Skupština Subotice odbila da povuče odluku o dodeli titule počasnog građanina Danilu Kišu

Skupština Subotice odbila je predlog dela opozicije da povuče odluku o imenovanju pisca Danila Kiša za počasnog građanina.

To je prethodno otvorenim pismom od gradonačelnika Bogdana Labana zatražila Kišova sudska naslednica, nekadašnja supruga Mirjana Miočinović, u čemu ju je podržalo više od 160 intelektualaca.

Odbornici su bili jednoglasni kada su prošlog meseca pisca Danila Kiša proglasili počasnim građaninom Subotice.

Međutim, njih desetoro se u međuvremenu predomislilo i sada traže da odluka bude poništena.

Ipak, vladajuća većina ostaje pri ranijem stavu – i po cenu pokretanja sudskog spora, koji je kao mogućnost najavila Mirjana Miočinović.

O ovom pismu povela se žustra rasprava na sednici gradske skupštine. Pojedini članovi gradskog veća naveli su da misle da je Miočinović “imala pomoć nekih političkih struktura kada je pisala to saopštenje”.

 

Autor: N1KOMENTARI

 1. laki kaže:

  Normalno, bahati siledžija od gradonačelnika ne da do sebe i sve to će na kraju da se završi sa troškom preko leđa građana-poreskih obveznika. Sve to treba, kad se završi uskoro njihova era, bičem malo preko njihovih leđa.

 2. ArtLover kaže:

  Koalicija na vlasti je iz čiste ljubavi prema beletri odlučila da politički zloupotrebi Kiša, želeći time da predstavi sebe kao “najsubotičkiju” vlast do sada koja poštuje velikane ovog grada, za razliku od onih prethodnih, nekulturnih i neobrazovanih koji pojma nisu imali.

 3. Čitalac kaže:

  Sa aspekta moralnih i vrednosnih načela kulturnih i pristojnih društava,predlog naprednjačkog čopora treba posmatrati analogno ambiciji piromana da radi u vatrogasnoj četi što ostavlja ukus bljutavosti i gorčine kod svakog normalnog čoveka.

 4. Istina... kaže:

  Jadan Kis, njegovi mu ni mrtvom ne daju mira. Koriste ga za pritiske i obracun sa nepodobnima, “Milosevicevcima” iz “groznih devedesetih” za koje su, kao i za sve ostalo Zlo sveta, sami krivi.

 5. Wajk kaže:

  Pa ovi “labanopastorovići” navode primer Boba Dylana sa Nobelovom nagradom,da ni on nije primio ,pa šta!?!?.Pa ovima su stvarno otkotrljali lekovi!

 6. dzoni kaže:

  Drage demokrate i ostalo opozicijo. Najveće zlo u svemu je što vi niste za 15 godina vlasti smogli snage i razuma da ispoštujete Danila Kiša.

 7. Istina... kaže:

  @dzon

  Kisa i sijaset drugih ne postuju njihovi, oni koji odlucuju o svemu. Trgovace njegovim imenom jos dugo.

 8. adkersu kaže:

  Činjenica je sledeća: Mirjana Miočinović je rešenjem Drugog opštinskog suda u Beogradu zavedeno pod brojem 0-864 od 14.septembra 1990. godine testamentalna i sudska naslednica i zaštitnica autorskih prava na dela i na sve što se odnosi na ličnost Danila Kiša. Shodno tome, prvo su se ovi pametnjakovići trebali obratiti njoj za saglasnost. Nadobudni i bahati kakvi već jesu, hvale se da su dobili saglasnost od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Da li je saglasnost ministarstva jača od sudske odluke? Naravno, kada tamo sede njihovi.Sve u svemu, obrukali su grad, a sudski proces će biti neminovan.

 9. Andrej Petrograd kaže:

  Subotičani tvrde da ovo nije skupština nego skupina neškolovanih mediokriteta i kamarila samoživih izdajnika. Prva asocijacija je da se može opisati kao ludački orkestar za aplaudiranje i klimanje glavom gde je dirigent teško oboleli autokrata vehabijskog dizajna.

 10. ffilozoff kaže:

  Ova imena- Gojko,Laban,Bakic,Simovic,Ivanisevic…da li su procitali Dostojevskog Idiota,ili Orvela,ili Hesea,ili i lake knjige Karla Maja,Orvela,pa cak i Davincijev kod..? Nemam nista protiv tih ljudi zalutalih u maglu politike,ALI-PA Vi NE znate ni ko je Danilo Kis !!! Namece se pitanje-Sta je sledeca glupost? Kis…

 11. dzoni kaže:

  ffilozoff@- a ti si po kvalitetu pisanja i razmišljanja baš načitan;)))

 12. pista kaže:

  Savet Maglaiju.
  Gospodine Jene gledajuci skupstinske prenose stice se utisak da vi i vasa odbornicka grupa uzalud trosite svoje vreme i energiju. Dzaba argumenti, dzaba kulturno ponasanje to danas u subotickoj skupstini ne prolazi. Treba biti bahat, bezobrazan, nevaspitan, siledzijski nastrojen – to je sada IN. Vi svakako ne spadate u tu kategoriju. Mislim da gresite sto ucestvujete u radu ove skupstine jer na taj nacin joj dajete legitimiet. Nemojte trositi energiju bezveze, bojkotujte njihov rad a snagu, argumente i vase znanje cuvajte za sledecu godinu tamo posle maja, juna…. Znate, suboticani su lenji i inferiorni sto se politike tice, ali kad im prekipi oterace svakog lezilebovica koji ih je prevario. Izbegavajte ovo drustvo… da vas ne etiketiraju sa onom narodnom: “S kim si, takav si”

 13. djordje kaže:

  pista@- Maglai kulturan? pa cujes li ti koji recnik taj covek koristi? njega zovu djavolji advokat posto je resavao zemljista za izgradnju pumpi na auto putu raznim mafijasima.

 14. Mister No kaže:

  Ovakvu bruku od gradonačelnika Subotica još nije imala. Povuci se i ne sramoti Vučića ! Gluposti pričam,pre će naš političar d..e dati nego polożaj.

OSTAVITE KOMENTAR