Sprečeno krijumčarenje 32 kilograma marihuane na Horgošu

Na graničnom prelazu Horgoš tokom nedelje zajedničkom akcijom carine i policije, sprečeno je krijumčarenje još 50 kilograma marihuane na gotovo identičan način kao pre par dana.

 

 

I ovog puta se na carinskoj ispostavi Horgoš na red za pregled pojavio prvo automobil marke “ROVER 75” albanskih registarskih oznaka u kojem su se nalazila tri punika albanske nacionalnosti, dva muškarca i jedna žena, koji su izjavili da putuju iz Albanije u Italiju. Nakon pasoške kontrole, vozilo je upućeno na detaljan pregled tokom kojeg su carinici podizanjem tapacirunga otkrili duplo dno napravljeno u podu automobila i pregrađeni deo unutrašnjeg naslona zadnje klupe u kojem su se nalazila 52 paketa marihuane umotana u streč i aluminijumsku foliju težine skoro 33 kilograma.

 

Još 17 kilograma iste opojne droge otkriveno je u vozilu marke “Citroen Xsara”, koje se na prelazu pojavilo dva sata iza ponoći. U ovom vozilu su se nalazila dvojica makedonskih dražavljana, albanske nacionalnosti, koji su carinicima tokom razgovora objasnila da putuju iz Kumanova u austrijski grad Vels. Droga je i u ovom vozilu bila sakrivena na identičnim mestima. Naime, 29 paketa ukupne težine 17 kilograma pronađena su u duplom dnu poda vozila i iza sedišta suvozača.

 

Protiv svih osoba koje su učestvovale u krijumčarenju biće pokrenut krivični postupak, zbog čega su zajedno sa otkrivenim narkoticima predati u dalju nadležnost policije, piše u saopštenju Uprave carine.

 KOMENTARI

  1. jasso kaže:

    pa morali su biti sumnjivi kad iz Albanije preko toliko zemalja putuju u Italiju a mnogo brze i krace je brodom preko mora,ili automobilom preko Crne gore,Hrvatske i Slovenije,vidi se da su mnogo inteligentni bili…

OSTAVITE KOMENTAR