Subotica dobija psihološko savetovalište za stare

Subotica će biti među prvim gradovima u Srbiji koji će dobiti psihološko savetovalište za stara lica i njihove porodice, najavio je direktor Gerontološkog centra u ovom gradu dr Nenad Ivanišević.

 

Prema njegovim rečima, savetovalište će posebno pomoći u onima koji starost teško prihvataju, kao i njihovim porodicama da prepoznaju posledice ulaska u treće doba.

 

“Savetovalište će biti na usluzi svim građanima koji imaju određene probleme, dileme u vezi toga kako se ponašati i kako postupati sa svojim najbližima u periodu ulaska u treće životno doba”, kazao je Ivanišević.

 

On je rekao da sama stara lica odlaskom u penziju menjaju način života i “na nama je da im pomognemo, odnosno da se period ulaska u treće doba stručno obradi i da se tim licima pomogne sa sručnim savetima”.

 

Kako je najavio, svi zainteresovani će imati na raspolaganju broj telefona na koji će zakazivati razgovore sa psiholozima i u datim terminima moći da dobiju kvalitetne savete.

 

Savetovalište će biti formirano pri Službi pomoći i nege u kući, a biće stacionirano u jednom od gerontoloških klubova u sklopu ovog centra.

 

RTVKOMENTARI

  1. zorandjala kaže:

    svaka cast za ovakav potez drustva. kada skocis sa 35000 plate na 20000 penzije niko rado ne prihvata trece doba. tu je pomoc psihologa preko potrebna.i niko se ne oseca prijatno.

OSTAVITE KOMENTAR