Starica živela i umrla sama

Telo koje su studenti arhitekture prekjuče pronašli na gradilištu Narodnog pozorišta u Subotici zapravo su ostaci Radmile Majlat (78), čiji je nestanak prijavljen još u martu.
Kako nezvanično saznajemo, u poplavljenom podrumu gradilišta gde je pronađeno staričino beživotno telo bila je i njena torba sa dokumentima. Telo je poslato na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a prema prvim informacijama, iako je u strašnom stanju, na njemu nema tragova nasilja, što upućuje da je smrt nastupila prirodnim putem.

funero

Ne znam šta da kažem, ovo je strašno – u suzama priča Željka Raonić, ćerka preminule starice, koja je iz Podgorice juče ujutru došla u Suboticu da pripremi papirologiju za sahranu majke. – Živela je sama, svaki dan smo se čule bar tri puta, poslednji put 8. marta i ništa nisam mogla da naslutim. Pričala mi je kako je, šta radi, da je dobro, da ništa ne brinem.

Istog dana komšije u naselju Novo Selo videle su je kako ide u pravcu Kelebije, a već sutradan ženi se gubi svaki trag.

Sve do ovog strašnog ponedeljka, kada su njeno telo slučajno pronašli studenti arhitekture obilazeći gradilište pozorišta.

– Čim se prvi dan nije javila na telefon prijavila sam nestanak policiji – nastavlja ćerka. – Zvala sam stalno, govorili su mi da je traže. Bila sam uverena da je živa, kako je vreme prolazilo počela da se plašim, ali kada su me u ponedeljak pozvali…
Jecaji potiru svaku reč. Crne slutnje su se obistinile.

Poslednji put majka i ćerka su se videle za Novu godinu.

– Čekam nalaze obdukcije i izveštaje lekara da bih mogla da rešim carinsku proceduru i da je sahranim u Podgorici – kaže Željka. Srce mi se cepa što je umrla na ovaj način…

 

NovostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR