SNP Subotica: Saopštenje za javnost povodom dešavanja u CG

Srpski narod u regionu, a posebno u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, nalazi se prethodnih dana pod velikim pritiskom koji ugrožava njegov identitet, duhovnost i slobodu, kao i ustavom zagarantovana građanska prava svakog pojedinca.

Dešavanja ovih dana u Crnoj Gori i protivustavno izglasavanje Zakona o crkvama još jedan je u nizu događaja kojim sepokušava uništiti Srpska pravoslavna crkva i identitet našeg naroda. Nema nikakve iluzije da su svi ovi događaji u Crnoj Gori koordinisani od strane NATO pakta, kako bi se izazvale dodatne napetosti i razdor u srpskom narodu, sa krajnjim ciljem da se slomi svaki otpor Srba, kao poslednjeg naroda na Balkanu koji se odlučno protivi pristupanju tom vojnom savezu.

Zbog toga je sada potrebno da se sve političke opcije u Srbiji, i vladajuće i opozicione, udruže u jedan blok, dogovore o zajedničkom delovanju u cilju najsnažnije podrške Srbima u Crnoj Gori i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u njihovoj borbi da sačuvaju svoje postojanje na tim prostorima. Ovo nasilje crnogorskog antisrpskog NATO režima nad srpskim narodom i njegovim predstavnicima ne sme da se prećuti i ostane bez odgovora Srbije. Jer, ono što se danas dešava u Crnoj Gori lako može da se preseli i na našu južnu pokrajinu, Kosovo i Metohiju.

Moramo da zaštitimo naš narod u Crnoj Gori svim sredstvima i nijedna mera, od proterivanja ambasadora, pa do finansijskih i privrednih sankcija prema predstavnicima tog režima, ne sme biti isključena.

Subotica, 27.12. 2019.                               mr.el. Dragan Tovarišić

Predsednik GrO SNP Subotica

1. Istinitis kaže:

Vlast umukla po obicaju kada je stani-,pani.