Smenjen načelnik okruga Nikola Repac

Vlada Republike Srbije je tokom jučeranjeg dana donela odluku da smeni načelnika Severnobačkog okruga Nikolu Repca. 

 

Nikola RepacVlada je istog dana donela odluku da Repca, inače kadra SNS-a, na mestu načelnika zameni nekadašnji član Gradskog veća zadužen za investicije Dragi Vučković. Vučkovića je na tu funkciju predložila takođe SNS.

 

U političkim krugovima se spekuliše da je ova rokada SNS kadrova na nivou okruga, posledica razdora unutar gradskog odbora te stranke i podrška Beograda jednoj od struja.

 

Naime, doskorašnji načelnik Repac bliži je struji koju vodi Ilija Maravić i Radmilo Todosijević, dok se novi načelnik Vučković može smatrati Labanovim čovekom.

 

Jačanje Radićeve i Labanove struje i podrška iz Beograda dodatno će uzdrmati vladajuću koaliciju u gradu, čiji predstavnici tvrde da imaju većinu. Sa druge strane Modest Dulić, predsednik opštinskog odbora DS izjavio je da Malgai nema većinu i da je postoji druga većina u gradu u sklopu koje se nalazi i SNS, tačnije struja koju vode Radić i Laban, a koja  teži da preuzme kontrolu nad celom odborničkom grupom.KOMENTARI

 1. József kaže:

  SNS je u raspadu. Porasli su odjedared mnogo i onda sasvim logicno krece cepanje. Dok su bili u opoziciji bili su slozni.

 2. Neša kaže:

  A sve je ovo počelo, da li se sećate, zbog postavljanja Slobodana Miloševa na mesto vršioca dužnosti direktora JKP “Čistoća i zelenilo". Zar nije sramotno da gradski odbor jedne stranke razbije JEDNO budžetsko radno mesto!?! Možda bi sramotno bilo u civilizovanom i modernom društvu ali to je daleko od nas. Čemu tolika drama? Šta to JEDNO radno mesto menja na bolje? Da li dovodi investitore? Da li poboljšava privredni ambijent? Da li će pospešiti ekonomski rast? Ili je ponovo u pitanju sitnosopstvenički interes?!?

 3. dobro oko kaže:

  Maravic vise nema ljude u SNS. Radic vodi stranku.

 4. Hana kaže:

  Maglai verovatno sedi kuci i gricka nokte. wink

 5. komsija kaže:

  E moja Vojvodino,sta smo docekali,zbog cega da se jedimo!?

 6. laki kaže:

   

  József:

  SNS je u raspadu. Porasli su odjedared mnogo i onda sasvim logicno krece cepanje. Dok su bili u opoziciji bili su slozni.

   

   

  Ko je još sa Radićem mogao dugo da opstane?

  Ne trebaju nama profesori, doktori… nama je za vođu potreban čovek UPRAVNIK (valjda se tako zovu oni koji su završili (ako su?) Neku višu upravnu školu (?)). Šta će nama stručni ljudi, kad imamo "pametnjakoviće bez dana radnog staža, osim u politici?

  U Srbiji je IN kad je sve naopako.

 7. Beli kaže:

  G.Nešo nije to samo budžetsko radno mesto nego su to izvori finansiranja stranki . Oko toga se gloži gradska "elita". Sam čovek je tu samo kolaterarna šteta !

 8. pero kaže:

  Vučić podržava Labana i to je gotovo svima već jasno i ne znam čemu inaćenje od pojedinaca unutar stranke kao i predstavnika ostalih stranaka?Pa nije SNS popularan u Srbiji zbog Pere,Mike Ili Žike koji su lepili plakate i išli na mitinge nego zbog Vučića.Da je SNS u Subotici imao pet puta više glasova od DSS kao u celoj Srbiji a ne kao što su  bili egal,verovatno bi Vučić podržavao tadašnje rukovodstvo naprednjaka u Subotici.Jednostavno rezultati i podrška građana su bitni a ne ko je glasniji ili sl.Smenjen je načelnik okruga i postavljen novi blizak Labanu,dakle nisu ga smenili marsovci nego Aleksandar Vučić.

 9. tomas kaže:

  Sinoc je odrzan sastanak nove vecine od  37 odbornika,i vrlo brzo ce biti  zatrazena smena Prof i Maglajia.Gotovo je! i da ne bude nikakve dileme,nova vecina ce insistirati da DRI pregleda rad svih JKP ,da ne bude posle ono :Ruse me zato sto hocu sve da ispitam i ostale gluposti koje je gradonacelnik izgovarao prethodnih dana  a sve zbog toga sto ima inf da vise nema vecinu!!!Maglaji zapamti kako si dosao tako ces i da odes!

 10. styx kaže:

  sanjaj Tomase…to bar nista ne kosta!I malo se pozabavi sa matematikom,uzmi digitron!…))

 11. freelancer kaže:

  Načelnik okruga? Ok, nestručan sam te bih zamolio da neko objasni kakve su zapravo ingerencije načelnika okruga, kakva mu je zapravo uloga, politička, operativna (u smislu izvršne vlasti), generalno: šta je načelnik okruga ZAPRAVO??? Osim fikusa na budžetu…

 12. JANA kaže:

   

  dobro oko: Maravic vise nema ljude u SNS. Radic vodi stranku.

  Nije dovoljno "dobro oko" da bi se videlo dobro. Većina pravih, izvornih naprednjaka su uz Maravića i Todosijevića. DSS-ovci i petokolonaši su protivnička strana. U to sam se lično uverila prisustvujući sastancima MO. Konkretno u MO kojem pripadam JEDNOGLASNO podršku dobili Maravić i Todosijević. Radić i Laban, iako pozvani na sastak, nisu došli.

 13. Neša kaže:

  Maravić i Todosijević – Vučićeva struja

  Radić i Laban – Nikolićeva struja

   

  Maravić i Todosijević ne šuruju sa DS

  Radić i Laban šuruju sa DS

   

  Maravić i Todosijević ne šuruju sa DS ali pod uticajem Vučića koji šuruje sa Mikijem Rakićem (DS)

   

  I sve vreme svi misle samo na svoju gu*icu!!!

OSTAVITE KOMENTAR