Srbi zavejani na autoputu u Mađarskoj

Veliki broj autobusa i automobila s državljanima Srbije ostao je zavejan na autoputu u Mađarskoj kod Đera, a u Ambasadri Srbije u Budimpešti Tanjugu je jutros rečeno da su ekipe krenule u raščšćavanje snega na toj deonici. Među zavejanim putnicima nalazi se i petomesečna beba. Ekipe za vanredne situacije čiste tu deonicu auto puta i nastoje da dođu do zavejanih, rečeno je Tanjugu u Ambasadi i navedeno da je dodatni problem što je danas u Mađarskoj neradni dan.

 

– Danas je u Mađarskoj neradni dan, jer je državni praznik što otežava naše napore da pomognemo našim turistima, ali smo dobili informcije da će spasilačke ekipe i vatrogasci pomoći našim tursitima – reklu su u Amabsadi Srbije u Mađarskoj i dodali da je u koloni kod Đera zavejano više od 100 vozila.

 

Prema informacijama iz Ambasade radi se o koloni od oko 100 vozila, a među njima su i putnici iz Srbije koji su vraćajući se iz Beča ostali zavejani kod Đera.

 

RTS-u jutros se javio putnik koji se nalazi u jednom od zavejanih autobusa Dragan Mamlov i prema njegovim rečima, većina autobusa vozi na liniji Beč-Beograd.

 

On kaže da su zavejani već 13 sati i da im još uvek niko od Mađara nije pritekao u pomoć. Taj putnik je rekao i da pada veliki sneg, sa smetovima i vetrom, da je veoma hladno i da je prva najbliža pumpa udaljena četiri kilometra. Niko od putnika, kako kaže, ne može da izađe napolje jer je veoma hladno.

 

U autobusu, prema tvrdnji putnika koji se javio RTS-u, nalazi se i petomesečna beba, a autobus je u međuvremenu ostao bez grejanja.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Janos kaže:

  Prije tri meseca je i mnogo Madjara bilo zavejano na prvi sneg u Srbiji pa se nije dizala tolika panika, eno ubrzano se spasavaju putnici. Ne sirite paniku i dezinformacije.

 2. Anonimni kaže:

  hahah proslo vise od 16 sata kako sneg pada ,a sad se setili da ih uzurbano spasavaju 

   

 3. dr kaže:

  MA DAJ,POGLEDAJ PUTEVE U SRBIJI,I ONDA PRICAJ!….PSSST!

 4. brat kaže:

  Koji moroni… koji naslov tanjuga…. srbi zavejani…. pa nisu samo srbi, nego i srbijanci…. madjari, albanci i ko zna koje jos nacionalnosti a srpskog drzavljanstva…. imam utisak da je se i ovde dizala tenzija po onom proverenom receptu… sve je ovo bilo upereno protiv srba… madjari nisu delovali posto su srbi bili u koloni … i tako…. neki novinari bi mogli malo povuci rucnu i da pisu hladnom i trezvenom glavom….

OSTAVITE KOMENTAR