Spoj različitosti na “Omladini”

"Različitost koja spaja" je naziv takmičarskog dela ovogodišnjeg festivala "Omladina", koji se večeras održao u sali "Nepkera". Nastupilo je 18 izvođača iz više gradova naše zemlje, kao i zemalja iz okruženja.

 

DSC_0333

 

Naziv itekako ima smisla s obzirom da su kompozicije bile različitih žanrova, od popa do roka, kao i na više različitih jezika. Sve je delovalo dobro organizovano, a sala Nepkera se pokazala kao dobar izbor kada je ovakvo dešavanje u pitanju. Subotičani očigledno nisu pokazali preterano veliko intersovanje za ovaj događaj, tako da je u sali, iako skoro punoj, bilo najviše gostiju.

 

DSC_0535 

DSC_0340

 

Opšti utisak je da je akcenat stavljen na glamuroznost, a među žanrovima je dominirala pop muzika. Stvar je ukusa kome je kaklo ovo leglo, možda će neko pronaći i sličnosti sa takmičarskim emisijama koja se prikazuju na svima poznatoj ružičastoj televiziji. Takođe sam cilj festivala ostaje pomalo nedefinisan.

 

DSC_0390

DSC_0407

DSC_0469

DSC_0487

DSC_0531

DSC_0101

DSC_0113

 

U pauzi dok se zbrajaju glasovi…

DSC_0132

DSC_0135KOMENTARI

 1. Gera kaže:

  Vrhunski izvođači, super pesme, a pobednička pesma je vrh! Međutim, publika nula, iako sam i sam bio deo publike. Žalosno. Ceca će napuniti Halu a obožavatelji stvarno dobre i kvalitetne muzike nisu mogli ni salu Nepker-a. Nije to blam organizatora, već publike.

 2. torajemi kaže:

  Više izvođača na podijumu,nego publike u sali.U Nepkeru nema stolica,ili se organizator ponovo uzalud,ponadao velikoj poseti pa je,iz tog razloga,uklonio stolice?Medijska pratnja jedino od Radio Subotice,koja je dokazala da tome nije vična:direktan prenos bez režisera ( "molim tehniku da puste našu najavu"!?!?),prenos sa puno improvizacija,DILETANTSKI!!! U svakom slučaju,organizatori i dalje sa sedmog neba poručuju kako You Tube nije merilo,kao će oni da vode celu produkciju odabranih pesama….LUDO RADOVANJE!!! Dokle,FESTIVAL SE FINANSIRA  I IZ NAŠE KASE !!!

  P.S. Da li znate kakve su sve nagrade dodeljivane ? B…A.

 3. torajemi kaže:

  ""Nije to blam organizatora, već publike."

  Simpatično.Trebalo je publici dati podijum,binu,i mikrofon?A izvođače,da li u predvorje sa organizatorima na "mokri program",ili u salu da slušaju i gledaju publiku?Dakle,šta i gde sa izvođačima ?

OSTAVITE KOMENTAR