Subotica dobila Psihološko savetovanje za stara lica

U Subotici je otvoreno Psihološko savetovalište za stara lica. U početku će da radi jedan psiholog, a ukoliko bude potrebe zaposliće još jednog. Simboličnim presecanjem vrpce Psihološko savetovalište za stara lica je danas i svečano otvoreno. Savetovalište će da radi u okviru Gerontološkog kluba “Kertvaroš”, a zainteresovani će moći da putem telefona zakažu termine za razgovor.

 

– Naši stariji sugrađani u savetovalištu će da dobiju savete kako da vode brigu o kvalitetu sopstvenog života koji je važan deo brige o sebi, isto kao i o svom fizičkom zdravlju. Sa ciljem da podignu usluge gerontoloških klubova na još jedan viši nivo, zaposleni u Gerontološkom centru Subotica, će da pruže psihološko savetovanje starim licima o različitim temama, nedoumicama, problemima sa kojima se susreću u Trećem životnom dobu. Ideja je da se pomogne starim licima da što lakše prihvate odlazak u penziju – rekao je direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević.

 

Pokrajinski sekreterijat za socijalna pitanja je u proteklih pet godina uložio 55 miliona u razne projekte koje je realizovao Gerontološki centar. Logičan nastavak svih tih projekat je i otvaranje Psihološkog savetovališta za stara lica, rekao je dr. Radovan Latinović, zamenik Pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

 

Savetovalište je formirano pri Službi pomoći i nege u kući, a nalazi se u okviru Gerontološkog kluba Kertvaroš.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR