Stranka slobode i pravde: Izvinjenje gospodinu Ištvanu Huđiju

Poštovani gospodine Huđi, Stranka slobode i pravde Vam se duboko izvinjava, što je, budući da nije našla javno dostupno Vaše protivljenje DRASTIČNOM I NEOPRAVDANOM POSKUPLJENJU komunalnih usluga u našem gradu, kao predsednika Saveza samostalnih sindikata u Subotici i istovremeno predsedavajućeg Socijalno ekonomskog saveta Grada Subotice, smatrala da se Savet kojim predsedavate saglasio s istim.

Iskreno nam je žao i što nismo ni posumnjali da Gradsko veće nije tražilo mišljenje Socijalno-ekonomskog saveta grada, imajući u vidu nadležnosti istog.

Žao nam je i što još uvek uspevamo, kao građani ovog grada, da se iznenadimo time što je postojanje najvećeg broja organa koji se bave interesima građana samo farsa, dok se odluke donose na mestima gde se interesi pojedinaca iz vladajućih stranaka mogu obezbediti.

Izvinjavamo se, još jednom, zbog naše prve i jedine tehničke greške, te smo saglasni da se ista ispravi.

Ne možemo da Vam se izvinimo, gospodine Huđi, što smatramo da se Vi niste, saglasno funkcijama koje obavljate, postarali da obavite posao za koji ste birani i pretpostavljamo plaćeni, odnosno da zaštitite građane Subotice koji imaju znatno niža primanja od proseka u Srbiji, što Vam je poznato, a plaćaju znatno skuplje komunalne usluge, što je proverljivo. Ne možemo ni da Vam se izvinimo što to niste ni pokušali.

Ne možemo da ne kritikujemo Vašu nezainteresovanost i inertan odnos prema pravima radnika u Subotici.

Ne možemo ni da se ne zapitamo u čijem interesu ste na funkcijama koje obavljate, kada to nisu ni građani, ni radnici u Subotici.

Ne možemo ni da se izvinimo što smo stava da isti ljudi ne bi smeli da budu istovremeno u Socijalno ekonomskom savetu Grada i u Gradskom veću kao što to jesu Ilija Đukanović i Srđan Samardžić.

Takođe ne možemo da se izvinimo zbog izostanka Vašeg reagovanja, kao presednika Samostalnog Sindikata Subotice, na beskrupulozna stranačka zapošljavanja i primoravanja radnika na odlazak na razne stranačke mitinge. Želimo da Vas informišemo da su radnici koji su odbijali odlazak bili izloženi intenzivnom mobingu u vidu pretnji otkazom.

Takođe želimo da Vas informišemo o dešavanjima u predškolskoj ustanovi „Naša radost“, pošto pretpostavljamo da ni za to niste znali, gde je na poslednjem sramnom konkursu za prijem vaspitaćica na neodređeno vreme opet očigledno došlo do stranačkog zapošljavanja, jer nisu primljene neke vaspitačice koje rade deset i više godina na određeno vreme, dakle, protivno svim zakonskim odredbama. Pogodili ste, ni za ovu Vašu neobaveštenost nećemo da Vam se izvinimo.

 

Robert Šebek predsednik GrO SSP SUBOTICA                                                  24.01.2023.KOMENTARI

 1. rax kaže:

  verovatno je sve istinitito ,sto je napisano. da nije bilo covida, ja bih verovatno podrzala ovu stranku, ali, ali, gde je ova stranka bila skoro 3 godine. sta je ova stranka uradila za gradjane, veliko nista,kao i sve ostale.na veliku zalost mislecih ljudi,nema politicke stranke ili bilo koje organizacije, koja zastupa interese gradjana.

 2. Goksi kaže:

  Huđi Stevan, bolje da se nisi javio. Reci gde su pare od poslovnih prostora sa Otvorenog Univerziteta?

 3. maleficent kaže:

  Kad mafija iz fotelje uradi nesto sem sto je bistra jedino iza tastature, onda se oglasite.
  Nema zdravih, ima samo nepregledanih

 4. Tramp kaže:

  Vidim ja da je ovde ;Ko će koga.Nego niko ne predlaže rešenje?!?!.Krade ovaj, krade onaj, ovaj se uvlači u d.pe onom i sl.Kako rešiti situaciju.???.Narod , porezi i obveznici plaćaju sve i ovog tzv.sindikalistu (koji je zaboravio radničku klasu koju bi trebalo da predstavlja),plaćaju i tužilaštvo a niko ne reaguje.Godinama tužilaštvo spava.Zašto?Jel ovo do,,sada, bilo sve normalno i legalno ,mislim na AK -Subotica ,Fidelinka,29Novembar FB Partizan ,Zorka i još stotinu drugih malverzacija našminkanih i predstavljenih narodu ka legalna privatizacija itd
  itd itd .Ako je ovo po zakonu , nevidim čemu ce nam pravosuđe.?⁸

 5. Zvončica kaže:

  Umesto što se zalaže za odbranu svog lika i dela i zamagljuje suštinu, bilo bi lepo čuti od gospodina Huđija, zašto s obzirom na svoje funkcije, nije reagovao na poskupljenje komunalija, te šta je uradio u korist građana i radnika Subitice od kada je na funkciji.

 6. Apach kaže:

  Godinama unazad pokušavao sam dobiti izveštaj dok sam bio u radnom odnosu na šta sindikat troši članarinu ,taksativno.Nikada nisam mogao doći do tog izvaštaja,a da se ne radi o malom odnosu siguran sam.Predpostavljam da u Srbiji radi barem milion radnika koji plaćaju članarinu da je samo jedan EU po članu,ja sam u to vrijeme plaćao oko 5 eu-ra.Pitanje svih pitanja gde su naše pare???U sindikat sam se razočarao u to davno vrijeme kada su radnici Željezničar -a duže vreme štrajkovali a predsjednik sindikata posle izvesnog vremena ni „moralnu podršku“ im nije dao a samo su htjeli svoju zaradu.

OSTAVITE KOMENTAR