Subotica objavila najveće dužnike

Služba lokalne poreske administracije u Subotici ponovo je objavila spiskove 15.000 dužnika, koji po osnovu javnih prihoda Subotici duguju više od 1.000 dinara.

duznici

Kako je objavljeno na zvaničnoj internet prezentaciji subotičke lokalne samouprave, na spisku se nalazi ukupno 1.505 pravnih lica, a na prvom mestu je mesna industrija "29. novembar" u stečaju sa dugom iznad 136 miliona dinara.

 

Na ovom spisku najveći broj dužnika je u stečaju, mada se pojavljuju i javna preduzeća, zatim preduzeća u kojima vlasnički udeo ima i lokalna samouprava, ali i neki od stranih investitora.

 

Što se preduzetnika tiče, na spisku dužnika se nalazi njih 1.223, dok se na spisku građana koja po osnovu javnih prihoda za lokalne preze duguju više od hiljadu dinara nalazi njih 12.523.

 

Ovo je drugi put da Služba lokalne poreske administracije obljavlje ovakve spiskove, s tim da je sada objavljeno i obaveštenje o razlozima objavljivanja u kojem se pozivaju na Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

 

Kako je navedeno, Poreska uprava mora kvartalno, sa presekom stanja na poslednji dan u poslednjem mesecu kvartala, da objavi obaveštenje o iznosu poreskog duga svih poreskih obveznika, čime po njihovom tumačenju obaveza čuvanja službene tajne nije povredjena.

B92KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Ovo lici na spisak za odstrel, pogotovo ona sirotinja sto duguje oko 1000 dinara. REVOLUCIJA BRE!

OSTAVITE KOMENTAR