Subotica danas bez gasa i grejanja

Oko dvadeset hiljada domaćinstava u Subotici danas je ostalo bez snabdevanja gasom odnosno toplotnom energijom.

Razlog za prekid snabedvanja su radovi na saniranju oštećenja razvodnog gasovoda koje izvodi Srbijagas.

Bez gasa su ostala domaćinstva i preduzeća koja snabdeva Suboticagas, a s obzirom na to da je gas osnovni energent i za proizvodnju toplotne energije Subotičke toplane, samim tim je došlo i do prekida u isporuci energije u sistemu daljinskog grejanja.

“Očekivani završetak radova i prestanak kratkotrajnog poremećaja u isporuci prirodnog gasa je u četvrtak, 29.10.2020. godine oko 21:00 časova, nakon čega će Operator transportnog sistema otpočeti sa normalnom isporukom gasa” – saopšteno je iz Srbijagasa.

Isključenjem gasa pogođeno je oko deset hiljada potrošača koje snabdeva lokalni operater Suboticagas i skoro isto toliko domaćinstava koja se greju putem Subotičke toplane.

Normalizaciju snabdevanja toplotnom energijom u toplani očekuju sutra u jutarnjim satima.KOMENTARI

 1. Kiri Te Kanava kaže:

  Ma, divotica, a napolju kisa i ledara… to vam je poklon od Velikog Vodje sto ste ga izabrali…

 2. zig zigi kaže:

  k*r*ju nas samo tako na suvo, bez imalo romantike. Jos samo da pocnu opet da iskljucuju struju i eto nas opet u 1992

 3. --- kaže:

  Sad ako se slucajno razbolim, pocnem da kasljem i pocne da mi curi nos, a zbog toga me stave u izolaciju ili ne daj boze u kovid jedinicu, mogu li da trazim odstetu od Toplane, zato sto nisu obezbedili alternativno gorivo???
  Oni ranije, rukovodeci, su ipak imali nesto rezerve na cega su lozili, ovi sada uopste ne razmisljaju???
  Sta ce biti ako se nesto desi gasovodu u januaru, a potraje recimo 5 dana, smrzavacemo se ko p***e?

 4. bac Vranje kaže:

  Sad je svima jasno da ona stavka sto se zove pogonska spremnost i sto je placamo cele godine i kradja, jer se vidi i iz ovoga njihova nespremnost

 5. Anonimni kaže:

  Šta se može očekivati od naprednih naprdnjaka

 6. Rax kaže:

  Moram da kazem, da se samo nadam da ce i najgluplji shvatiti, sto je od pocetka bilo jasno. Zbog toga bi ovo stanje bilo pozitivno, mnogo nade ipak nema ,jer ovaj narod ima problem sa dugorocnim pamcenjem. Sada je 20:20 h, gasa jos nema. Na palicu nema vode po ceo dan, sad eto ni gasa, samo jos i sruju da zavrne u sred zime, tako nam covid i nije potreban

 7. Rax kaže:

  Moram da kazem, da se samo nadam da ce i najgluplji shvatiti, sto je od pocetka bilo jasno. Zbog toga bi ovo stanje bilo pozitivno, mnogo nade ipak nema ,jer ovaj narod ima problem sa dugorocnim pamcenjem. Sada je 20:20 h, gasa jos nema. Na palicu nema vode po ceo dan, sad eto ni gasa, samo jos i sruju da zavrne u sred zime, tako nam covid i nije potreban. Inace u ovom saopstenju se spominje samo su botica. Tuga od grada!

 8. koki kaže:

  Daj bre sta kukate

 9. Grgo kaže:

  Bitno je da znaju naplacivati svoja potrazivanja..remont je trebao da se uradi van sezone grejanja

 10. Miki kaže:

  Gospodo koji se bunite naivni ste ,nisu vam rekli da je svetska kriza ,a Covid 19 je samo kodni naziv za tu krizu da se ne bunite i da vas drže u pokornosti…

 11. Nix kaže:

  Proslo je i23h a jos nema gasa

 12. K kaže:

  Gasa još uvek nemaaaa

OSTAVITE KOMENTAR