Stotinu zasposlenih u PU “Naša radost” trenutno je odsutno

Novi talas omikron soja koronavirusa i povećan broj novobolelih, uticao je i na rad PU “Naša radost”. Stotinu zaposlenih trenutno je odsutno, naveli su iz ove ustanove. Pedesetoro vaspitača, kao i 26 zaposlenih na održavanju higijene, na bolovanju je upravo zbog koronavirusa, dok je 24 vaspitača odsutno iz drugih zdravstvenih razloga.

Manji broj vaspitača doveo je toga da se zatvore tri grupe u vrtiću “Alisa”, a danas će biti zatvorena još jedna grupa u vrtiću “Lastavica”. Tehnički direktor PU “Naša radost”, Veljko Vojnić, izjavio je za Yu eco TV da će grupe ponovo biti otvorene čim se vaspitači vrate sa bolovanja.

Od ukupno 4430 upisanih mališana, u vrtiće ide oko 50 odsto, navode iz PU “Naša radost”, a koliko njih je najverovatnije je da će roditeljima ponovo biti zabranjen ulazak u vrtiće.odsutno zbog koronavirsa, nije poznato. Kako sagovornik objašnjava, ukoliko ne dođe do poboljšanja situacije u narednom periodu,

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. A jaoj kaže:

  Već više od trideset godina ista slika. I kad su moja deca išla u vrtić, namerno su otvarani prozori usred zime. Da što manje dece dođe u vrtić, a sad se vade na koronu. Sramota

 2. jovan kaže:

  @ A jaoj : Nikom se ne radi -a radni staž i plata ide.Ovo im je došlo ko kec na jedanaest.

 3. smrad i kal kaže:

  jeste mudrijaši naši pronicljviji, razlog je što se nekome ne radi, a ne to što u gradu imate 300 zaraženih u jednom danu (verovatno 3-4 puta više).

 4. Sveti Georgije kaže:

  Napišite koliko ih radi kampanju za SNS?Kažu upućeni da niko od SNS ovaca iz javnog sektora ne radi,nego su na terenu i obilaze građane.Koji ih plaćaju da ironija bude najveća.

 5. Milan kaže:

  Onda gospodo iz uprave lepo javite roditeljima da deca ostanu kod kuce i da se roditelji snalaze a ne kao u ponedeljak sto ste uradili…namerno iskljucili grejanje kako bi roditelji vratili decu kuci..

 6. Deks kaže:

  @ A jaoj
  Otvarani prozori tokom zime,hahahaha.Pa jel vi znate zasto se prozori otvaraju, I zimi sto bi vi rekli?Radi provetravanja prostorija,cisto da znate.

 7. Tramp kaže:

  „J“ovane nesreco, kaže se : kec na desetku.

 8. Roditelj kaže:

  Da li ste stvarni sigurni da zelite da roditeljima opet zabranite ulaz u vrtice? Kada to uradite, onda se bolje organizujte, a ne da roditelji sa decom po 20 min cekaju u redovima ispred vrata.. drugo, uopste ne vidim svrhu toga. Pa valjda moje dete i ja dolazimo iz iste kuce. On ce da bude u vrticu 8 sati, a ja ne smem da udjem na 2 min da ga lepo odvedem do sobe? I jos nosim masku

 9. Roditelj 1 kaže:

  Ako ih toliko nedostaje i u deficitu ste sa radnom snagom i bez nedostajanja vaspitaca, zasto ne zaposlite nove vaspitace za ispomoc? Ah da.. zaboravih da ako nisi u sns stranci nema ni mesta u nasoj radosti.

 10. pista kaže:

  Grad je mali… cuo sam da su zaposlili jednu koja usput kao nesto radi za ruzicastu televiziju, za pronalazaca Zzeksa… e ta mora da je cesto na radnom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: