SSP Subotica: Grubo zlostavljanje na radu u Gerontološkom centru

Danas je u prostorijama Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Subotici održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen slučaj zaposlene u Gerontološkom centru u Subotici Ranke Kašiković Davčik koja je od strane ove ustanove, konkretno direktorice Brankice Tešanović, bila izložena mobingu odnosno grubom zlostavljanju na radu. Ranka Kašiković Davčik zaposlena je u Gerontološkom centru u Subotici od 2012. godine na radnom mestu pravnog saradnika. Problemi sa njenim poslom započeli su u novembru 2021. godine kada je putem SMS poruka dobila poziv da 13. novembra ode na obeležavanje 13 godina od osnivanja Srpske napredne stranke u beogradskoj areni kada je inače u sred pojave soja omikron kovida 19 na tom skupu iz čitave Srbije autobusima dovedeno oko 15 hiljada građana, članova ove stranke u manjem broju, a najčešće su to bili zaposleni u različitim državnim, javnim i javno komunalnim preduzećima što slučaj Ranke Kašiković Davčik iz Subotice direktno i nedvosmisleno ukazuje na tu činjenicu. Za građane Srbije to nije inače neka tajna, zapravo opšte je poznato da režim odnosno SNS isključivo na ovaj način prikuplja navodne simpatije i faktički lažno sebe predstavlja strankom koja ima veliki broj članova i simpatizera i navodnu ogromnu podršku među građanima Srbije. Ova optička varka podupreta medijsko propagandnim ispiranjem mozgova građana Srbije danas je u Subotici razbijena i razotkrivena upravo slučajem Ranke Kašiković Davčik.

Ranka je, dakle, u novembru 2021. godine dobila je SMS poruku neposredno, a po nalogu direktorice Gerontološkog centra Brankice Tešanović da prisustvuje političkom skupu povodom svečane akademije 13 godina od osnivanja SNS stranke koja se održavala u Beogradskoj areni.  U SMS prepisci je između ostalog navedeno da ukoliko ona nije u mogućnosti da ide, da u tom slučaju „mora naći zamenu“. Odbila je odlazak na pomenuti skup i već od narednog dana bila je izložena svakodnevnom mobingu i zlostavljanju na radu od strane direktorice Brankice Tešanović koje se ogledalo u dodeljivanju dodatnih poslova, koji po sistematizaciji nisu u njenom opisu posla, a ni delokrugu rada. Takođe, dodeljivanju besmislenih radnih zadataka i izveštaja koji iziskuju jako puno vremena za izradu i onemogućavaju joj obavljanje prioritetnih poslova. Zabranjeno joj je bilo usavršavanje i prisustvovanje obukama i seminarima. Zatim, dešavalo se, kako je Ranka navela, namerno izopštavanje sa bitnih sastanaka iz radnog kolektiva i uskraćivanja važnih informacija koje bi dovele do kršenja zakona i povrede radnih obaveza. Ranka je bila izložena čestom šikaniranju, namernom izazivanju konflikata, a sve to sa konačnim ciljem da usled ogromnog stresa i preopterećenosti na radu podlegne konstantnim pritiscima i na taj način podnese otkaz ugovora o radu ili da eventualno bude dovedena u situaciju povrede radnih obaveza nakon kojih bi joj usledio otkaz, što je direktorica GC Brankica Tešanović u jednom navratu i pokušala dostavljajući joj poziv za izjašnjenje o nepoštovanju radne discipline koji prema rečima ove hrabre mlade žene, nije bio osnovan.

Ovakvim bahatim ponašanjem direktorice GC Brankice Tešanović, Ranki je upućena direktna „kazna” za neposlušnost zbog odbijajanja da prisustvuje političkom skupu koji nema veze sa njenim radnim mestom niti poslovima koje obavlja. Od nje se tražilo da u svoje slobodno vreme izvršava političke obaveze pretpostavljenih i ovakvim postupanjem stvaren je stalni pritisak i strah od otkaza ukoliko bude napravila i najmanju grešku. Zbog svega ovoga Ranka je bila sama prinuđena da radi za vreme godišnjeg odmora, državnih praznika i sve češće je bila praktično prisiljena da ostaje na radnom mestu prekovremeno kako bi uspela da izvrši sve nametnute radne zadatke i pored toga što je majka dva maloletna deteta. Iz krajnjeg očaja u više navrata se obraćala direktorici Brankici Tešanović sa molbama da je rastereti dodatnog posla koji nije prioritetan, a ni u njenom opisu posla. Upozoravala je direktoricu da će takvim ophođenjem prema njoj dovesti u pitanje isplatu zarade zaposlenih u GC, ukazujući na  preopterećenost, ali nažalost bezuspešno, jer na mnogobrojne mejlove Ranka nikada nije dobila odgovor. Direktorica GC Brankica Tešanović je namerno i svesno dovela u pitanje isplatu zarade za sve zaposlene u Gerontološkom centru, jer je interes kolektiva podredila svojoj nameri da nastavi sa zlostavljanjem i bahatim ponašenjem, a sve u cilju da Ranka dobije ili sama dà otkaz.

Uzimajući u obzir sve navedeno Ranka je ipak na neki način podlegla pritisku i prevelikom stresu kojem je bila izložena i zatražila je adekvatnu lekarsku pomoć psihijatra. Otvoreno joj je bolovanje i određena medikamentna terapija. Takođe, zbog navedenog bahatog ponašanja direktorice GC Brankice Tešanović pretrpela je veliku duševnu bol, povređeno joj je dostojanstvo, ugled i čast, što je prouzrokovalo depresiju, disfunkcionalnost u porodičnom okruženju i osećaj sramote, kao i intezivni strah od otkaza koji nije prouzrokovan njenim nesavesnim radom jer za 10 godina rada u GC nije imala nijednu povredu radne obaveze. Savesno, odgovorno i pedantno obavljala je svoj posao, ali je zbog bahatosti direktorice GC Brankice Tešanović dovedena pred otkaz samo iz razloga što NIJE podržala njene političke poduhvate.

Kako bi zaštitila sebe, svoja prava i dosadašnji stečen ugled Ranka Kašiković Davčik je odlučila da  11. marta 2022. godine Višem sudu u Subotici podnese tužbu protiv Gerontološkog Centra Subotica i direktorice Brankice Tešanović zbog zlostavljanja na radu. Svoj slučaj je odlučila da iznese u javnost kako bi između ostalog pružila i podršku mnogobrojnim zaposlenima u javnim ustanovama i preduzećima koji trpe i ćute iz prevelikog straha zbog lične i egzistencije svojih porodica u nadi da će se njihova agonija završiti nakon predstojećih izbora 3.aprila. Na kraju konferencije za novinare u prostorijama GrO SSP Subotica, Ranka je naglasila da se direktorica GC Brankica Tešanović, kao i ostali rukovodioci javnih preduća, ponašaju kao da je to njihova privatna svojina, a ne zajednička, jer se te ustanove i javna preduzeća finansiraju od naših ličnih doprinosa i poreza. – Dakle, to nije njihova dedovina nego javna i državna imovina, zaključila je Ranka Kašiković Davčik.

 

Služba za informisanje SSP SuboticaKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Podrška za g. Kašiković Davčik!

 2. Magacioner kaže:

  Bravo za hrabru ženu,treba da bude uzor mnogima! A direktorica da odgovara za ovaj mobing,a tek ćemo videti šta je sve potpisivala u vezi rekonstrukcije Gerontološkog centra a sve u ime njegove sive eminencije koji stoji sve iza ovoga.

 3. S&S kaže:

  Brzo će treći april i ovim g.vnima će doći kraj.

 4. Sofronije kaže:

  Politiku je zabranjeno unositi u firme ! U ovom kršenju zakona učestvuju svi SNS direktori, sve njih treba procesuirati i zabraniti bavljenje javnim poslovima, naravno uz adekvatnu zatvorsku kaznu !!

  Član 17

  Poslodavac i zaposleni dužni su da se pridržavaju prava i obaveza utvrđenih zakonom, opštim aktom i ugovorom o radu.

  5. Zabrana diskriminacije

  Član 18

  Zabranjena je neposredna i posredna diskriminacija lica koja traže zaposlenje, kao i zaposlenih, s obzirom na pol, rođenje, jezik, rasu, boju kože, starost, trudnoću, zdravstveno stanje, odnosno invalidnost, nacionalnu pripadnost, veroispovest, bračni status, porodične obaveze, seksualno opredeljenje, političko ili drugo uverenje, socijalno poreklo, imovinsko stanje, članstvo u političkim organizacijama, sindikatima ili neko drugo lično svojstvo.

 5. BP kaže:

  Brankici je bitno samo da zapali duvan!

  Sve je istina inace.

 6. kaže:

  Velika podrška i hvala!
  Dok ima ovakvih ljudi ima nade

 7. Audiatur et altera pars kaže:

  Treba čuti i drugu stranu, dati joj priliku da OVDE iznese svoju verziju događaja i svoje argumente. Te „masovke“ na koje se ide „spontano“ u organizaciji SNS nisu ništa novo, praktikovali su ih i „žuti“, pre njih SPS i Milošević, a pre njih SKJ – pa da vidim ko je onda smeo da prdne nešto o tome da neće da ide da maše Titi!? I onda i danas, velika većina, 99,9%, se pokoravala toj „neobaveznoj obavezi“, neki su se elegantno izvlačili ako su mogli (glumili bolest i slično), a oni koji su se otvoreno suprotstavljali obično su najebali. Naravno, ne zato što su odbili, nego im se nešto „našlo“ i napakovalo, tek da vide kako je to izigravati „crnu ovcu“ ili „belu vranu“. Pa sad, neko je dobio po ušima manje, kao opomenu, a neko ko se i dalje inatio on je plaćao punu cenu. Tako je bilo i tako će uvek i biti, koja god vlast da dođe i zato mi je pun qrac ovakvih „belih vrana“ kao što je ova Ranka, koje hoće da ispravljaju krivu Drinu i izigravaju petla koji kukuriče pre vremena. Baš ona JEDNA u čitavom Gerontološkom i svim javnim preduzećima našla da se uskopisti!!! „Hrabra mlada žena“, možeš misliti. Pošto (formalno ili suštinski) neodlazak na miting nije razlog njenom „zlostavljanju“ (ili zlostavljanju) u Gerontološkom centru – hajde da čujemo ko je (zaista) Ranka a ko Branka (Brankica) i da li je to baš sve tako bilo? Verujem da je „imperija uzvratila udarac“, ali nisam baš ubeđen ni da je Ranka takvo nevinašce kakvim se predstavlja.

 8. dule kaže:

  Imam samo jedno pitanje, uz svo uvažavanje svega iznetog od strane gospođe, zbog čega je za svoj javni istup odabrala političku stranku. Zar to nije moglo biti urađeno uz pomoć sindikata ili samostalno. Mislim da bi mnogo veći efekat izazvalo jedno takvo obraćanje. Ovako sve je dobilo drugačiju konotaciju. Zato je po meni ovo totalni promašaj. Postoje jasne odredbe Zakona o zlostavljanju na radu koje ostavljaju mnogo mogućnosti za ostvarivanje svih prava u ovakvim slučajevima a ona bi kao pravnik to morala znati. Takođe mislim da bi i vi ako želite biti objektivni i nezavisni kao poslenici javne reči morali zatražiti i informacije sa druge strane.

 9. Srbija kaže:

  Velika podrska za Ranku i svaka cast na hrabrost i jedne pametne zene. Takvih slucajeva je svugde u svim javnim ustanovama… ponasanje kao da su oni vlasnici istih… Bahacenje, ucenjivanje i ostalo… kao da su privatni vlasnici sudova,zatvora,policije i ostalih ustanova… Uzas

 10. realno kaže:

  Zašto najčitaniji subotički portal Subotica.com nije preneo ovu vest ?

  • LM kaže:

   Zato sto su vlasnici preplaseni placenici bratije koja hara zemljom ko kuga u proslosti.

 11. Mišo kaže:

  Nisu ni žuti bili bolji i oni su to radili isto a sad pametniji mada ni ovo nije u redu

 12. N19ht 0wl kaže:

  3 April, Dan oslobođenja od fašizma

 13. Vendeta kaže:

  Ajde druga strano idi na mitinge, jedi sendviče i ćuti.

 14. N19ht 0wl kaže:

  @Audiatur

  Ti mora da si branka

 15. Anonimni kaže:

  U trenutku kada se bahati, nesposobni, iskompleksirani i nekompetentni po javnim preduzećima bave samo punjenjem sopstvenog džepa, ulagivanjem stranačkim šefovima i maltretiranjem malobrojnih koji su sposobni da nešto i urade, ovakav potez je dužan poštovanja. Mi se protiv ovog zla možemo izboriti samo izlaskom na izbore. Balon od sapunice zvani SNS je ionako blizu pucanja. Pogledajte nervozu po firmama. Beskorisni vlasnici članskih karata se plaše izbora više nego ikada.

 16. Vlaximus kaže:

  Podrška za gospođu Ranku! Svaka čast na hrabrosti, nadamo se pozitivnom ishodu u korist Ranke…međutim nisu uvek pravo i pravda na istoj strani. Sve zavisi od tužilaštva i pritisak na njega. Dosta je više takvog ponašanja, ne samo BT već i ostalih direktora JKP. Ako se dokaže da je sve to istina, proterati je iz zemlje , oduzeti sve plate koje je dobila u GC , možda bolje 10 godina zatvora, da se malo stariji zatvorenici iživljavaju na njom.

 17. Anonimni kaže:

  Čestitam na hrabrosti kamo sreće za naciju i čovečanstvo da je više ovakvih ljudi koji poštuju sebe

 18. Politicka i radna kultura kaže:

  Direktor i vlasnik jedne manje Nemacke firme sa oko 600 zaposlenih, je imao rezervisani samo za sebe ekskluzivni parking odmah kod ulaza u firmu. Sticajem okolnosti na mestu tog parkinga vrseni su manji gradjevinski radovi i direktor je morao da parkira na parkingu koji je odredjen za sve ostale zaposlene. Izlaskom iz kola i prolazeci preko park-placa primetio je jedno vozilo sa prilicno velikomi upadljivom nalepnicom jedne politicke partije. Napravio je snimak na smartfonu i odmah na ulasku rekao prortiru – saznajte cije ovo vozilo i vlasnika posaljite u moju kancelariju. Zaposleni se javio direktoru i ovaj mu je bez mnogo uvijanja rekao ako i dalje zeli da parkira na placu firme, neka skine nalepnicu, ukoliko ne zeli da ju skine, neka parkira gde hoce ali ne na zemljistu koje pripada firmi. Zaposleni poceo nesto da tuca-muca pa kako pa zasto? Direkturmu je kratko objasnio da je u Firma zabranjena svaka politicka ili slicna agitacija deljenje propagandnog materijala i bilo kakvo reklamiranje. Zaposleni mu je rekao – gospodine direktore pa mi smo clanovi iste partije nalepnica je za nasu partiju. Upravo zbog toga treba odmah da je skinete jer u nasoj firmi rade i clanovi i simpatizeri ostalih partija. Prema tome firma nije mesto za bilo kakvu politicku propagandu i agitaciju.
  Kada se jednoga dana ovakve stvari budu dogadjale i u Srbiji, Srbija ce postati daleko bolje i lepse mesto za zivot. U vreme SFRJ mi smo imali jednopartijski sistem i niko nije bio prisiljen da mu aplaudira niti da prisustvuje izreziranim masovnim manifestacijama. Ko je hteo mogao je, ko nije – nije. Nije bilo nikakve prisile a jos manje nekavih represalia. Ovde je neki dan bilo reci o Zoranu Djindjicu, njegov poocim koj ga je podigao bio je visoki oficir JNA (pukovnik) a da i pored toga nije bio clan SKJ. Istini za volju on nije bio niti protivnik rezima niti nekakav disident.

 19. BITAN kaže:

  Brankica je inače bezosećajna i bezdušna žena i najgori „gazda“ i jedne firme u kojoj sam radio!

 20. Marija kaže:

  I bivsi direktor je isto to radio ,samo je tada bio u DS-u.
  I ti zaposleni koji su bili tada u toj stranci,imali su placene dane za odlaske na mitinge…eee to se zaboravilo

  • laki kaže:

   @Marija

   Cilj je da se to više ne radi, jer je protivzakonito, a ne da se i posle 10 godina kuka kako su to radili i oni pre nas.

 21. Audiatur et altera pars kaže:

  N19ht 0wl – A ti si usrana noćna sova!

  • laki kaže:

   @Audiatur et altera pars

   Klasičan si SNS primitivac. Seljoberizam je vaša glavna odlika.

 22. Slobo kaže:

  ima tu u subotici jos takvih direktora koji svoje komplekse i moc koju su dobili od stranke izivljavaju na radnicima.Pogotovo na takvim radnicima koji nisu clanovi nijedne stranke ili jednostavno cute i moraju da trpe. To su naravno pretnje da su najveci neradnici a ljudi pucaju od posla izivljavanje oko godisnjih odmora i jos mnogo toga mobing je to svaki dan .tako da verujem da to sto ova gospodja kaze da je to 100 posto istina

 23. N19ht 0wl kaže:

  @Audiatur
  Bolje bit sova nego ovca koja bez mozga sledi bolesnog vođu. Sove su pametne, nezavisne ptice

 24. Audiatur et altera pars kaže:

  dule – Uz sve uvažavanje onoga što je Ranka iznela, podsetio si me na ono što sam zaboravio da napišem da nisam ubeđen da je sve tačno upravo zbog toga što se priklonila ovim SMRADOVIMA iz, kako se već zovu, SSP, kao deo njihove prljave kampanje. Tačno, ako već ima sve argumente da dokaže da je doživela mobing jer nije htela da ide na miting, mogla je, bar bih ja tako uradio, da zakuca na vrata SNS i tresne im sve u lice i da kaže da će podneti tužbu i obratiti se medijima sa dokazima, pa da vidim da li bi smeli dalje da je maltretiraju! U slučaju da ne reaguju, ili nastave da se svete, mogla je da postupi upravo tako kako ti navodiš – uz pomoć sindikata ili samostalno, ali ona je izabrala da sarađuje sa OLOŠEM da bi provocirala i podjebavala vlast, a ne da bi ostvarila svoja prava! Što neko ovde napisa, ne bi smela politika da ulazi u firme i javna preduzeća, slažem se, ali koliko je ta politika bila prisutna kroz mobilizaciju za odlazak na taj miting, skup šta god već, toliko mi se čini da je to što je doživljavala u Gerontološkom bilo dobrim delom posledica i njenog političkog delovanja unutar firme kontra SNS rukovodstva, tako da je rezultat 1:1, s tim da je ona dobila po prknu ono što je zaslužila pa se sada dreči!

 25. Nije tačno kaže:

  Politička i radna kultura – „U vreme SFRJ mi smo imali jednopartijski sistem i niko nije bio prisiljen da mu aplaudira niti da prisustvuje izreziranim masovnim manifestacijama. Ko je hteo mogao je, ko nije – nije. Nije bilo nikakve prisile a jos manje nekavih represalia. Ovde je neki dan bilo reci o Zoranu Djindjicu, njegov poocim koj ga je podigao bio je visoki oficir JNA (pukovnik) a da i pored toga nije bio clan SKJ. Istini za volju on nije bio niti protivnik rezima niti nekakav disident“. Sve si dotle lepo napisao, a zbog ovoga sam ti dao minus. Prisustvovanje izrežiranim masovnim manifestacijama u SFRJ se podrazumevalo POD MORAŠ, nema hoću-neću, mada nije bilo vidljivih prisila niti represalija, ali su se one podmuklo sprovodile jer je evidentiran svako, ama baš svako ko bi se usprotivio, ili nije bio dovoljno oduševljen njima! Osveta sistema se posle servirala hladna. A ne daj Bože da se neko glasno zainatio, pa taj bi za čas posla završio u ludnici! Rezonovalo se – ko je protiv Partije i sistema, sa njim nešto nije u redu i zreo je za psihijatriju, a i okolina ga je tako gledala. Zato su mnogi umesto u zatvoru zaglavljivali u ludari! Što se tiče Đinđića, o njemu ne smem ništa loše da napišem, jer to ovde nije dozvoljeno ali, osim što me sada stvarno interesuje ko mu je ZAISTA bio otac (ako se to uopšte zna), kakve veze ima što mu poočim nije bio član Partije? Možda je bio veći komunista nego oni koji su imali člansku kartu, a Partija je sebi mogla da dozvoli da na taj način, takvim retkim izuzecima, neguje mit o svojoj „pravednosti“ i „toleranciji“. Uostalom, i sam kažeš da nije bio protivnik režima niti disident, a kladim se da kao pukovnik sigurno nije odbijao nastupe na komunističkim paradama i manifestacijama! Ne bi mu padalo na pamet. Je l` tako?

 26. Matori kaže:

  Živeo sam u SFRJ, nisam bio član partije i niko me nigde nije terao da idem.To su bile 70te i 80te.
  Danas nas zatrpavaju lažima na dnevnom nivou.Od Vučića koji laže a u oči gleda pa do ovih nakaza na njegovim televizijama.Znači sve je predmet laganja pa i ono što je očigledno. A o prošlim danima može da kenja svako. Te Tito nije bio pravi Tito,komunisti nisu dali u crkvu, nisu dali ništa i slično. To pričajte maloj deci. Samo oni koji nisu uspeli kao pojedinci , pravdali su to time da mu nisu dali komunisti. Teški kompleksaši. Sad ih je sve Vučić okupio, ostrugao je dno kace, sav društveni talog i tako ima većinu koja je spremna sve da veruje.

 27. Kole kaže:

  Samo mi recite za koga ce te glasati.
  Za AV necete, al za koga. Bas me zanima

  • laki kaže:

   @Kole

   Za pristojnog Ponoša i Ujedinjenu opoziciju definitivno.

   Čak i kad nije bilo kolko-tolko normalnih u ponudi nisam smogao snage ni da pomislim, a kamoli da glasam za ovog psihopatu, bolesnika i lažova, ili njegovu bandu nekulturnih primitivaca. Zamisli da glasaš za Kebaru, Languru, ili onu napuderisanu Božićku, Bakareca… fuj, fuj, fuj…

  • Dijana kaže:

   Pa za Mariniku naravno.

 28. laki kaže:

  Ako može da padne sneg u martu, mogu i govna u aprilu.

 29. dule kaže:

  @Matori
  Ti i ja izgleda nismo živeli u istom svetu. Kažete nije u SFRJ ništa bilo pod moranje. Ništa sem obaveznog otkupa, ništa sem eksproprijacije, ništa sem zemljišnog maksimuma, ništa sem samodoprinosa, ništa sem obaveznog izdvajanja za sport i solidarnu stanbenu izgradnju (a mnogi su u penziju otišli bez stana), ništa sem učlanjenja u SKJ (inače te nigde nije bilo), ništa sem mnogo toga. Hoćeš li reći da ni deca iz prvog razreda osnovne škole nisu morala ići da mašu Titu dok je „plavi voz“ jurio našim prugama a oni ga ni videli nisu. Stvarno u komunizmu ništa nije bilo obavezno!!!!!!!!

 30. Deks kaže:

  I sta je tu novo,ovo su radili I zuti.A voleo bih samo da nam ova doticna kaze na koji nacin se zaposlila u Gerentoloski,verovatno preko konkursa.

 31. Dr lično kaže:

  Pitanje za dotičnu…spada li djuskanje u Kafanici u terapiju koju je dr prepisao?

 32. Pepa kaže:

  @Dr licno
  Spada djuskanje u terapiju. Muzika je lek za dusu.

 33. Audiatur et altera pars kaže:

  dule – Ne znam gde su ti ljudi živeli u to vreme, ali znam kada sam počeo da radim da mi je, posle dva-tri meseca, prišla koleginica koja je bila tamo partijski sekretar i rekla: „Ti nisi član Partije? Odmah da pišeš molbu da te primimo!“ Mogu samo da pretpostavljam šta bi bilo da nisam pristao. Ta ista koleginica, kada se raspao SKJ, na moju tvrdnju da smo morali da budemo članovi Partije, žestoko se svađala sa mnom, tvrdeći da to nije istina i da nas niko nije terao u Partiju! Toliko o tom „dobrovoljnom moranju“ i dvostrukom komunističkom moralu koji ovde neki propagiraju.

 34. Audiatur et altera pars kaže:

  laki – Važno je da si ti meni prefinjen i nisi primitivac sa „govnima koja padaju u aprilu“. Da, bogati, uspeo si da izlečiš žvale u međuvremenu, nešto ne pominješ „žvalavka“?

 35. ŠA LIN kaže:

  Ovakve stvari se dešavaju i u čuvenoj Raffles robnoj kući od strane šefice i pojedinih njenih poltrona a svi ćute i odobravaju da dobri radnici dobijaju otkaz a ološi ostaju.

 36. Komsija kaže:

  Veoma normalna pojava u Gerontološkom centru ,da radnike maltretiraju ,izrabljuju ,omalovažavaju. Firma koja je pred propadanjem,bankrotom,štićenici doma dobijaju lošu hranu,jer su izgubili mnoge dobavljače,zbog nagomilanih dugova koje bivši direktor nije platio.Čim je „brod“ počeo da tone (njegovom zaslugom), gospodin je pobegao . Ali kada zapošljavate neškolovane ljude na mesta direktora sa kupljenim diplomama,šta očekujete?Jedino što znaju je da varaju,potkradaju,i maltretiraju radnike.SRAMOTA.

 37. Audiatur et altera pars kaže:

  N19ht 0wl – usrana sova, rekoh. Neka sam ja bolesna ovca, ali bih baš voleo da dočekam da vidim tog tvog „zdravog vođu“ kojeg ćete ti i takve budale koje ovde laprdaju da sledite. Pođite od sebe – kakvi ste vi, takav će biti i on. Sačuvaj Bože i sakloni!

 38. Stara majka kaže:

  A SSP nije politicka partija?
  Ili se to ne racuna… hm

 39. Moja rič kaže:

  Sofronije-Hajde budi realan,kada su žuti-dosmanlije bili na vlasti,kako je bilo?Isto tako,ko je na vlasti,koristio je,koristi i koristiće moć.Takvi se nisu u Srbiji rodili,da rade drugačije.Setite se Kasin grada,Dulić grada…

 40. Penzioner kaže:

  Preporodila sam se kada sam napustila Gerontološki centar, ovakve stvari se dešavaju godinama unazad, posebno od kada je SNS na vlasti. Brankica je samo produžena ruka prethodnog direktora (izvršna ruka). Podrška Ranki!

 41. Anonimni kaže:

  Šta kaže Vučić na ovo, sve je zaposlio svoje dupelsce.!!!!!

 42. Pitam se pitam se kaže:

  Anonimni – A tebi krivo što tebe nije, a baš si kvalifikovana i stručna za takvu delatnost!

 43. Radnik kaže:

  Ovo Nije istina… GDE je muz ko je ukrao alatt íz Gerontoloskom Centra kao vodoinstalater.. A samo bi nju pitao ko je platio skolovanje???

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: