Spartak odbranio titulu ekipnog prvaka Srbije u tenisu

Subotički Spartak odbranio je titulu ekipnog prvaka Srbije u tenisu, dok su nove šampionke u ženskoj konkurenciji teniserke akademije Novak.

“Subotička braća Brajen”, Ivan i Matej Sabanov, pobrinuli su se da trofej prvaka ostane u Subotici.

Prvo pobedama u singlu nad Krstinom i Vukotićem, gde je Spartak protiv niškog TAŽ-a uz pobedu Juhasa nad Tepavcem imao tri na prema nula, nakon čega su svoje mečeve izgubili Stipić i Miladinović, tako da se pobednik tražio u dublovima.

Nakon što su Milojević i Tepavac savladali Kovača i Juhasa sa dva na prema nula, po setovima šest – dva i sedam – šest, sve oči su bile uprte u duel braće Sabanov protiv Krstina i Kuzmanova.

Prvi set je rešen nakon taj brejka, sedam šest, da bi u drugom ključni brejk braća Savanov napravili u osmom gemu i poveli sa pet tri. Krstin i Kuzmanov su se odbranili, da bi na svoj servis Ivan i Matej doneli veliko slavlje Subotičanima.

Spartak u ženskoj konkurenciji nije uspeo da odbrani titulu pošto je u odlučujućem dubl meču polufinala poražen od Plejer zone. U ženskom finalu ih je dočakala akademija Novak i bez mnogo drame već u singl mečevima rešila pitanje novog šampiona.

Gledajući po imenima, ali i po mečevima, ovo je bilo najkvalitetnije ekipno prvenstvo države u tenisu u obe kategorije u poslednje dve decenije.

 

RTSKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR