Sporazum SVM i SNS u sredu

Srpska napredna stranka (SNS) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) trebalo bi i zvanično da stave paraf na dogovor o zajedničkom učešću u budućoj vladi u sredu, 23. aprila, prenose Večernje novosti.

SVM, SNS

Tako će dan pošto predsednik države Tomislav Nikolić za mandatara odredi lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, početi konačno sklapanje mozaika budućeg ministarskog tima, koji će biti poznat do 27. aprila, pišu "Novosti".

 

U koalicionom sporazumu koji će potpisati SNS i SVM, između ostalog, naći će se i deo u kojem se budući partneri obavezuju da će u fokusu njihove politike posebno biti poljoprivredna, socijalna pitanja i privreda, kao i specifična manjinska pitanja.

 

"Mi insistiramo da u tekstu sporazuma bude i obaveza da do 6. juna bude donet novi statut pokrajine, a do kraja godine i Zakon o finansiranju", rekao je član Predsedništva SVM Balint Pastor.

 

On objašnjava da će oni dobiti državne sekretare u resorima privrede, poljoprivrede, infrastrukture, socijalnih pitanja i zdravstva, kao i zamenike predsednika u dva skupštinska odbora – za EU i poljoprivredu.KOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Presvuceni radikali od 90-tih pa naovamo, a i SVM je vec 25 godina prisutan. Ima li nekih novih igraca??

 2. STeve kaže:

   

  pauk:

   

  Presvuceni radikali od 90-tih pa naovamo, a i SVM je vec 25 godina prisutan. Ima li nekih novih igraca??

   

   

  Na zalost, od pocetka nema. Niti se nazire neki kapacitet.

 3. Diko kaže:

  Privatna partija Pastorovih ,otac i sin Pastor Ištvan i Pastor Balint ,pa ovo nema nigde ,oni da još zastupaju nekoga?

 4. dr,no kaže:

  I ovo Vučiću odgovara ? ,a još govori o borbi protiv korupcije svih vrsta ,pa zar nije prepoznao da je ovde čista politička korupcija i dogovoreni izbori od strane SVM?

 5. hm? kaže:

  Ono kada ti Maja Gojkovic postane predsednik skupstine a stanje na severu ,ratom zahvacene, Sirije bitnija vest od ekspozea premijera.

   

  Nemaju sanse kao sto nisu imali sanse ni pre dve godine.

 6. Mister No kaže:

  E moj Seki, vidis Ti sta rade tvoji bivsi partijski drugovi, garant ne mozes da spavas u Hagu.Ti nekima obecavao sendvice i bespovratnu kartu a Tvoj bivsi partijski drug formira vladu sa njima.Izgleda da vise ima para u Briselu nego kod gazde Sekija.Drz se Seki! Hristos Voskrese.Sretan Ti Uskrs!

OSTAVITE KOMENTAR