Sportista godine Gabor Kasa

Za najboljeg sportistu Subotice u 2012. godini osmočlani žiri je izabrao subotičkog biciklistu Gabora Kasu. Nastup na Olimpijskim igrama u Londonu i niz uspeha koje je je ove godine Kasa postizao bili su dovoljni da se upravo Kasa nađe među dobitnicima ovog priznanja koje se dodeljuje od 1961. godine.

 

Za najboljeg juniora je proglašena Jelena Trnić, dok je plivač Andrej Barna izabran za najboljeg u konkurenciji pionira. Organizatori izbora sportiste godine „Subotičke novine”, grad Subotica i Sportski savez Subotice u konkurenciji seniora, juniora i seniora izabrali su po deset sportista koji su rezultatima postignutim u ovoj godini zaslužili da se nađu na listi najboljih. Osim njih nagrade će dobiti i najbolji kolektivi, a posebna priznanja će biti uručena pojedincima i kolektivima koji su postigli zapažene rezultate.

 

Lista seniora: Gabor Kasa (biciklizam), Dejan Franjković (rvanje), Adela Helić (odbojka), Vanja Bačić (boks), Petar Papić (rukomet), Lehel Nemet (jedrenje), Milan Poledica (karate), Tivadar Kajdoči (dizanje tegova), Emeše Vida (košarka), Stefan Kostadinović (stoni tenis). Lista juniora: Jelena Trnić (odbojka), Roland Bin (rvanje), Jelena Olujuć (odbojka), Obrad Cvijanović (kik boks), Denis Memetović (boks), Martin Mačković (veslanje), Miloš Keljanović (kik boks), Simona Ivković (karate), Bojana i Marko Kljajić (mačevanje), Marko Rašković (atletika). Lista pionira: Andrej Barna (plivanje), Luna Jović (atletika), Tamaš Kajdoči (dizanje tegova), Filip Hunjadi (plivanje), Ervin Aroksalaši (dizanje tegova), Kristina Boja (jedrenje), Reka Seleš/Reka Korhec (veslanje), Karim Bendžama (tenis), Dimitrije Žarković (biciklizam), Anja Marković (konjički sport).

 

Najbolji klubovi: Ženski fudbalski klub Spartak, Ženski odbojkaški klub Spartak i Muški odbojkaški klub Spartak.

 

Posebna priznanja će biti uručena Rukometnom klubu Spartak Vojput, Rvačkom klubu Prozivka, Marku Ziđareviću, Radovanu Raduloviću, Mari Radulović, Društvu invalida, JKP „Stadionu” i Jožefu Pinteru, dok će za jubilej od 50 godina postojanja nagradu dobiti Ženski rukometni klub Radnički iz Bajmoka.

 
Nagrade i priznanja najboljim sportistima biće uručeni 20. decembra u 17 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Potpuno ispravna odluka. U olimpijskoj godini, sportista grada treba da bude jedan od dvojice naših predstavnika na Olimpijskim igrama. Kasa ili Beđik.

  Što se tiče Srbije, sve osim izbora Milice Mandić bi bilo totalni promašaj. Može Đoković da osvoji na desetine turnira i da bude najbilji teniser i jedan od najpopularnijih sportista sveta, najbolji sportista Srbije je onaj ko se sa Olimpijade vrati sa najsvetlijom medaljom. A to je jedna jedina Milica.

 2. Tatjana kaže:

  prava odluka!!!…Cestitam

 3. Milan kaže:

  Bravo za decu. Oni su budućnost sporta, njih treba sada podržati, motivisati i zadržati, da i oni stignu Olimpijsku vatru

 4. suboticanin kaže:

  Sve cestitke Gaboru na velikom uspehu!Pravedna odluka i potpuno zasluzena!Nagrada je dodeljena jedinom ucesniku Olimpijade London 2012. iz Subotice.Bravo Gabore.

 5. sara kaže:

  BRAVO ANJICE

OSTAVITE KOMENTAR