Šta je izazvalo poplavu?

Građani Subotice su juče bili svedoci pojave nastanka poplava usled malo  jačeg letnjeg pljuska. Neobično je što su poplave nastale i u onim delovima grada koji se nalaze   na većim visinama, što se dosad nikad nije dešavalo. Pri intenzivnim pljuskovima poplave bi nastajale samo u niskim delovima grada, kao što je Mlaka i obavezno ispod nadvožnjaka na Palićkom putu. Kako jučerašnji pljusak nije bio intenzivniji od uobičajenih, postavlja se pitanje zašto je do poplava u ovom obimu došlo.

Uvidom u podatke sa „Portala javnih nabavki“-nabavke.com nailazi se na dokument:

„O D L U K A o dodeli ugovora“ po kojoj se kao najpovoljnija ponuda za javnu nabavku usluga u otvorenom postupku „Čišćenje slivnika“,  bira  ponuda  ponuđača    „BRZA  VODA“  DOO, VOJVODE STEPE 463 b, 11000 BEOGRAD, koja je donesena na osnovu člana 53. Zakona o javnim nabavkama i Odluke  o  osnivanju  Javnog  preduzeća  za  upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica. Vrednost ugovorenih radova iznosi 2.430.000 dinara sa PDV-om.

Dugi niz godina posao čišćenja slivnika obavljalo je naše, subotičko Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Iako je cena bila nešto veća, to se može pravdati opremljenošću JKP „Vodovoda i kanalizacije“, kontinuiranom čišćenju slivnika, kao i  stalnom pripravnošću u situacijama jakih pljuskova kada su ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ odmah izlazile na teren i uspešno sprečavalu veću štetu.

Ne ulazeći u moguće razloge zašto je posao čišćenja slivnika oduzet od JKP „Vodovod i Kanalizacija“, a imajući u vidu vremensku prognozu i najave daljih  pljuskova tražimo da se najhitnije preduzmu sve neophodne mere kako u slučaju intenzivnih padavina Subotica ne bi doživela da bude poplavljena usled ljudskog nemara, nesnalaženja ili  udaljenosti ulice Vojvode Stepe u Beogradu gde je sedište firme „Brza voda“ od Subotice.

 

Informativna služba GrO DS SuboticaKOMENTARI

 1. Tarabic kaže:

  E tako, nek nam ciste dodjosi

 2. Marica kaže:

  Dobro da nisu angazovali pingvine sa Madagaskara za ciscenje slivnika i kanalizacije!

 3. croat kaže:

  Mislim da cu prestat citat vesti, povraca mi se od ovog svega!

 4. Megatron kaže:

  Ajde zuti terajte se u qrac. Imali ste prilika da sredite kanalizacionu mrezu, sto niste ?

 5. Mauzer kaže:

  Sve diktira Beograd,i sve pare za Beograd odu,cak i otrov za komarce je otisao za Beograd

 6. Korelacija kaže:

  Ovde nesto smrdi do neba. Ta je odluka ista kao kada bi se odlucilo da se pokojnici iz Subotice ubuduce sahranjuju na groblju u Tutinu ili Novom Pazaru, jer su tamo jeftinija grobna mesta i ima vise prostora za ukop.

 7. ludom radovanje kaže:

  @Mauzer Bravo. Ja odgovorno tvrdim da posle prskanja iz aviona nije crkao ni jedan komarac a avion je prošao iznad nas barem 4 puta. Znači podkradaju nas i na otrovu. Naravno dobra lova je uzeta a let aviona je možda iskorišćen i u turističke svrhe.

 8. punisher kaže:

  Treba se otcepiti i cao. Beograd bi ostao bez para i hrane.
  U istoriji jos nista dobro nije doslo iz Beograda. ebala ih beogradske firme i beogadski politicari

 9. ja kaže:

  Vojvodina republika, subotica free city

 10. easy58 kaže:

  @Mauzer, nabavljač otrova batut iz beograda a polivanje vrši neki ofšor takođe iz beograda koliko ima šanse da se otruje makar1 (jedan) komarac, ista stvar i sa kanalizacijom.

 11. Boćko kaže:

  Bitno je da placamo odvodnjavanje

 12. Boki kaže:

  Šta je izazvalo poplavu?+++
  SNS kao i svo zlo u srbiji !

 13. laki kaže:

  @Megatron

  Pa da, žuti su krivi i što komarci ove godine nisu tretirani na vreme, pa nam piju krv skoro istom žestinom kao i vi puleni picoustog.

  Prestanite više da se služite floskulama ovog vašeg žvalavog majmuna. SEDAM godina ste na vlasti i ne može za sve još uvek da bude kriv DOS ili Savez Komunista Jugoslavije. Prebacivanjem krivice na neke prethodnike nećete prikriti svoju NESPOSOBNOST.

 14. Nikola kaže:

  To se zove BEZOBRAZLUK!!! Ko će nama nadoknaditi štetu nastalu, a odvodnjavanje papreno plaćamo, opametite se!!!

 15. janko kaže:

  pa ne samo to na tenderima za čišćenje i održavanje nekih firmi redovno posao dobijaju firme iz Bg jer daju najbolju ponudu ali na kraju rade sve smanjeno da im ostane što više para Te javne nabavke mogu biti mač sa dve oštrice kao npr sada sa šahtovima jer su prljavi i šteta je veća nego ušteda

 16. Pablo kaže:

  Šta bre vi ksenofobičari Subotice: dođoši i ne dođoši.
  Odakle ste vi došli malo ranije iz p.m.
  Kako Vas bre nije više sramota, dođoši?
  Ovde je sistem u igri.
  Budale ne razumiju korupciju u javnim nabavkama
  Eto vam ga vaš nedođoš rahmetli Kasa ujebo grad da ni Marija Terezija da se rodi neće moći da ga ispravi.
  Eto vaš nedođoš vam je namestio da se u mraku ne može Subotico.
  Svi ksenofobičari marš u p.m.

 17. Pablo kaže:

  A vi koji prdite ovde, idite na glasanje a ne ste prodali veru za večeru.
  Od šake Subotičana ste napravili 15 partija.
  Ujedinite se pa maknite dođoše

 18. Laki kaže:

  @Megatron- znaci,žuti nisu sredili kanalizaciju! Nažalost! A vi, kao ” naprednjaci” za 7 godina niste popravili,ispravili, ono sto su “kao” žuti” za…bali! Pa sta onda laješ? Imali ste vremena??? Imali ste!!!! Jos i dan danas lajete posle 7 god. Na vlasti– žuti ovako žuti onako! Žuti ovako lopovi,žuti onako lopovi! Jel ste vi drugačiji usta vam j………..???????

 19. Ljiljana kaže:

  Sta reci -, to je tako kad se politicki prstici pocnu uplitati gdje ne treba -, jadni gradani sve preko njihovih leda a netko se fino i debelo snasao !

 20. Su kaže:

  Pablo ovo nije do glasanja. Ovo je nemarnost!!!! Možemo mi glasat svi ionda će biti zna se ko na vlast.p.s. Ja uvek idem da glasam i šta mi vredi???

 21. PatriotX kaže:

  Pratiti trag novca. Baš na ovom dodeljenom poslu je lako. Izvođača je sve koštalo max 150.000. Sreća pa se zna ko kome i koliko…narodnih para. Robija bato!

 22. Pablo kaže:

  G-dine SU, nisu na vlasti oni koje glasate, jer ti na vlasti imaju mali procenat, već su na vlasti zbog 47% neozlaznosti, to su njihovi glasovi.
  Razumete?

 23. Pablo kaže:

  Šta reći o ovome? Vidite koliko negativnih komentara za mene što sam osudio ksenofobiju.
  Neće vam nikad biti bolje.
  Vi ne volite nikog.
  Vi svog normalnog roditelja date u dom .
  Zbog toga neki koriste a vi ajte u sluge na zapad mesto da brabite grad.
  I kudite kao dete sakriven iza mamine suknje

 24. bac Vranje kaže:

  Pokupili Vucic i druzina pare(inace je firma finansijer SNS-a) ,a vi dragi sugradjani plivajte jer izgleda da posle Beograda dobicemo i Suboticu na vodi i to dzaba

 25. zabrinuta Suboticanka kaže:

  E ovako na dve stvari bi volela odgovor od uprave ovoga grada : PRVO na sta gradska uprava trosi nase pare koje redovno uplacujemo za poboljsanje uslova zivota …iz prilozenog se vidi kako se poboljsao ,kao DRUGO na sta gradska uprava trosi novac koji uplacijemo za odvodnjavanje koja se ne placa u drugim opstinama osim ovde…..I TO TAKSATIVNO …..izgleda da se odvodnjavaju novci sa nasih racuna i neciji uslovi zivota se znatno poboljsavaju ali ne u globalu nasi

 26. deran kaže:

  ko je naplaćivao usluge za vodovod i kanalizaciju sada neka građanima koji su imali poplavu u svojim domovima isplati odštetu, gat je bio potpuno pod vodom a ni ostali delovi grada nisu pošteđeni začepljene kanalizacije a i odvodnjavanje se debelo naplaćuje a usluge nigde…za čizme ima betona a za kolektore i kanalizacije nema!!!

OSTAVITE KOMENTAR