Subotica obeležila Dan grada, skromnije nego inače

Dodelom gradskih priznanja i svečanom sednicom Skupštine, u Subotici je obeležen Dan grada. Zbog epidemiološke situacije brojne prateće manifestacije su otkazane.

U prisustvu predsednika Pokrajinske Skupštine, republičkih i pokrajinskih poslanika, gradskih odbornika i manjeg broja zvanica nego inače, održana je tradicionalna svečana sednica Subotičke skupštine u povodu dve stotine četrdeset i prve godišnjice proglašenja Subotice Slobodnim kraljevskim gradom. Gradonačelnik Stevan Bakić podsetio je na uspehe u privredi ostvarene u prethodnih godinu dana i ponovio planove novog gradskog rukovodstva.

“Za četiri godine ćemo, nadam se, ne nadam se, nego će to biti sigurno, završiti sve započete projekte, otvoriti neke nove – rekonstruisati Gradski stadion, Opštu bolnicu Subotica i za četiri godine Subotica će biti mnogo lepša”, rekao je Bakić.

Predsednik Skupštine Grada Balint Pastor podsetio je na brojne varijante imena Subotice kroz istoriju, među narodima koji su u njoj živeli, naglasivši da im je zajednička reč – sloboda. Naglasio je da u protekla dva i po veka ovo nije prva globalna zaraza sa kojom se Subotica suočava, ali da je ovo verovatno prva svečana sednica koja se održava u uslovima globalne pandemije.

“Subotica nosi određeni duh. Subotičani osećaju grad svojim. Zbog toga je bitno što smo ipak održali ovu svečanu sednicu u dogovoru s gradonačelnikom. Vi znate da je ranije bila otkazana svečana sednica zbog pandemije. Dogovorili smo se sa gradonačelnikom da ipak, uz prisustvo minimalnog broja gostiju održimo ovu sednicu”, naglasio je Pastor.

Na Dan grada za Počasnog građanina proglašen je inženjer Đula Palfi, tvorac stilskih kandelabara koji krase jezgro Subotice i Palića, dok su priznanja Pro Urbe dobile novinarka Mađar soa Erika Kabok i epidemiolog dr Gordana Krtinić.

 

RTVKOMENTARI

 1. Mario Tereziopolis kaže:

  Čestitam svim dobitnicima nagrada i zaista svi Subotičani mogu da budu ponosni na njih. Čestitam i skupštinskim delatnicima na odličnoj organizovanosti same sednice i jedino me je sramota govora, načina istupa i primitivnog vikanja i besmislenih tema o koroni, slobodnoj zoni i predsedniku Vučiću od strane našeg gradonačelnika. Ako je to taj sa dva završena fakulteta nek nam je Bog u pomoći!

 2. Pavle kaže:

  Može li neko iz okruženja ovog nazovi gradonačelnika da mu napomene da se ne dere tako za govornicom. I može li pomoćnik gradonačelnika Vesna Bosančić bez obzira što ima samo srednju školu da mu napiše malo bolji govor?

 3. YU kaže:

  OVO JE BIO MASKENBAL. ŠTO I JESTE. POGLEDAJTE DOSTUPNE SLIKE NA SAJTOVIMA O PROSLAVI.

 4. zedan kaže:

  a sada ustedjene pare od neodrzavanja tradicionalnog godisnjeg VASARA na trgu, usmeriti na LECENJE DECE

 5. Gligorije kaže:

  Obnova vrtica u Aleksandrovu….

 6. Istina je jedna kaže:

  Ovo je Dan nepravde,a ne grada.Dan grada se obelezavao 13.novembra i 10.oktobra,ovo je cist fasizam koji mazohisti Srbi slave,a ne znaju zasto.

 7. Danilo kaže:

  Dobar gradonačelnik još bolji tim. Subotica ima budućnost!

 8. Danny kaže:

  Lično poznajem gospodju Vesnu i imam samo reči hvale. Zli jezici nemaju pametnijeg posla, zato samo i pišu iz mišijih rupa.

 9. DaniloC86 kaže:

  Naravno da je skromno, nisu oni žutaći da ceo budžet troše na kafane. Uz ovakvu ekipu oko g. Bakića Subotica ima lepu budućnost.

 10. Darko Čović kaže:

  Kako su se osilili zdravo ovi pljuvači, ni dan grada ne mogu da ostave na miru. Gospođa Bosančić otmena dama, kako priliči Gradskoj kući

 11. Bojkot kaže:

  uvlakači kad vas vaš baki šutne uz jednu ili dve puse đe si brate i nap… vas plakaćete kao bebice.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: