Šta SVM dobija u novoj vladi?

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da će ta stranka u novoj Vladi Srbije imati državne sekretare koji će se baviti infrastrukturom, poljoprivredom, privredom, socijalnim pitanjima i zdravstvom.


Pastor je na konferenciji za novinaare u Subotici, sumirajući ishod razgovora sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem, rekao da su to ključne oblasti za razvoj države u predstojećem periodu, i dodao da će koalicioni sporazum sa SNS biti potpisan sredinom sledeće nedelje.

 

On je rekao da ta stranka ne želi potpredsedničko ili ministasko mesto u vladi, iako, joj je to bilo ponuđeno u razgovorima sa SNS.

pastor

Kada je reč o ulozi SVM u Skupštini Srbije, Pastor je rekao da ta stranka nije zainteresovana za mesto predsednika ili potpredsednika parlamenta, ali je zato zatražila da ima članove u više skupštinskih odbora i potpredsednička mesta u odborima za privredu i evrointegracije.

 

Pastor je naveo da je SVM zainteresovan i za pozicije u državnim preduzećima i organima, što će biti precizirano u narednim danima i nedeljama, kao i da postoji šansa da ta stranka da stručnjaka koji će biti u najužem timu budućeg premijera Aleksandra Vučića.
 

Time bismo  imali mogućnost da promovišemo projekte koji su zajednički i projekte koji su za nas od posebnog značaja. O tome sa prethodnim partnerima nismo mogli da razgovaramo i da se dogovorimo – rekao je Pastor.

 

BLICKOMENTARI

 1. kao na primer kaže:

  "… projekte koji su za nas od posebnog značaja" …. kao na primer projekti poput Regionalne Deponije gde je obezbeđeno direktorsko mesto ćerki Atile Kikića ili na primer Biznis Inkubator gde je ugodno smeštena Zodi Ildiko a da ne pominjemo bravuroznu dodelju bezpovratnih subvencija iz pokrijinskih fondova privatnoj firmi Olivije Urban, zar ne ?!

   

 2. eustahije kaže:

  sendviče sa belim mesom i čistu slamu u vagonima…..

 3. jasso kaže:

  drzao sam da je gospodin Vucic,koliko je posten toliko i  pametan,pa mi nije jasno da je dopustio ovima da budu u vlasti sa njima,a da nemaju nikakvu odgovornost,jer ako nesto ne bude islo kako je zamisljeno ovi ce uvek da se vade,pa eto mi nemamo ministra,nismo mi odgovorni,ili nemaju u svojim redovima kadrove za ta najvisa mesta,ili misle da ce ovako vise da se ovajde,u svakom slucaju smo nagrebusili…

 4. zorandjala kaže:

  Koliko ja shvatam nije cilj sticanje nego ocuvanje stecenog dobra.Ova gospoda ne ulaze u vladu radi sticanja,ni radi svojih clanova ,nego radi ocuvanja stecenog a cilj sretstvo opravdava.Primer kod mena u selu imamo kucu izgradjenu za seoskog doktora .Uselio novi seoski lekar u novu kucu i nema nameru napolje .cak je postao i predsednik mesne zajednice,ko tito u svakoj stranci koja je na vlasti je i on ,samo da ne izadje iz stana,Ami pogodili ste nemamo lekara vec godinama.Cenim da smo mi vece budale nego sto je on pametan.

 5. S&S kaže:

  Kakav džak, takva i zakrpa.

 6. dr,no kaže:

  Proći će Vučić s njima kako su prošli DS-ovci,bumo pa videli.

 7. treća-sreća kaže:

  @eustahije

  No, no… ne budi zločest… takvi nam ovde ne trebaju. Pazi da ti ne dobiješ lanč paket i put pod noge!!!

 8. Dorfer kaže:

   

  eustahije:

  sendviče sa belim mesom i čistu slamu u vagonima…..

   

   

  Pastor i ekipa su obezbedili karte u jednom smjeru ,poput voza bez voznog reda ali za Beograd. A o čemu ti pišeš se odnosi za one koje spremaju za Budimpeštu ,pitanje da li će biti i sendviča obzirom na ekonomsku situaciju u Srbiji…

 9. Neša kaže:

   

  eustahije:

  sendviče sa belim mesom i čistu slamu u vagonima…..

   

   

  Nažalost, u tom vozu otići će Vojvodina u okrilje Nove Austrougarske ako Vlada bude kooperativna. A sve liči da će biti tako…

 10. eustahije kaže:

  @treća-sreća

  definiši zločest,ne razumem šta hoćeš da kažeš.a "ovde" imam dugačak staž….pre nego što je ovo postao ratni plen….ali mi na organ idu sve sitne duše,bez obzira na sortu i veru…..a poseban krug pakla bih ostavio za one koji slabo pamte i brzo zaboravljaju….

 11. Diko kaže:

  @ Neša blizu si istini ,naime Karl von Habsburg već je razgovarao sa najvišim srpskim zvaničnicima.

OSTAVITE KOMENTAR