Subotica poslala pomoć Krupnju

Nakon pomoći ugroženima u opštini Ub, iz Subotice je juče upućen još jedan kamion pomoći ugroženima od poplava, ovoga puta opštini Krupanj.

krupanj poplava

 

Kako je saopštila subotička lokalna samouprava, stanovništvu u toj ugroženoj opštini upućeno je tona brašna, 1.680 litara flaširane mineralne vode, 2.000 konzervi mesnog nareska, 70 paketa pelena za bebe, 10 paketa pelena za odrasle, 15 kutija, odnosno 225 kilograma sredstava za ličnu higijenu, 120 džakova garderobe i 80 ćebadi.

 

 

Preostala količina robe do sada prikupljene robe biće upućena u ugrožena područja posredstvom Crvenog krsta Srbije na osnovu koordinirane akcije Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Vojvodine.

 

Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja nastavlja na više lokacija u Subotici, u koordinaciji Crvenog krsta.

 

Pozivu za prikupljanje pomoći odazvao se i veliki broj privrednih subjekata, a očekuje se da će danas Fabrika stočne hrane „Gebi“ iz Čantavira, takođe u opštinu Krupanj, kao donaciju uputiti 15 tona stočne hrane.

 

Prethodno je u subotu u Ub upućen jedan kamion sa osam tona pijaće vode, 300 vekni hleba, 7.000 konzervi i oko dve tone sredstava za ličnu higijenu i pelena, a dan kasnije ka ugroženim područjima prebačeno je 5.000 litara flaširane vode i tona i po konzervirane hrane i hrane za bebe.

 

B92KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR