Smena Dulića ne utiče na pokrajinu

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor izjavio je danas da smena lokalne vlasti u Subotici ne dovodi u pitanje legitimitet pokrajinske vlasti.

ISTVAN PASTOR - KZN

 

Prema njegovim rečima, u odnosima SVM i Demokratske stranke generalno ništa se nije promenilo. To što se desilo u Subotici "ne doživljavam ni u kom smislu kao dodatni znak pitanja u odnosu na legitimitet pokrajinske skupštine i pokrajinske većine", izjavio je Pastor novinarima u Skupštini Vojvodine.

 

Objašnjavajući današnju smenu vlasti u Subotici, Pastor je istakao da u tom gradu postoji "veoma značajna većina" koja misli da ta smena treba da se desi, ali je napomenuo da je "Subotica slučaj vezan samo za Suboticu".

 

Lider SVM je naglasio da partnerski odnos sa DS u drugim lokalnim samoupravama ostaje i u buduće, jer, kako je ocenio, on dobro funkcioniše za razliku od onoga kako je funkcionisalo u Subotici. On je naveo da to partnerstvo postoji u dvadesetak lokalnih samouprava, a kao primer naveo je Kanjižu, Sentu, Bačku Topolu, Čoku i Novi Kneževac.

 

Kada je reč o pokrajinskom nivou vlasti, Pastor je rekao da je to "drugi par rukava" i da ne vidi "nikakav razlog da se spekuliše sa tim da bi se i tu nešto korenito moralo desiti".

 

TanjugKOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  covek posle izbora 2012g. izjavio, sad imamo cime da trgujemo i vidi to se i obistinilo, sto znaci Pastor je najveci politicki trgovac.

 2. Anonimni kaže:

  Politika jeste trgovina i nema tu nista cisto.

  A njemu, 5+ za cinizam 😉

   

 3. Esad kaže:

  "veoma značajna većina" koja misli da ta smena treba da se desi, ali je napomenuo da je "Subotica slučaj vezan samo za Suboticu".

   

  To su te izjave radi izjave. Šture, površne i neutemeljene. Politikanstvo najprimitivnijeg oblika.

 4. gašpar kaže:

  sve stranke gledaju da se ogrebu o deo javnog kolača, preživljavajući od danas do sutra. nema tu principa i politike…

OSTAVITE KOMENTAR