SNS: Nevreme ispolitizovano

Snažno nevreme i obilne padavine koji  su u utorak pogodili Suboticu  su ispolitizovani, poručuju iz GrO Srpske napredne stranke, povodom optužbi opozicije da je kanalizaciona mreža bila zapušena. Slivnici se redovno čiste, međutim, problem je kapacitet subotičke kanalizacije koja je projektovana i građena pre više od trideset godina za znatno manje kiše, pojašnjavaju naprednjaci i dodaju da kao najveći deo gradske vlasti rade na ovom, kao i na drugim problemima građana.

U kratkom vremenskom intervalu palo je čak 42 litra kiše po kvadratnom metru koji kanalizaciona mreža nije mogla da primi odmah– to su činjenice koje se tiču ekstremnog nevremena koje je pogodilo Suboticu u utorak, ističe Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Radivojević je odbacio i optužbe koje su se odnosile na to da slivnici nisu bili očišćeni.

Reagujući na navode koji su se pojavili u pojedinim medijima, i na optužbe Demokratske stranke koje se odnose na javne nabavke za čišćenje slivnika, a koje je povereno firmi „Brza voda“ iz Beograda, iz SNS-a poručuju da je ta firma angažovana još od 2015. godine, zbog toga što dobro i povoljno obavlja posao.

Kako navode u SNS-u, rešenje ovog problema predstavlja veliki izazov za lokalnu vlast i ozbiljno se razmatra. Jedno bi bilo zamena postojećih cevi, cevima većeg prečnika, što zahteva ozbiljna finansijska sredstva.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Boki kaže:

  Opste je poznato da su za nevreme krivi Djilas,Jeremic ,Solak i Jovo Bakic…pisao informer…

 2. Pablo kaže:

  Menjajte cevi, opet kopajte Suboticu pa na kraju posejte nešto

 3. Bački kaže:

  SNS = skup nasilnih seljačina.

 4. Mister No kaže:

  Grad išaran grafitima,zarastao u travu i sa ispucanim asfaltom i putevima je takođe ispolitizovano.

 5. Tarabic kaže:

  Dal. Je neko video te cistace slivnika?
  Ja bogami nisam a po celom gradu se sunjam svaki dan!
  Dali nase novce za uslugu koje nema, tako uzimate novce i iz Vodovoda za vodomere……opet nase novce…..

 6. ludom radovanje kaže:

  Ma ne samo nevreme već i komarce. Šta mislite koga spominjem kada u bašti deset komaraca u sekundi me napada? Tita ili Vučića? Tako je to. Politika je k…va.

 7. Fux.. kaže:

  O čemu Predrag Radivijević ‘lupeta’ iz JP Vodovod i Kanalizacija? Naime upravo to je problem što su bez plana i proračuna pravili nove vodove odvodnje kao na primer kroz ulicu Trg Žrtava Fašizma i dela Matije Gupca ,koju su kasnije spojili na već preopterećenu odvodnu mrežu -kolektora. ( Prije cca godinu i po dana )
  Ali ipak najveći problem je to da prilikom rekonstrukcije glavnih odvodnih kolektora koji su bili građani u stilu drenažnog sistema i to mnogo većeg promera ,rekonstrukcijama su zamenili mnogo manjem presekom cevi.
  Sva ta rekonstrukcija je rađena bez proračuna i relevantnih projekata. Na te odvodne cevi se priključivalo sve i svašta bez analize propusne moći već postojećih kanalizacionih cevi. Tako da tu je problem mnogo složeniji kako žele nas ubediti i krivo nam tumačiti da su odvodne cevi zbog starosti nisu više u mogučnosti odvesti atmosferski talogi da su davno rađeni…
  Nažalost istina je u tome da su stare cevi imali dovoljan propust dok ih nisu zamenili novim mnogo manjim profilom cevi kod glavnih gradskih arterija…Ali šta o svemu tome znaju stručnjaci SNS-a…?

 8. Fux.. kaže:

  Najveća aktivnost Vodovoda i Kanalizacije se zove ‘ pogonska spremnost’ = mesečno 80 din na svaki vodomer ,potrošača, trošiš-ne trošiš vodu. Prostom matematikom lako je izračunati koliko novaca se sliva u ‘ kesu’ JP Vodovod i Kanalizacija onake mufte da ne moraju ništa raditi…
  I onda bombaste izjave ‘ da nemaju dovoljno sredstava za rekonstrukciju odvodnog sistema…Ali zato za plate i za izmišljena radna mesta očito imaju ,jer svi dobijaju plate a ide im i radni staž..80 din X 100.000,00 priključka mesečno….Molim??? …Sitnica…

 9. easy58 kaže:

  Jedna je stvar da je izgleda nemoguće naći člana SNS koji po prirodi pripadnosti ne laže i ne napada na inteligenciju dugih ALI pitam se šta će sutra ovi pajaci (i pajackinje) koji su istupili sa bombastičnom izjavom koja nema veze sa istinom a to je da su devastirali staru mrežu kad su je napali sa neadekvatnim zamenskim cevima, Glede one brižne izjave SNS-a da trebaju nabaviti sredstva za postavljanje cevi većeg prečnika mislim da niti je to njihov resor jer nije valjda SNS gradska uprava, niti će imati vremena za to jer im prolazi rok i sve više su kvarni tako da će brzo na lopatu.

 10. Mercedes kaže:

  Nije tačno da se redovno čiste slivnici. Treba se predati poseban zahtev i dobiti odobrenje da bi, možda, radnici dobili nalog, bez toga ništa…Ali, nije opravdanje da su stare odvodne cevi, proširujte, mnogo novca vama uplaćujemo i stari a i novi korisnici, koji debelo plaćaju da bi se priključili na kanalizaciju.

 11. Zorica kaže:

  Svi ovi sto kritikuju tekucu vlast na izbore uskoro su i smenite ih pod obavezno,,,,

 12. neutralni kaže:

  ovaj gospodin bolje da cuti,dok nije dosao na celo preduzeca na kojem je trenutno subotica je na nesto licila a sad na nista.popravku atarskih puteva izdao firmi iz vrbasa,ove zime zimsku sluzbu isto vrbasu a slivnike nam ciste beogradjani,da bi se doticni gospodin i ovi oko njega dobro ugradili u sve.

 13. Novi Grad kaže:

  Radivojeviću NE LAŽI!

 14. Istina... kaže:

  Nije samo nevreme ispolitizovano nego SVE gde su nenjihovi. Pre neki dan je povod za napad na nepodobne, preko njihovog “slobodarskog subotickog” portala, bio neki beznacajni saht. Svaku minornost koriste za obracun u korist “gradjana”. Toga nema kada vlada DOS tj. njihovi. A narod se prima, sta ce kada je neznalica.

 15. Mister No kaže:

  Vučiću zakaži raport boraniji koja drži lokalnu vlast u Subotici. Glasaću za Tebe ako ih dovedeš u red,ako moj grad ponovo bude lep kao nekad.

 16. bac Vranje kaže:

  Sta reci a ne zaplakati na gluposti….

OSTAVITE KOMENTAR