Specijalna projekcija filma „Živan pravi pank festival“

U okviru ciklusa Novi autori domaćeg filma u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, Festivala evropskog filma Palić i Fondacije za Omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ prikazaće se dokumentarni film „Živan pravi pank festival“ reditelja Ognjena Glavonića.


Nakon premijernog prikazivanja filma u Centru Žorž Pompidu u Parizu u okviru festivala Cinema du Reel i uspešnih projekcija na festivalima u Londonu, Kopenhagenu, Briselu, Roterdamu, Pragu, Firenci i drugim velikim gradovima Evrope, jedan od najnagrađivanijih domaćih dokumentaraca prikazaće se u Subotici u bioskopu Eurocinema u subotu 21. marta od 19 časova. 

Zivan pravi pank festival -plakat
 
U dokumentarnom filmu "Živan pravi pank festival" kamera tokom četiri dana prati Živana Pujića, pesnika, đilkoša i autsajdera, za vreme organizovanja muzičkog festivala "Tomaševcu u pohode" (TUP), koji Živan tradicionalno pravi svake godine u rodnom banatskom selu. U ovoj tragikomičnoj priči o entuzijazmu i usamljenosti upoznajemo se sa načinom na koji Pujić organizuje festival, njegovim ličnim potrebama i razlozima za održavanje pank koncerta u jednoj ruralnoj sredini.


Internacionalni magazin MusicFilmWeb je uvrstio Glavonićev film među 10 najboljih muzičkih dokumentaraca 2014 godine, rame uz rame sa aktuelnim filmovima o Nick Cave-u, grupi Pulp, islandskoj pevačici Bjork, grupi Led Zepelin i drugim velikanima svetske muzičke scene. 

Nakon projekcije film će predstaviti reditelj Ognjen Glavonić i glavni junak Živan Pujić Jimmy.

Glavonić je diplomirao filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegovi kratki filmovi su prikazani na više od 60 domaćih i međunarodnih festivala. Trenutno radi na svom prvom dugometražnom igranom filmu "Teret“.

Ulaz na projekciju je besplatan.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR