Stari rokeri i njihovi bendovi

Krhko je pamćenje a ako ono treba da dobaci pola veka u nazad, onda je to velika muka za onoga ko želi da sabere podatke i uspomene brojnih učesnika rok scene na prostoru naše pokrajine. Tog posla se prihvatio Bogomir Bogica Mijatović, muzički novinar iz Novog Sada. Rezultat je Ilustrovana enciklopedija roka u Vojvodini 1963 – 2013.

I sam svedok ovih decenija, Bogica je sabrao u više od 300 odrednica podatke o muzičarima, bendovima, gitarijadama, festivalima…Sve to uz puno detalja koji ilustruju okolnosti pod kojima su nastajali i nestajali, ili trajali do današnjih dana.

Na promociji u čitaonici Gradske biblioteke, okupili su se stari rokeri a među njima i neki od onih koji se pominju u ovoj Enciklopediji. Domaćini autoru knjige bili su Otmar Hegediš i Leonid Pilipović. Razgovor se odužio do kasno a sve knjige su rasprodane.

 

Foto: Američki kutak

rok enciklopedia 4

rok enciklopedia 2

 

Rudi bozmeg, di je slovo DŽ ?

rok enciklopedia 6

 

A dobro je, tu smo !

rok enciklopedia 10

rok enciklopedia 1

rok enciklopedia 5

rok enciklopedia 8

rok enciklopedia 9KOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Covek je zasluzio spomenik sto se mene tice.Vece je bilo prekrasno, steta sto u ovom vremenu duhovnog i materijalnog siromastva nema vise ovakvih veceri.U pravu je Bogomir sto se tice politike.Pre izbora ljudi su za politicare deo statistike, prazan papir, posle izbora wc papir.

 2. Mister No kaže:

  Mislim da je malo porazavajuce sto objave vezane za muziku,pozoriste i sve sto je vezano za kreativnost uglavnom prati malo komentara.Objave u vezi politike i nacije su pune replika. It s only rock and roll but I like it.

 3. freelancer kaže:

   

  Mister No:

  Mislim da je malo porazavajuce sto objave vezane za muziku,pozoriste i sve sto je vezano za kreativnost uglavnom prati malo komentara.Objave u vezi politike i nacije su pune replika. It s only rock and roll but I like it.

   

   

  Dobar zaključak: generalno, a ne samo na ovom portalu, u ogromnoj većini online medija su prilozi o i iz kulture slabo ili nikako komentarisani. Za pretpostaviti je kako je to u direktnoj proporciji sa brojem čitalaca tih tema… A onda, ako bi dalje ulazili u analizu svega toga, zaglibili bi u živo blato mentaliteta žitelja ovih prostora. Odavde do Bosfora pa dalje…

 4. Djuka kaže:

  pa nije valjda broj komentara osnovno merilo. pogledajte gore semafor.

  34:0! sta ce ti bolji dokaz da nas ima dovoljno.

 5. styx kaže:

  nema veze sa logikom….ko je ovo pisao?Ispravite brzo greske,smeju vam se muzicari.Tu su neki nazovi bendovi,koji nisu imali 5 nastupa u karijeri,a bliski su sa autorom.Tuga.

OSTAVITE KOMENTAR