Subotica: Penzioneri i radnici najčešće zvali ombudsmana

Od uvođenja vanrednog stanja, Kancelariji lokalnog ombudsmana u Subotici najčešće su se obraćali penzioneri i radnici sa pitanjima koja prava se mogu suspendovati, a koja ne, kao i sa nedoumicama u vezi sa uvođenjem mera zabrane kretanja i okupljanja.

Kako navodi Erika Tot Salaj, lokalni ombudsman, mnoštvo pitanja imali su i radnici koji su se na prvom mestu uplašili od otkaza, a onda su želeli da saznaju više o radu od kuće, kao i da li imaju pravo da ostanu sa decom.

Salaj kaže da su oni, kada se uvidelo da postoji mogućnost povrede prava, upućivani na Republički inspektorat za rad.

Kako ističe, najviše poziva je stizalo od penzionera, naročito onih koji su u prigradskim mesnim zajednicama, i dodaje da su građani upućivali brojna pitanja, jer je, kako kaže, život trebao da se organizuje na novi način.

 

TanjugKOMENTARI

  1. Imri. kaže:

    Tot Salai Erika ombudsman…? Ona koja je po najcrnijim staljinističkim metodama proganjala neistomišljenike kada je radila u administraciji Kasa Jožefa. Ona ombudsman ovo je nečuveno…

  2. Glog kaže:

    @ Imri. Šta je tebi? Pa postavili su je takvi kao ona! Dobar stari kadar…

  3. Stana kaže:

    Salai Erika i prava građana…ljudska prava ? Ne mislilite valjda da će ona za raju nešto učiniti? Takva kao ona koja laže na sudu protiv svojih radnika sa kojima je upravljala nikada ništa neće dobrog učiniti drugome.Uvek čuva samo svoju zaleđenu.

OSTAVITE KOMENTAR