Šta će biti sa deponijom na Šandorskoj bari

Izgradnja regionalne deponije za Suboticu dolazi u času kada je gradsko smetlište naraslo do pristojne visine i postalo vidljivo i iz daljine. Kada ono prestane da prima komunalni otpad, neće nestati i prizor na koji gleda pola Prozivke. Ako nakon zatvaranja ne bude sledilo i njeno pokrivanje i kultivisanje, taj prostor će ostati rasadnik korova i ko zna čega još.

 

????????????????????????????????????

Andrea Kikić, direktorica D.O.O.Regionalna deponija, kaže za Subotičke novine da sanacija tog prostora neće ići tako brzo.

„Ona je predviđena u drugoj fazi, zajedno sa uklanjanjem divljih deponija. Ovim delom investicije već se bavimo i imamo detaljne podatke o trenutnoj situaciji i proračune. Aplicirali smo i za sredstva tako što smo popunili upitnik Kancelarije za evropske integracije putem kojeg država Srbija traži novac za velike infrastrukturne projekte. U svakom slučaju, prvo moramo da otvorimo Regionalnu deponiju, jer će se tak tada steći uslovi za izradu tehničke dokumentacije po kojoj će se vršiti sanacija postojećih gradskih deponija, pa i ove naše. Ta faza poslova stajaće veoma mnogo i zahtevaće čak i više sredstava nego što je potrebno za izgradnju savremenog sistema upravljanja otpadom“, kaže Andrea Kikić za Subotičke.KOMENTARI

 1. Aeryn kaže:

  Čuvena Regionalna deponija. Dok se to sve završi, ova postojeća će se proširiti do Bajnatske i „Spartaka“. Ko bi rekao da će Braće Radića jednog dana voditi pravo na smetlište.

 2. JAPAJA kaže:

  Ono što je sramota za ovaj grad i vlast jeste da su prošle godine Prozivku proglasili zonom I po poreskim rešenjima i uvećali otimačinu za 20% (koeficijent 0.8 na 1.0 ) a
  prodaja stanova zbog smrada sa deponije, kafilerije leti da se stanovnici poguše drastično pala. Kad krenu iole veće kiše svi podrumi puni vode. Ambulanta obećana još u Brozovo vremena. Sve u svemu neviđena pljačka za deo grada koji sve više liči na cigansku mahalu.

 3. analiticar kaže:

  Ovo ko Beograd na vodi. 5 godina planiranja i dokumentacije a o efektiram nista. Sta smo mi plata podelili njima u Regionalnoj deponiji a efekti u krajnjoj liniji upitni.

 4. Megille kaže:

  Subotica na smetlištu…

 5. krass1 kaže:

  Dok se sve to zavrsi verovatno ce i Andrea Kikic otici u penziju, naravno sa mesta direktora te iste Regionalne deponije.

 6. roki kaže:

  Dobro se secam 2008 godine dok sam isao poslom u novu opstinu na sprat gde je kancelarija te Kikićke. U Kancelariji gde je valjda trebala biti njena sekretarica, u ono vreme je vec bilo tri persone koje su kao nesto radile a ono kad zaviris, citaju knjige…igrice na kompjuter,slusa se muzika….hahahhah
  Evo proslo je 7 godina, deponije jos nema a ona i dalje tamo ne radi nista….hahhahahh

OSTAVITE KOMENTAR

26 + = 28

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: