamo tu situaciju, imamo, kažem, nekih problematičnih izveštaja kod nekih ustanova, ali i to ćemo da rešimo. Nisu dovođeni u situaciju da pojedinci dobijaju za to prijave”, ističe gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Subotička Skupština usvojila je i predlog odluke po kojoj će jedan od najprevođenijih domaćih pisaca Danilo Kiš biti posthumno proglašen za počasnog građanina grada u kojem je rođen. Đorđija Aksentijević se od danas pridružila grupi opozicionih odbornika koji bojkotuju sednice lokalnog parlamenta.

 

RTVKOMENTARI

  1. Istina... kaže:

    Kisa su komunisti naterali da izbegne. Danas ga slave, kada ne moze da im odgovori.

OSTAVITE KOMENTAR