“Solid” ponovo na prodaju, u stečaju od 2019. godine

Nakon što je prva prodaja zakazana za kraj februara bila neuspešna jer nije bilo zainteresovanih kupaca, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je ponovo prodaju imovine subotičke kompanije „Solid“, koje je u stečaju od sredine 2019. godine, ali ovoga puta po nižoj ceni.

Kako se navodi u oglasi, predmet prodaje jesu industrijske mašine i oprema, vozila i zalihe, po početnoj ceni od skoro 2,9 miliona dinara, što je dvostruko niže u odnosu na prvu prodaju kada je cena iznosila nešto više od 7,2 miliona dinara.

Druga prodaja će biti realizovana javnim nadmetanjem koje je zakazano za 16. april u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Novom Sadu.

Stečaj u nekadašnjoj fabrike obuće otvoren je zbog trajne nesposobnosti plaćanja, a poverioci potražuju više od 133 miliona dinara.

Prošlog septembra nekadašnji radnici ovog preduzeća uspeli su da naplate deo zaostalih zarada. U pitanju je devet minimalaca za koje je iz Fonda Solidarnosti izdvojeno trideset i pet miliona dinara.

Više od 140 nekadašnjih radnika ovog preduzeća i dalje ima problem nepovezanog radnog staža.

Deo pogona prošle godine zakupilo je mađarsko preduzeće “Tisa Solid”, ali nije uspelo da uspostavi značajnu proizvodnju.

Najvrednija imovina Solida jesu objekti koji se nalaze u samim centru Subotice, u ulici Đure Đakovića, procenjeni na više od 150 miliona dinara.


RTVKOMENTARI

 1. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Koga interesuju zastarele masine,to je gubljenje vremena,i prodavanje magle gradjanima .Ako je procena objekata tj.lokacije , 150 miliona onda je stvarna cifra duplo veća ako ne i više.

 2. Gligorije kaže:

  Sad će Čaki da kupi objekte Solida u ulici Djure Djakovica po adekvatnoj ceni…. Ako ako sam nek kuoi i nek opravi “nesto” lepo na toj lokaciji…

 3. Ledenjak kaže:

  @ Gligorije
  Slovačka narodna izreka kaže :
  • Što je vo stariji, korak mu sigurniji.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 5 =