Šta je istina u vezi prelaska granice?

Za sada moramo sačekati da se donese odluka, prema kojoj se u Srbiju može ući uz prikaz testa na koronavirus ne stariji od tri dana, bez obeveze karantina.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u republičkom parlamentu Balint Pastor u postu na svojoj Fejsbuk stranici je naglasio da je Krizni štab ovo predložio vladi, a njegovo usvajanje biće formalnost. Potpredsednik SVM je dodao kako nije istina da je granica prema Mađarskoj od danas u potpunosti otvorena. Pregovori o potpunom otvaranju granica još uvek traju. On je takođe napomenuo da su netačni navodi o tome da se cena testa na koronavirus sliva u budžet Republike Srbije da bi se kasnije pokrila isplata državne pomoći od 100 evra – piše u svom postu. U vezi cene testa na koronavirus u Srbiji, Balint Pastor piše da će ona prema najavi kriznog štaba iznositi 6.000 dinara.

Pannon RTVKOMENTARI

 1. Weng kaže:

  To plasiraju žuti kao i uvek

 2. Trovach kaže:

  “Gospodine” Weng, zuti, a ni bilo koji drugi, vec odavno nemaju ravnopravan pristup medijima, tako da je vec krajnje vreme da promenite plocu. Koji god nacionalni TV kanal da otvorim najveca je sansa da cu ugledati predobro poznatu njusku, od koje me stiti samo brzi prst na daljinskom. Jos malo pa cemo Kim Dzong AV-a gledati i na History i na NG…

 3. Lenin kaže:

  Ah!Samo 50 evra?Bagatela.Molim jedan,i tri za poneti!

 4. putnik kaže:

  PCR testovi se moraju standardizovati na nivou svih ili barem većine zemalja. Tek tada se može bez karantina putovati.

 5. Šojić kaže:

  Lopovluk

 6. Pera kaže:

  Istinu vam nikada ne govore.

 7. Rax kaže:

  Kao sto smo do sada saznali i testovi iz bratske nam kine , nisu pouzdani. Jednom mi je jedan ovdasnji infektolog rekao da se kits- sovi za razne laboratorije u koferima donose iz bratske nam kine. Sa time mi je hteo dati na znanje da su testovi nepouzdani. kakvi li su pcr testovi na covid, koji je tolika zagonetka ,da ga ni jedan istazivacki tim na celoj nasoj planeti nije uspeo razgoneti. Sta ako se zarazis za 3 dana izmedju testa i prelaska granice? Ko tu hoce da zaradi novac? Zar ne moze da se uradi bris grla prilikom ulaska sa karantenom do rezultata? Ali ovaj test kosta max 10 eura, ne moze da se zaradi na njemu.

 8. Pera kaže:

  Oni uvek izmišljaju neprijatelje da bi u “ratu” mogli “odbranom” da rade šta hoće.

 9. (ba)laban kaže:

  @Rax

  U Tanzaniji su testirali ovce, koze i papaju i kod sve tri vrste je otkriveno prisustvo virusa. Toliko o pouzdanosti testova. Najobičnija korona ujdurma.

 10. Ivan kaže:

  Neka plate kinezi oni su ga napravili sada neka snose sve troškove za sve zemlje!

 11. Nik kaže:

  @Rax
  Rade se dva testa. Jedan u državi u kojoj si privremeno nastanjen i važi 3 dana. To je polazna osnova da dođeš na mađarsko-srpsku granicu. Na ulazu u Srbiju se radi drugi test. I taj se plaća. Ostaje nejasno šta se radi sa čovekom koji se inficira u ta tri dana između prvog testa i dolaska na granicu. Nije nemoguće.

 12. amacak kaže:

  ko se zarazio u međuvremenu ide u karantin, niko nije zarazan sekund pošto se i sam zarazio. drugo, nijedna od mera koje nam se preporučuju nije 100% efikasna i ne eliminiše sve viruse već im smanjuje broj i time umanjuje verovatnoću zaraze. testiranje u polaznoj zemlji će prosejati recimo 80% zaraženih, testiranje kod nas još 80%, proćiće 4% što je mnogo bolje od 100%.

 13. Neko kaže:

  Testovi samo do izbora…

 14. Pera kaže:

  Misterija: Kako testirati nepostojeće

  I u let na Mesec veruju skoro svi.

 15. bac Vranje kaže:

  Ako sam dobro razumeo “On je takođe napomenuo da su netačni navodi o tome da se cena testa na koronavirus sliva u budžet Republike Srbije”… Cek a gde se onda sliva ??? Na ciji racun se sliva???U privatne dzepove???Malom Vucicu da nadohnadi gubitke u Jovanjici???

 16. Anonimni kaže:

  Da li ce morati i na glasanje da se ide sa testom?

 17. Rax kaže:

  Da, ovi testovi su dusu dali da se ima za kampanju, a bogami po starom obicaju, racun za struju visi za 1500 dinara, iako je potrosnja 100% ista.

 18. Rax kaže:

  A sto se kine tice, od sada obavezn gledam deklaraciju robe, koju bi da kupim i samo u tom slucaju kupujem kinesko, ako bas nema drugog proizvodjaca, a bez tog komada ne mogu da opstanem.

OSTAVITE KOMENTAR