Smrt dvojice muškaraca iz Sente još nerazjašnjena

Identitet i uzroci smrti dvojice muškaraca čija su beživotna tela pronađena u nedelju 8. decembra u privatnoj kući u Senti su utvrđeni, ali istražni organi još nisu sklopili sve kockice u rasvetljavanju tragičnog dođaja.

 

Iz Policijske uprave u Kikindi saopšteno je da je nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu u Novom Sadu utvrđeno da je vlasnik kuće Mustafa Čustić (73) preminuo prirodnom smrću od infarkta, a da je mladić Tibor Šporer (21) preminuo od povreda nanetim tupim i oštrim predmetom.

 

Kako je došlo do tragedije u dvorištu porodične kući Čustića u Ulici Es Sabo Janoša, na području Mesne zajednice "Kertek" na periferiji Sente, još uvek je nepoznanica. Istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo iz Subotice, a na osnovu uviđaja i dosadašnjih ispitivanja još nisu povezani svi konci da bi se napravila rekonstrukcija.

senta

Najverovatnija verzija događaje, koja se poklapa i s činjenicama utvrđenim prilikom uviđaja obavljenog u dvorištu i kući Čustića, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, da nisu pronađeni tragovi koji bi eventualno ukazivali na prisustvo trećeg lica. Sve se, po svemu sudeći, zbilo pre desetak dana. Pretpostavka je da je mladić preskočio ulaznu kapiju i našao se u dvorištu u nemari da izvrši provalu, ali da je naleteo na domaćina, te da je došlo do obračuna u kome je mladić zadobio smrtonosne povrede tupim predmetom i nožem, jer je prilikom uviđaja pronađen i okrvavljeni nož.

 

Ubijeni mladić inače nije bio "cvećka", jer je poznat policiji po prekršajima i sitnijim prestupima, a negov leš je pronađen u dvorištu. Beživotno telo starca pronađeno je u kući, kod kupatila gde se izgleda uputio. Najverovatnije da mu je pozlilo, a kako je potvrđeno obdukcijom umro je od infarkta. Kako smo verć pisali, Čustić je živeo povučeno i retko kontaktirao s komšijama, posebno u poslednje vreme od kada je imao zdravstvenih tegoba.

 

Komšija je posumnjao da se nešto desilo, jer ga nije video ovog meseca, a začudilo ga je i što je na ulaznoj kapiji danima stajalo obaveštenje čitača struje "Eletrodistribucije" da nije očitan strujomer, mada je on uredno svakog meseca ispisivao potrošnju struje. Javio je  to njegovoj rodbini koja živi u Bačkoj Palanci, a kako se nije ni posle pojavljivao, u nedelju pre podne je pozvao policiju. Pola sata posle podneva, kada je policija otvorila kapiju, telo ubijenog mladića pronađeno je u dvorištu na ulazu u kuću, a beživotno telo domaćina nađeno je u kući.                         KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR