Smanjenje plata direktorima javnih preduzeća u Subotici

Izmene poreskih zakona imaće za posledicu smanjenje plata rukovodilaca i štednju u javnim preduzećima, kao i odlaganje određenih investicija, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

 

On je u izjavi za Radio Suboticu podsetio da će izmene Zakona o porezu na dohodak građana rezultirati smanjenjem gradskog budžeta za 270 miliona ove, odnosno oko 450 miliona dinara naredne godine.

“Usled toga neminovan je rebalans budžeta, kao i štednja kada su u pitanju aktivnosti javnih preduzeća i gradske investicije”, rekao je Dulić.

 

On je rekao da je, nakon nedavnog donošenja novih zakonskih mera, od javnih preduzeća zatražen predlog redukovanog programa aktivnosti, kojim bi se troškovi poslovanja smanjili za 10 odsto, a uskoro će uslediti i smanjenje plata zaposlenih na rukovodećim mestima u tim preduzećima, što je već ranije učinjeno u Gradskoj upravi.

 

“Ušteda koja će biti ostvarena po osnovu smanjenja plata u Gradskoj kući je 10 miliona dinara, a mi tokom ove godine moramo uštedeti 260, a iduće čak 450 miliona. Stoga i dalje moramo rezati troškove i sledeća na udaru biće javna preduzeća”, rekao je Dulić.

 

On je precizirao da će biti smanjene plate na rukovodećim mestima, i da će se morati pronaći mogućnosti i za uštedu u programskim aktivnostima preduzeća, a potom i ustanova.

 

“Ova godina neće biti laka, ali verujem da uštedama i neizbežnim smanjenjem administracije, možemo i moramo premostiti jaz od nekoliko stotina miliona dinara”, rekao je Dulić Radio Subotici.

 

TanjugKOMENTARI

 1. brat kaže:

  svakom na po 25.000 dinara… pa da vidimo… ima da napuste svoje stranke:)

 2. ITI kaže:

  Smanjenje plata ce mozda i biti kako bi zamazali oci javnosti, ali ce sve to , ako ne i vise nadohnaditi kroz dodatne dnevnice, sluzbena putovanja, bonuse……

 3. dad kaže:

  Nazalost to nece biti dovoljno. Trebace i radnicima u javnim preduzecima za koje je zaduzen grad da se smanje plate barem za 10-15%.

  Ja se samo pitam kako smo ranije trosili tih 450 miliona dinara koje smo imali prethodnih godina a sledece godine necemo imati. Da li neko od vas moze da mi kaze sta smo to nesto znacajno radili u gradu da se moze videti golim okom ako bi uzeli u obzir da je tih 4 miliona eura svake godine pametno negde ulozeno.

  Posto naravno nista nije uradjeno, a sad cemo naravno nekako preziveti i bez tih 4 miliona eura godisnje, onda me samo interesuje pa na koji nacin se onda pare kradu i izvlace svih ovih godina. Da pretpostavimo da je samo po 2 miliona eura neko uzimao svake godine na razne mahinacije…

  I dobro je sto je ovako, sad ce malko manje moci da kradu i otimaju, sad lepo gospodo iz gradske kuce, stegnite kaiseve i stisnite bulju za dobrobit svih nas…

 4. subotičanin kaže:

  … svakako ne žive od plata, ali i ovo je nešto!

 5. Anonimni kaže:

  ne morate da smanjite plate samo

  – ukinite sluzbene automobile
  – smanjite racune za telefone
  – smanjite reprezentacije po kafanama, restoranima i u gradskoj kuci

 6. Adrijana kaže:

  i radite nesto,jer za platu treba i raditi a ne biti na pus pauzi!

 7. brat kaže:

  ma ajde bre … smanjice im sa 150 hiljada, na 120 hiljada… mrssss

 8. stormwatch kaže:

  Ja sam za to da se svima ogranici plata na 50.000 dinara i barem 20 sati dobrovoljnog rada u sluzbi suboticana mesecno. Pa da vidimo.

OSTAVITE KOMENTAR