SNS i SVM bi mogli samostalno da rukovode skupštinama MZ

Do 22. septembra treba da budu konstituisani novi sazivi skupština mesnih zajednica. Zakon je predvideo rok od dva meseca od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora za konstituisanje vlasti na najnižem lokalnom novou. Pojedine mesne zajednice su već zakazale konstitutivne sednice, a broj članova skupština zavisi od veličine mesne zajednice i kreće se od 9 do 17 članova.
Uskoro će se znati da li će osim osvojenih mandata i politički dogovor uticati na formiranje vlasti u ovim sredinama. To bi značilo podelu odgovornosti i na onim mestima gde po broju osvojenih mandata Srpska napredna stranka i Savez vojvodjanskih Mađara mogu samostalno da rukovode skupštinama mesnih zajednica.

Panorama Subotica (7) kumiciceva centar 3

Radio SuboticaKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Sa osvojenih 9’97 % glasova od upisanih biraća , naime ostali su bojkotovali izbore- nešto tu ne štima.

  2. ja kaže:

    Ne znam čime da rukovode kada je gradska uprava preuzela sve ingerencije Mesnih zajednica. One više ne raspolažu sa svojim sredstvima niti imaju svoj poseban račun. Ne mogu više izdavati svoje prostorije nego to radi gradska administracija. Planove koje donose, niko ne uzima u obzir jer se radi o političkom odlučivanju u investiranju. Sve se svodi na rad sekretara, koji je servis građana sa ograničenim mogućnostima. Potrebno je, pod hitno, donošenje novog Zakona o Mesnim zajednicama i jasno definisanje njihovih aktivnosti kao i ingerencija! A ove Skupštine pod hitno rasformirati jer ničemu ne služe. Sastaju se jednom do dva puta godišnje i služe samo kao paravan nekim odlukama koje su donete na sasvim drugim mestima!

OSTAVITE KOMENTAR