Spektakularne Frajle u Subotici

„Frajle“, ženski muzički kvartet iz Novog Sada i jedan od zapaženijih bendova na domaćoj muzičkoj sceni, održao je danas sjajan koncert pred oko 400 Subotičana u Bunjevačkom kolu. Svaki njihov nastup je mali šou a to su pokazale i ovaj put kad su uspele da podignu sve gledaoce na noge da igraju uz njihove najpopularnije hitove „Štiklice“ i „Ich liebe dich“.

 

 

U maju 2009. godine desio se njihov „sudbonosni” odlazak na Crnogorsko primorje, s ciljem da se, kako kažu, dobro zezaju, zarade koju paru i za svoju dušu sviraju i pevaju. Tu su dobile prve aplauze, zbog kojih su iostale zajedno. Iako je sve krenulo bez velikog plana, četiri dame su vrlo brzo stekle slavu tako što su svoje obrade kačile na Jutjub. Kao što to biva sa većinom talenata, tako su i njih četiri vrlo brzo stekle svoju publiku koja ih je ohrabrila da nastave.

 

“The Frajle” kažu da su rešene da naprave muzičku revoluciju, a za početak su izbacile singl “Ich liebe dich“. Njihov slogan je „Četiri dame, jedan šou“, a kad u to uključite i odlične pesme i fascinantnu energiju, dobija se nastup koji ne ostavlja ravnodušnim.

 

Na pitanje jednog portala kako su došle na ideju da grupi daju ime Frajle odgovorile su da je ime moralo biti zvučno, na srpskom jeziku, koje bi ih karakterisalo. Elementi Vojvodine, kulture, vraćanje pravim vrednostima, naziv koji bi karakterisao obrazovane dame, kulturne, otmene, koje vrlo dobro znaju šta žele, a to su upravo frajle.

 

 

Frajle najavljuju i svoj prvi album. – Pesme su skoro gotove. Biće to jedan neobičan frajlovski gulaš sa puno začina, sitno seckanih događaja iz naših života, inspiracije, neobičnog stilskog izraza koji su spoj muzike, plesa, glume, pozorišta, parodije, ironije, humora, istine, realnih priča iz života četiri žene koje su na sve spremne. Uskoro ćete imati priliku da probate to čudo iz frajlovske kuhinje koje bi trebalo da izadje za par meseci – rekle su za Clubbing.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR