Smenjena poverenica stranke Rusa u Subotici

Aleksandra Bukvić, odbornica u Skupštini grada Subotice i inicijator vraćanja ruskog jezika u škole, saopštila je juče da više nije predsednica subotičkog GO stranke Rusa pošto ju je smenio Dragan Cvetković, predsednik Stranke Rusa Srbije. Bukvićeva kaže da je verovatno njena inicijativa razlog novonastalih okolnosti, ali da će se i dalje zalagati za ponovno učenje ruskog jezika.

 

U početku sam imala podršku predsednika stranke Rusa Dragana Cvetkovića, ali je on iz meni nepoznatih razloga promenio mišljenje, odnosno problem vidim u sprovođenju ideje da se ruski ponovo uči u školama. Očigledno je da sam inicijativom pokrenula nešto što nisam smela- kaže Aleksandra Bukvić.

 

BLICKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Bravo za smenu, kakvi ruski jezici, bakraci i dalja gulagizacija, sve su to jeftini politicki poeni. ruski NIKAD VISE!

 2. gorki kaže:

  Pa kako sad zaspati?Pa to je epohalna vest….smenjena je je nikakva predsednica neke izmišljene stranke rusa bez rusa….pa važnija je informacija za javnost ako se promeni predsenik nekog kućnog saveta nego ovo…

 3. Nesvrstan kaže:

  A ko je od njih dvoje Rus?

 4. mislilac kaže:

  Konacno! Samoreklama, promocija, licni interes ove gospodje upadljivo je na prvom mestu!

 5. Orlok Subutai kaže:

  Ja sam apsolutno za učenje jezika, ali zašto bi vraćali ruski? OK kao izborni predmet možda. Deca ne nauče ni engleski kako treba. A šta je sa francuskim,  španskim, nemačkim, portugalskim? Kineskim? Što bi baš ruski učili svi?

  Koliko zapravo ima Rusa u toj stranci? Jasno je da je “inicijativa” ideološki i politički motivisana.

 6. Mister No kaže:

  Koliko ima Rusa u stranci Rusa?Aleksandra Bukvić perfektno priča književni ruski kad joj je toliko bitan?Ovo mi deluje kao neko političko košenje magle.

 7. freelancer kaže:

  Svojevremeno sam imao prilike razgovarati sa jednim belosvetskim pustolovom sa ex-Yu prostora (Mladen Šutej, ing., jedriličar). Tada mi je rekao da je dovoljno poznavati 4 (četiri) jezika i da se sa njima možeš sporazumevati na gotovo čitavoj zemljinoj planeti: engleski, francuski, španski i arapski.

  Gde je tu ruski?

   

 8. varosanin kaže:

  @Ovo mi deluje kao neko političko košenje magle@

  pa ona sedi u ista prazna soba kao Silard Almaši u Čistoća I zelenilo,dva teška velika neradnika plaćana iz naših novaca.Neka ide ona kod svoja braća i sestre u rusiju tamo treba da se radi nešto. Fala onom što je smenio,a možda i taj video rusiju na razglednica

 9. jedan iz mase ! kaže:

  очито је да ви нисте потомци србије него обичне продане душе,зар сте заборавили историју ? ко су нас заправо у доба рата чупали из говна и ко су нам заправо спашавали главе ? 

OSTAVITE KOMENTAR