Sprečeno krijumčarenje 68 ilegalnih migranata

Juče oko 00,30 časova policijski službenici zaustavili su na auto putu E- 75 u visini graničnog kamena E-460 osam putničkih vozila koji su prevozili 68 ilegalnih migranata i četiri državljana Republike Srbije sa teritorije AP Kosovo i Metohija.

granicna policija

 

U saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici se navodi da su zaustavili: vozilo marke “Renault Espace“ kojim je upravljao državljanin Srbije S.J. (1965) iz Beograda, koji je prevozio 13 stranih ilegalnih migranata državljana Sirije, vozilo marke “Kia Carnival“ kojim je upravljao državljanin Srbije L.D. (1978) iz Beograda, koji je prevozio 17 stranih ilegalnih migranata državljana Sirije, vozilo marke “Renault Espace“ kojim je upravljao državljanin Srbije K.D. (1981) iz Beograda, koji je prevozio 11 stranih ilegalnih migranata državljana Sirije, vozilo marke “Peugeot 806“ kojim je upravljao državljanin Srbije M.Đ. (1979) iz Beograda, koji je prevozio 13 stranih ilegalnih migranata državljana Sirije.

Zatim, vozilo marke “Renault Espace“ kojim je upravljao državljanin Crne Gore V.B. (1969) iz Podgorice, koji je prevozio 6 stranih ilegalnih migranata državljana Sirije, vozilo marke “Wolksvagen golf“ kojim je upravljao državljanin Crne Gore A.D., iz Podgorice koji je prevozio 4 strana ilegalna migranta državljana Sirije, vozilo marke “Renault Megan“ kojim je upravljao državljanin Crne Gore J.V. iz Podgorice koji je prevozio 4 strana ilegalna migranta državljana Sirije i vozilo marke “Renault Scenic“ kojim je upravljao državljanin Srbije C.R. (1971) iz Subotice koji je prevozio 4 državljana Srbije sa teritorije AP Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.
Protiv osumnjičenih Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici biće podnete krivične prijave zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl 350 st 3. Krivičnog zakonika, dok je protiv gore imenovanih državljana R. Crne Gore doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova.

Akciju su zajednički realizovali policijski službenici Regionalnog centra granične policije prema republici Mađarskoj – Odseka za suzbijanje prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i trgovine ljudima i Mobilne jedinice.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 16 = 17

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: