Stigle nove bicikle

Vozni park Sistema za iznajmljivanje bicikala Subike bogatiji je od prošlog meseca za 40 novih dvotočkaša, 20 ženskih i 20 muških, koji će u punom sjaju i broju biti dostupni građanima od aprila naredne godine.

„S obzirom da se bliži kraj sezone i da je broj iznajmljivanja u padu, u opticaj je sada pušten samo jedan deo novih bicikala koji je prema našoj proceni dovoljan za nesmetano funkcionisanje u ovom trenutku – kaže Zoran Tomić, tehnički direktor JKP “Parking” Subotica.  „Od 56 bicikli s koliko je sistem počeo da radi pre osam godina; jedan deo je u vidu sponzorstva ustupljen na korišćenje ŽFK „Spartak“, dok su neke bicikle zbog ozbiljnijih oštećenja povučene iz upotrebe; u funkciji ih je ostalo četrdesetak, što je uz ove nove dovoljno za 670 registrovanih korisnika.”

Prema rečima direktora Tomića kvalitet bicikala je zadovoljavajući, građani savesno brinu o iznajmljenim biciklama i sistem funkcioniše bez većih problema.KOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Sve je to lepo što se bicikala tiče. Ali to eventualno može poslužiti turistima.
  Pomozite građanima na drugi način.
  Ne menjajte radno vreme parking servisa.
  Nova parking mesta izgradite. Ovih dana smo ostali bez više parking mesta na raskrsnici koja se rekonstruiše. Cela jedna strana Tucovićeve više nisu parking mesta.
  Kola je sve više, a parking mesta sve manje.

 2. Славољуб kaže:

  Mislim da su ovo uzaludno bacene pare. Subotica ni poju cenu ne sme krenuti putem “Evropskih vrednosti” i pokusavati da imitira tamo neki Bec ili Zagreb.
  Put kojim cela Srbija treba da ide je unitarizacija i centralizacija, a ne dodatno deljenje ili separatisanje. Vojvodini treba ukinuti status autonomne pokrajine. Da se ja pitam, naselio bih Suboticu porodicama iz siromasnih, krsevitih krajeva nase drzave. Predlazem da se, pored ukidanja ovih bicikala, ukine i “Sajam Knjiga” koji se odrzava svake godine na majmun-placu. Dosta je bilo laznog moralisanja, potrebne su nam traditicionalne srpske vrednosti.

 3. (ba)laban kaže:

  @Славољуб

  Brđane, iselićemo mi tebe u te tvoje krševite krajeve, pa tamo propagiraj tvoje “civilizacijske vrednosti”. Vojvodina REPUBLIKA!

 4. JA kaže:

  Izvinjavam se, STIGLI NOVI BICIKLI, valjda….

 5. Biciklista kaže:

  Popravite biciklističke staze po gradu. Pune su rupa.

 6. Aronija kaže:

  Ne mogu da shvatim da toliko mali procenat razume IRONIJU.
  Komentarišete tu kao one babe na facebooku. Svaka lupeta za sebe, ne znaju gde je dupe gde glava.
  Ako ne razumete nešto što je napisano, nemojte komentarisati.

  @JA
  ispravno je bicikle. proveri pravopis

 7. Belial kaže:

  Sve je to lepo ali gde su parkingzi za nase bicikle? Normalno sa kamerama i zasticene od kise?!?!? Zar je toliko tesko vlastima napraviti nesto inteligentno u gradu????

  A i gde vam je ona ograda u dudovoj za istrcavanje pase tako pompezno najavljena?!? Cekate izbore?

 8. Solomon Bicakcic kaže:

  Tehnicki direktor ZoranTomic kaze da su neke bicikle povucene iz opticaja usled ozbiljnih ostecenja,a onda na kraju kaze da se gradjani savesno brinu o iznajmljenim biciklima.Ko laze,Zoran ili Tomic?

 9. Dzidzi kaže:

  Sta ce biti sa biciklima koja su “povucena” iz upotrebe?

 10. easy58 kaže:

  @(ba)laban istomišljenici smo ALI mislim da tog slavoljupca treba ignorisati, nek lupeta dok je malo pušten van ….ustanove. Pitanje je kome plaćaju za poslovni prostor na kojem obavljaju tu delatnost rentiranja bicikla, dali je JKP “Parking” registrovan za tu delatnost i kako se naplaćuje porez na zaradu kad kompletan JKP”Parking” plaća toliko malo da je šteta papirnih obrazaca za to. Čije su vlasništvo i ko je kupio kako stare tako i nove biciklove i po kojoj osnovi ustupaju iste, velika je tajna obavijena oblakom većim od mlečnog puta, nejasnoća oko toga iz čega sponzorstvo za ŽFS a i koji će im …….. , da možda ne idu sa time na treninge haha.

OSTAVITE KOMENTAR