Sladoledžije Grabarevići ponovo u Subotici

Zvuk zvonca koje najavljuje dolazak sladoledžije mnoge podseća na detinjstvo. Braća Jovica i Robert Grabarević izumela su jedinstveno ekološko vozilo koje može da nas podseti na davno zaboravljeni zvuk. Nakon Novog Sada, ponovo su u Subotici. Kako za naš portal Jovica Grabarević objašnjava biće jedno vreme u rodnom gradu.

Mladi subotički inovatori su na  Regionalnom forumu za zelene ideje Fonda braće Rokfeler (RBF), održanom u Makedoniji osvojili treće mesto za solarni tricikl  i nagrađeni su sa  10.000 dolara, namenjenih njihovoj realizaciji.

 

Jovica i Robert  Grabarević izumeli su tricikl koji funkcioniše na solarni pogon  i koriste ga koriste za prodaju sladoleda. To vozilo sa jednim punjenjem može da pređe i do 30 kilometara, odnosno da radi osam do 12 sati. Univerzalno ekološko vozilo za prodaju sladoleda  pokreće i hladi pet solarnih panela. Neobična mašina na točkovima ima najmoderniju tehnologiju, led rasvetu, kerok radnu ploču i sudoperu, slavine na senzor i još mnogo toga što im je kao jedinstvena celina na svetu.

 

Jovica Grabarević objašnjava da im je nagrada došla kao dobar “vetar u leđa” kako bi mogli da završe svoj drugi prototip vozila.KOMENTARI

 1. CIRINELA kaže:

  Ako mu izađe opštinarska kaznena ekspedicija, hoće li kazna biti mnogostruko veća obzirom da su ga za inovaciju već jednom kaznili. 

  http://www.youtube.com/watch?v=1_yXj4jaMpk

  Subotico ………….. 

 2. Mr IKS kaže:

  Hoce CIRINELA !
  Male ribe stradaju.
  A VELIKE,lizu sladoled,na ANGRO,u Mercatoru,Idei,Rodicu…..,
  pa jos koji paketic pride,da se nadje usput.Dug je put do udobnih,
  rashladjenih fotelja.
  Gospodo Grabarevici,potrosite tih 10 000 USD,na licencu po ISI,HUSI i KLJUSI,
  pa vas cekamo CAK NA PALICU! 

 3. su kaže:

  izum je totalno jadan!u makedoniji su zbog albanaca pobedili!

 4. ivan kaže:

  Mogu reći samo BRAVO! Izgleda da (ponekad) ipak pamet pobeđuje!

 5. stefan kaže:

  Bravo braco i treba da radite a komunalcima nema sladoleda   😀

OSTAVITE KOMENTAR