Subotica dobija nove table dobrodošlice

Subotica će umesto dotrajalih neuglednih uskoro dobiti nove moderne table dobrodošlice na ulasku u grad.

Lokalna samouprava raspisala je javnu nabavku za izradu saobraćajnog projekta, izradu i postavljanje turističke signalizacije za označavanje dobrodošlice na teritoriji grada Subotice.

Table su unapred dizajnirane i biće ispisane na srpskom, mađarskom, hrvatskom i engleskom jeziku, a zahtevana dimenzija iznosi 12 kvadratnih metara.

Table će biti postavljene na ukupno sedam lokacija na ulazu u Suboticu, a dve od njih namenjene su Paliću.

Na ovaj turistički detalj se u Subotici do sada nije obraćala velika pažnja, s obzirom da su ulazak u Suboticu označavale proste saobraćajne table s nazivom mesta na srpskom i mađarskom jeziku, dok je tabla koja označava ulazak u grad iz pravca Bačke Topole zarasla u korov i išarana grafitima.

Tender je otvoren do 19. septembra.

 

RTVKOMENTARI

 1. PIJANDURA kaže:

  Džaba nove table kad će dokoni dežurni subotički nacionalisti da ih išvrljaju…

 2. Fux.. kaže:

  Ko je doneo odluku da se istorijski grbovi gradova u Vojvodini maknu iz javne upotrebe…?

 3. HPTN kaže:

  Postoji samo jedna osoba u Srbiji koja donosi odluke. Mislim, postoje još neki koji odlučuju recimo o vrsti salame i sira koja ide u sendviče, ali o bitnim stvarima odlučuje 1 čovek.

 4. croat kaže:

  Vesto su izbegli da se na vrhu tornja nevidi katolicki kriz 🙂
  A gde je dobrodoslica na bunjevackom, Bajicu reaguj!

 5. Oki kaže:

  A može i petokraka na vrhu gradske kuće

 6. croat kaže:

  Oki
  A zasto bi bila petokraka, ovi na vlasti nit su komunisti nit demokrate nit vernici, to su lopovi bez politickih i drugih ubedjenja.

 7. ludilo kaže:

  Bilo bi lepo da ne budu klasicne table, nego nesto slicno kao sto ima u Rusiji prilikom ulaska u svaki grad. To je kao neki objekat, spomenik sa velikim nazivom grada…To bi bilo ekstra. Ne mora na sve strane nego na ulasku sa Palica, Zednika i Bajmoka

 8. HAJDUK kaže:

  Nove table ? Nadam se da će biti postavljene na visokim stubovima , ili se kao ni stare neće videti od korova . Nije uvek potrebno sve menjati , pravilnim održavanjem može se produžiti vek svemu , a ako ima viška para potrošiti na čišćenje grada od smeća , korova na igralištima …..

 9. Vesna kaže:

  Nove table su i dalje jedina ‘sveza’ ideja. A da se pokupi djubre i pokosi travuljina, i stave kante za smece itd.,to nikome ne pada na pamet.

 10. Istina... kaže:

  Subotica te table ne dobija nego će ih platiti naivni građani, poreski obveznici, lokal-patriote, oni koji vole svoj “grad”, oni koji ne smeju da pitaju šta “grad” može da učini za njih nego moraju da pitaju šta oni mogu da učine za njega i da mu daju i poslednji dinar i kap krvi. Naročito je zabranjeno da misle o sopstvenom interesu tj. šta treba da učine za sebe same. Nove table su genijalna umotvorina, one će Novu Atlantidu spasiti od propasti, potonuća, nestanka. I to na ČETIRI jezika. Grohotom se smejem, grohotom! Portal GradSubotica što pre treba da rezerviše domen “Grad”NovaAtlantida.

 11. croat kaže:

  Ludilo u pravu si evo moj predlog
  Prave jednostavne linije, moderan materijal, verno predoci duh naseg grada.

 12. Turista kaže:

  Table bi mozda bilo dobro tako kreirati da se stilizovane siluete Gradske kuce, sinagoge, pozorista ili jos mozda nekog znacajnog objekta ukomponuju u jednu celinu i decentno postave na turisticku tablu. Dobra i lepa turisticka reklama je vec dobar deo odradjenog posla.

 13. Anitsi kaže:

  Mora neko da zaradi na ne tako bitnim stvarima… a gradonacelnik se ne oglasava za decja igralista, za objekte vrtica, za adaptacije osnovnih, srednjih skola…

 14. pista kaže:

  Koliko ja vidim ima i pravopisna greska na madjarskom….

 15. Janja kaže:

  @pista Ima pravopisna greška i na srpskom!
  Za one koji ne znaju:
  “Dobrodošli piše se sastavljeno kad je pridev koji znači potreban, koristan, koji je došao u pravi čas: Svi predlozi su dobrodošli.
  Dobro došli rastavljeno kao pozdrav pri dolasku, uzvik dobrodošlice: Dobro došli! Bolje vas našli.”

OSTAVITE KOMENTAR