“SNS ne želi agoniju Vojvodine”

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je da ta stranka ne želi da “agonija vladajuće Demokratske stranke u pokrajini” postane i agonija Vojvodine.

igor mirovic

On je istakao da se traže rešenja da se izađe iz krize u kojoj je pokrajina.

 

"Odlučili smo da, kao stranka, učinimo sve da zaustavimo negativni proces u koji nas je vladajuća stranka u AP Vojvodini dovela”, rekao je u intervjuu novosadskom “Dnevniku” Mirović, koga je Glavni odbor SNS nedavno zadužio za rešavanje važnih političkih pitanja u pokrajini.

 

Ističući nameru SNS-a da se, konkretnim političkim delovanjem, u predstojećem periodu donese novi Statut Vojvodine koji će biti “potpuno usaglašen sa Ustavom”, zakoni o nadležnostima, finansiranju pokrajine i drugi, on je kao ključno naveo razvojne projekte u Vojvodini.

 

Napomenuvši da o ekonomskim pitanjima i najvažnijim razvojnim projektima za pokrajinu SNS razgovara sa mnogim političkim strankama, “u čemu imamo i veliku podršku Vlade Srbije”, Mirović je dodao da su ga predsednik i Glavni odbor SNS-a odredili da takav koncept pokuša da ostvari s drugim strankama.

 

Odgovarajući na pitanje da li bi eventualno prekomponovanje vlasti u pokrajini moglo da dovede do raspisivanja vanrednih izbora, Mirović je rekao da se o tome razgovara i da se traže rešenja “koja su na tragu zajedničkih koncepata većine političkih stranaka, da se izadje iz ove krize u kojoj je Vojvodina”.

 

Izbori su najdemokratskiji način za promenu vlasti u pokrajini, istakao je potpredsednik SNS i dodao da odgovor na pitanje zašto u ovom trenutku ne mogu da budu promovisani “kao izlaz is stanja agonije u kojoj je Vojvodina, leži u dvorištu Vlade i vladajuće stranke u pokrajini”.

 

Mirović je rekao da postoje i druge mogućnosti za izlazak iz tog stanja i da je bolje tragati za mogućnostima izlaska iz krize nego “čekati onaj trenutak u kojem ćemo to činiti s mnogo više strepnje i mnogo većom cenom koju će Vojvodina morati da plati”.

 

DS: Građani Vojvodine od SNS-a dobili samo smanjenje plata

 

Rezultate rada republičke Vlade, koju vodi SNS, građani Vojvodine mogli su da ostete isključivo kroz smanjenje plata i povećanje nameta, saopštio je danas Pokrajinski odbor DS ističući da je jedine razvojne projekte u prethodne dve godine u Vojvodini sprovela pokrajinska vlada.

 

Reagujući na ocenu potpredsednika naprednjaka Igora Mirovića o "agoniji DS" u pokrajini, demokrate poručuju da bi SNS i Mirović “trebalo mnogo više da vode računa o agoniji u koju su, svojom nesposobnošću, uvukli građane Srbije”, navedeno je u saopštenju. 

 

Pokrajinski odbor DS ističe da je, za razvojne projekte koje je pokrenula i sprovela Vlada Vojvodine, pokrajinska administracija dobila mnogobrojna priznanja, od Brisela do Dubaija.

 

Građani Vojvodine su efekte Vlade koju predvodi SNS mogli da osete “isključivo kroz smanjenje plata, povećanje nameta i najnoviju najavu dodatnog smanjenja plata, kao jedini odgovor Srpske napredne stranke na krizu i tešku ekonomsku situaciju”, navode vojvođanske demokrate.

 

U saopštenju se dodaje da bi, nakon dve godine vlasti i “dve godine katastrofalne ekonomske politike”, SNS morala da prestane da se ponaša kao opoziciona stranka i da preuzme odgovornost za sve teži život građana cele Srbije

 

Kako navode vojvođanske demokrate, DS razume pokušaje SNS-a da neprestanim traženjem izbora na svim nivoima skrene pažnju sa činjenice da nema nijedan odgovor na krizu u koju je uvela Srbiju.

 

Čak ni u tim okolnostima, dodaje se u saopštenju, DS ne može da prihvati da SNS od Vojvodine “pravi rezervnu klupu za svoje odbačene kadrove i da onima koji nisu bili dovoljno dobri da ostanu ministri u Vladi Srbije, poverava zadatak da se bave Vojvodinom”.

 

“Mirović i njegove tadašnje i sadašnje stranačke kolege su još devedesetih godina pokazali svoj odnos prema Vojvodini i njenim građanima, koji se vrlo dobro sećaju i uslova u kojima su tada živeli i proterivanja i zastrašivanja nacionalnih manjina”, navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora DS.KOMENTARI

 1. pgp kaže:

  Znaci ako ne glasamo za SNS sledi kazna! Jao, rajo, ponovo si se popalila na radikale!

 2. jasso kaže:

  Mirovicu,Mirovicu koliko demagogije u tvom divanu,dajte vi lipo sad kad ste velika vlast novce koje ste za ove dvi godine uskratili nama,pa onda divani to sto si tu nalupo,posaljite novce koje dugujete za pozoriste ili zavrsite ipsilon krak koji ste poceli jos devedesetih kad ste bili zajedno sa Milosevicem u vlasti,mani se ti mlacenja prazne slame…

 3. laki kaže:

  Političari su g**na! Uopšte nije bitno koja je sorta na vlasti… SVE SU TO GOLA PROFITERSKA G**NA!!!

 4. freelancer kaže:

  Ogorčeni sam protivnik DS-a, to je manje više poznato svima, prvenstveno zbog diletantski propuštene prilike u proteklih desetak i više godina da od Srbije (a time valjda i od Vojvodine) naprave normalnu državu. propustili su je zbog alavih, pohlepnih, nestručnih, "s koca i konopca" skupljenih kadrova, zbog… da ne nabrajam… (potrajalo bi), ALI… U jednom su U PRAVU (za početak): DS: Građani Vojvodine od SNS-a dobili samo smanjenje plata.
   Ono što je najgore u celoj priči jeste da je to SAMO POČETAK… Jer, nemojmo zaboraviti, ako je DS imao kadar NESPOSOBAN da sprovede tranziciju, SNS nema kadar UOPŠTE!!!

  MIROVIĆ??? Je li to onaj koji je nudio sendviče i kartu u jednom pravcu? I njemu verujete u "evropsku opredeljenost"? (sad zamislite onu melodiju iz Twilight Zone)…

 5. roki kaže:

  Povecali su poreze na imovinu, sad ce smanjivati plate i penzije…uskoro nam sleduje bankrot u pravom smislu reci. Naravno da nije samo SNS za to kriv, prvenstveno krivim DS i njegov pljackaski pohod po Srbiji gde je sve zatvoreno i napusteno….Sta SNS moze da napravi, bukvalno nista napraviti nece, doziveo je da moze 4-5 godina da jase gradjane Srbije i da se i od njih jos neko malo obogati i to je sve. Uskoro nam sledi potop nevidjenih razmera bez obzira ko bude bio na vlasti…..O politicarima sve najgore jer su nas oni i doveli dovde dok su pljackali za svoj dzep. Nema srece u ovoj jebenoj Srbiji za normalne ljude…

 6. treća-sreća kaže:

  @laki je u dve i po rečenice rekao sve što treba da se zna o ovoj temi.

 7. stormwatch kaže:

   

  freelancer:

  Ogorčeni sam protivnik DS-a, to je manje više poznato svima, prvenstveno zbog diletantski propuštene prilike u proteklih desetak i više godina da od Srbije (a time valjda i od Vojvodine) naprave normalnu državu. propustili su je zbog alavih, pohlepnih, nestručnih, "s koca i konopca" skupljenih kadrova, zbog… da ne nabrajam… (potrajalo bi), ALI… U jednom su U PRAVU (za početak): DS: Građani Vojvodine od SNS-a dobili samo smanjenje plata.
   Ono što je najgore u celoj priči jeste da je to SAMO POČETAK… Jer, nemojmo zaboraviti, ako je DS imao kadar NESPOSOBAN da sprovede tranziciju, SNS nema kadar UOPŠTE!!!

  MIROVIĆ??? Je li to onaj koji je nudio sendviče i kartu u jednom pravcu? I njemu verujete u "evropsku opredeljenost"? (sad zamislite onu melodiju iz Twilight Zone)…

   

   

  Otkud sad ovo bralence milo? Pa zar nisi i ti slucajno bio jedan od grupice koja promovise rad vaseg predivnog vodje? Ili su to opet neki drugi ljudi?

 8. freelancer kaže:

  @stormwatch… Lupaš gluposti u poslednje vreme…

 9. Lenin kaže:

   

  freelancer:

  @stormwatch… Lupaš gluposti u poslednje vreme…

   

   

  У последње време?Ма увек је браленце мило.

 10. stormwatch kaže:

   

  Lenin:

  freelancer:

  @stormwatch… Lupaš gluposti u poslednje vreme…

  У последње време?Ма увек је браленце мило.

   

   

  Evo ga i ovo bralence sa čevapčić prstima…dajte jos pokupite onu volumentu botova sa drugog sajta pa da se krenemo dzejkovati. Vidim da imate i preprodavce auto krntija iza sebe kao podrsku…daklem prakticni teoreticari svijetskijah zavijerov koji sami ne veruju u ono sto napisu a jos bolje je kada zaborave sta su tvrdili pre par meseci posto je njihovo unapredjeno misljenje sasvim drugacije od njihovog prvobitnog, fake rodoljubovi koji zaboravljaju sta su krenili da urade kad malo jace zamrishe shunka, izuzetno pobozni ateisti koji podrzavaju atentate, politicka ubistva i masakre a u tome cak stavise i ne vide nista lose, botovi proslih sadasnjih i buducih sistema udruzeni pod motoom – nije bitna duzhina neg' obim, komunisti u obliku zombi povampirenih parazitskih mutacija predstavljeni kao neki "novi sistem" koga se triba chuvati pod parolom "vratite se komunistov", dileri krshina sa autootpada sirom EU koji kupuju konvolute automobila koji su u civilizaciji zabranjeni za voznju, i naposle grupica koja je mesavina svega nabrojanog – sada ste svi protiv stormwatcha…AJMOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da vidimo vasu tralalartiljeriju na delu!!!!!!!!! AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   

  Nego gospodine Lenin, nekako mi ne ide to da komunista slusa nesto kao Art Of Noise……pregledao sam onaj legendarni spot bar 70 puta da vidim gde se krije klica komunizma i primitivzma u njemu, i zamislite shta….NE MOZEM JE NACHI!!!!!!!!!!!!! Sve sto mi pali LED lampicu je to da vi slusate Art of Noise zbog imena te grupe, jer je komunizam iskljucivo the art of noise & nonsense….da li ste vi mozda gledali Max Headroom pre dvije i pol decenije kada je cijena satelitskih kaca bila bagatelna, ili ste mogli da ga priustite jer ste osamdesetih radili u jednom taxi udruzenju gradjana, koje uvek kada sednete sa njima i na najkracu relaciju nudi novce pod kamatu..ali cekajte gospodine Lenin…ti su dosli devedesetih nakon sto se vas komunizam iz opresivnog pretvorio u povampireni, znaci hronologija vam ne valja Lenine…ne valja….

   

 11. pravdoljub kaže:

  @stormwatch za tebe je prijatelju pogledaj..

  http://www.coolinarika.com/recept/originalni-burek/

  i prijatno, jeftinije ti je da se ne hranis Gmo proizvodima..

 12. stormwatch kaže:

   

  pravdoljub:

  @stormwatch za tebe je prijatelju pogledaj..http://www.coolinarika.com/recept/originalni-burek/ i prijatno, jeftinije ti je da se ne hranis Gmo proizvodima..

   

   

  Nepravdoljube, vi iz jedne u drugu poruku sve vise pokazujete svoju primitivnost i ignorantnost. Ni sami ne sanjate da jedete vise GMO hrane tokom dana nego cela EU zajedno. Tuzno….

 13. pravdoljub kaže:

  Znam ja to, ali ja jedem gmo ne Gmo i znate dobri covece, tako mi je drago da Vas imamo ovde medju nama veoma ste interesantna osoba. Po mnogo cemu vidimo da ste izrevoltirana i istraumirana osoba. Ukoliko Vam treba savet svojim skromnim znanjem cu pomoci Vam da se adaptirate na okolinu da ne budete asocijalna osoba. Imam osecaj da ste Vi poput uplasenog tigrica u kavezu, umiljati ste ali i uplaseni. Neznam, koga se Vi bojite? Dira Vas neko? Ili samo tako pisete da bi ste pisali? Naravno voleo bih znati koliko jutara zemlje i koliko stanova vam je oduzeto tokom konfiskacije imovine . Mozda vas to muci? P.S-za svaki slucaj i ja Vama (tako je neko pre neki dan napisao)…

 14. pravdoljub kaže:

   

  roki: Povecali su poreze na imovinu, sad ce smanjivati plate i penzije…uskoro nam sleduje bankrot u pravom smislu reci. Naravno da nije samo SNS za to kriv, prvenstveno krivim DS i njegov pljackaski pohod po Srbiji gde je sve zatvoreno i napusteno….Sta SNS moze da napravi, bukvalno nista napraviti nece, doziveo je da moze 4-5 godina da jase gradjane Srbije i da se i od njih jos neko malo obogati i to je sve. Uskoro nam sledi potop nevidjenih razmera bez obzira ko bude bio na vlasti…..O politicarima sve najgore jer su nas oni i doveli dovde dok su pljackali za svoj dzep. Nema srece u ovoj jebenoj Srbiji za normalne ljude…  

    PODRZAVAM < ISTINA ZIVA..

 15. treća-sreća kaže:

  Pohapsite tajkune Miška, Beka, Koleta, Toleta… (izvinjavam se što nisam sve nabrojao) i oduzmite im imovinu i novac sa računa, koji ionako nisu stekli pošteno nego krađom i rešili ste dobar deo državnih finansijskih problema.

  Ali izgleda ni vi, kao ni prethodnici za to nemate ****. Ako je tako, šta tražite na vlasti? Zar ste još jedni koji su došli da se samo okoriste? Onda mrš!

 16. zorandjala kaže:

  Treca sreca. Interesujeme tvoje misljenje o Aleksicu,Cakanju i slicnim igracima u nasem dvoristu? Ovo pitam cisto iz znatizelje moze neko pomisliti da zelis da nasi budu najveci.

 17. freelancer kaže:

  Nigde u svetu nije moguće, pa tako ni u Srbiji, da takozvani "biznismeni" (još ako su "kontraverzni" tim bolje) nisu pod nečijim "pokroviteljstvom". U 100% slučajeva su to političari, a u slučaju Srbije (od raspada SFRJ na ovamo) su to još i bezbednosne strukture, zapravo samo jedna: DB, BIA, kako kome više odgovara… Apsolutno je nemoguće, naučna fantastika, utopija… da neko ima imovinu vrednu nekoliko stotina hiljada eura (o milionima da ne govorim), a da se ne zna ČIME se dotični bavi i odakle mu tolika količina para i ostalih dobara…

  U Slobino vreme, ratno vreme, neophodna je bila velika količina keša. Kriminalcima i svakojakom alavom šljamu je tada DOZVOLJENO (uz poštovanje pravila igre) da se bogati na račun svenarodnog siromaštva, sankcija, nemaštine, a nekima (povlaštenim dupeliscima) i na račun države. Ko je iskakao iz te "šeme" ili srpski: ko je pišao uz vetar, bio je nemilosrdno likvidiran pa makar bio i zamenik ministra policije npr. (Badža), ministar odbrane itd., pri čemu sitnu boraniju ne računam (šovinističke svinje pobijene na asfaltu ili kojekakvim "srpskim zemljama" na ratiištu), jer je svrha postojanja te boranije bila da izvršava prljave poslove i bude "topovsko meso" sopstvenim poslodavcima (poslodavcu – firma).

  Ali, Sloba se uskopistio pa nije hteo s vlasti i time osujetio završetak plana započetog rasturanjem "komunističke" Jugoslavije, a to je: uništiti ekonomiju, oduzeti suverenitet novonastalim državama, pretvoriti ih u tržište svakojakog djubreta i tržište POSLUŠNE i jeftine radne snage… No dobro, zato smo dobili po ušima 1999. Da je izgradnja Bondstila prihvaćena, nikom ništa…

  Srećom (po zapadne "kreatore"), u Srbiji su se pojavili "pogodni likovi" u vidu opozicije, dovoljno alavi da bi i rodjenu mater prodali, za skidanje Slobe i završetak gore opisanog plana. Uz njih, DB je mudro fabrikovao i neke druge poput SRS-a, SSJ i sličnih pa… ko pobedi. Jer, objektivno, služba je igrala na dve karte. Pobedio je ko je pobedio, to znamo. Obećanja data stranim poslodavcima i "pokroviteljima" su manje više ispunjena. Ekonomija ne postoji, dužničko ropstvo je odavno nastupilo, država je bankrot, samo još niko nema muda to da javno objavi i…??? Sada je "velikodušno" dopušteno poslovično tupavom i nacionalistički ostrašćenom narodu da "izabere svoje". Gore pominjani "tour-operator" (sendviči, karta u jednom pravcu i tako to) je reprezent tih "svojih". A zašto? Jednostavno, EU ne treba Srbija niti će ona IKADA postati punopravna članica. Šta to Evropa nema u Srbiji, a treba joj ili šta to ima u Srbiji interesantno, a da već nije dobila npr. sa prijemom Rumunije i Bugarske? I evo vama sada Vučić i "neoVadikali", oni će malo da trtomudaju "o Evropi", a ustvari će kupiti za sebe ono malo što je preostalo da se pokupi…

  Za istinski oporavak države, za istinsko ustajanje sa kolena, za istinsko ozdravljenje, potrebno je MNOOOOGO više. Za to Srbija više nema ni snage, a ni VREMENA.

 18. treća-sreća kaže:

  @zorandjala

  Tvom besmislenom komentaru ne treba pridavati nikakav značaj ili pažnju! sad

 19. stormwatch kaže:

   

  pravdoljub:

  Znam ja to, ali ja jedem gmo ne Gmo i znate dobri covece, tako mi je drago da Vas imamo ovde medju nama veoma ste interesantna osoba. Po mnogo cemu vidimo da ste izrevoltirana i istraumirana osoba. Ukoliko Vam treba savet svojim skromnim znanjem cu pomoci Vam da se adaptirate na okolinu da ne budete asocijalna osoba. Imam osecaj da ste Vi poput uplasenog tigrica u kavezu, umiljati ste ali i uplaseni. Neznam, koga se Vi bojite? Dira Vas neko? Ili samo tako pisete da bi ste pisali? Naravno voleo bih znati koliko jutara zemlje i koliko stanova vam je oduzeto tokom konfiskacije imovine . Mozda vas to muci? P.S-za svaki slucaj i ja Vama (tako je neko pre neki dan napisao)…

   

   

  Gospodine nepravdoljube, vi me ne poznajete ali ja vas prepoznajem po pisanju. Mozda je sve sto vi pisete istina, a mozda i nije. No ja znam jednu stvar…vama i ovom komunisti religioznom je onaj sistem odgovarao a bas takvi kao VI ste i odgovorni za ono sto se desilo nasim generacijama. Ne ocekujte da mi budemo zadovoljni vasim govnima!

 20. zorandjala kaže:

  Treca sreca, Nema razloga da se jedis, samo sam mislio da je red da prvo pocistimo u svojoj kuci. Misljenja sam da su tebi vecu stetu napravili, Mile Jovicic, Sipovac, i ona dvojica od prosli put. Nego Miskovic, Beko i slicni igraci o kojima znas samo ono sto si procitao u nekim novinama.Nemam nameru da ih branim ali ipak da prvo vidimo ove nase. Savetujem ti da nadjes nekog ko je devedesetih radio u Zorki da ga pitas ko je valjao one silne vagone sa raznom robom preko Zorke.

 21. treća-sreća kaže:

  zorandjala:

  Treca sreca, Nema razloga da se jedis, samo sam mislio da je red da prvo pocistimo u svojoj kuci…….

   

  E, vidiš nisi u pravui. Meni je konkretno naviše štete naneo Beko prilikom lopovske privatizacije jednog ovdašnjeg preduzeća!!! Realno sam ostao kratak sa mojim kolegama malim akcionarima za oko 20-30.000 €. Čakanj i ostali koje pominješ su male mace naspram ovih lopina koje sam ja naveo. Da budem jasan, ne pričam o krađi u lokalu, nego  o velikom državnom lopovluku i uništenju srpske privrede.

OSTAVITE KOMENTAR