Subotica prati trend najvećih

Subotica nije jedini grad koji je u novu godinu krenuo sa povećanjem cena komunalnih usluga. Učinili su to i Beograd, Novi Sad i Kragujevac. 

U Beogradu je povećanje za isporučenu vodu i odvođenje otpadnih za sve kategorije potrošača skuplje za 5 odsto i iznosi 59,46 dinara po kubnom metru čiste vode i 24,04 za kanalizaciju. U septembru 2019. godine u komunalni cenovnik uvrštena je i fiksna nadoknada za “pogonsku spremnost sistema”, pa je Beograđanima račun “Infostana” već više od godinu dana uvećan za 130,68 dinara, koliko iznosi ova usluga. Nadležni su tada objasnili da je ova mesečna naknada namenjena za održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže, a potrošači su dužni da plaćaju ovu stavku, bez obzira na količinu utrošene vode. Odnošenje smeća je poskupelo u novembru prošle godine i cena po kvadratnom metru je 6,6 dinara.

U Novom Sadu nije planirano povećanje cene vode koja je 54,57 din/m3 i kanalizacije (34,39 din/m3), ali je Gradsko veće predložilo da se pored redovnih računa za svako domaćinstvo i poslovnog korisnika uvede fiksna mesečna naknada od 118 dinara “za spremnost sistema vodovoda i kanalizacije”, dok se odnošenje smeća plaća 147,90 dinara po domaćinstvu.

Kragujevac je od prvog januara povećao cenu vode, iznošenje smeća i parkinga za 26-36 odsto, pa je račun za vodu i kanalizaciju za domaćinstva ukupno 91,37 din/m3, a iznošenje smeća 7 dinara po kvadratnom metru.

Kada to uporedimo sa odobrenim povećanjem cena navedenih usluga u našem gradu u proseku za oko 30 odsto ,vidimo da Subotica prati trend naših najvećih gradova u formiranju cena komunalnih usluga.KOMENTARI

 1. bac Vranje kaže:

  a koje je objasnjenje razloga za poskupljenje zna li neko??? Jer poskupeo sendvic ili treba platiti put na Hilandar?? Ili je tetka prestala slati dzeparac iz Kanade?? Mozda treba da se uredi enterijer u Bugarskoj ili treba kupiti djubrivo za Jovanjicu???

 2. uzas kaže:

  Kakav mi trend pratimo?. Ako uporedimo nasu cenu kubika vode i BG i NS, nasa voda je skoro duplo skuplja. Subotica je ubedljivo najskuplji grad sa komunalijama.

 3. Čovek iz naroda kaže:

  Doći će uskoro vreme kad će se sve to rešiti po kratkom postupku. Ko je pomislio na eksterminisanje, grdno se prevario… u pitanju će biti dugogodišnje robije za ova goveda. Izgleda su oni nesvesni toga i smatraju da će vladati zauvek. Otud toliko opuštanja i bahaćenja.

  Al’ ćemo da uživamo u njihovoj muci uskoro. Ima da se radujem kao žvalavko i šešeljuga kad je izvršen atentan na Đinđića, jedinog normalnog predsednika vlade posle Ante Markovića.

 4. Gligorije kaže:

  Bac Vranje
  Sva ti je na mestu, ali zaboravio si grejanje na gas i odrzavanje puteva i al daharaaandrej…

 5. IvanM kaže:

  …naravno da su i plate u navedenim gradovima veće

 6. Mare kaže:

  Sad napravite uporedni prikaz svih stavki prema gradovima i uz presek stanja prosecnih plata pa da vidimo gde se kotiramo.

 7. Co21 kaže:

  A kako ces najlakse ubijediti raju da mu je bolje, da drzava u kojoj zivi prolazi kroz doba ekonomskog tigra, te da prosecna plata raste na dnevnom nivou, u evrima? Kako ces mu dokazati da on ustvari ima vise novaca nego sto misli? Pa udaris mu skuplje namete i eto…pa on nek se misli. Oce verovat’, nece verovat, njegova stvar.
  Poenta je sto je voz odavno stao, a?vlastodrzci spustili zavese i sad ga ljuljaju sve jace i jace, da narod pomisli kako se ustvari ide napred.
  Dete smo dobili prosle godine, jos nam dinara nisu isplatili na racun, za prvo dete mislim. Podneto pre 6 meseci i odobreno. Gde su pare tigru moj ekonomski?

 8. Marko kaže:

  Ali samo po poskupljenjima. Ovaj nesposobni gradonačelnik ništa drugo ni ne zna.

 9. X-MEN kaže:

  Bac vranje *
  A što bi tebi neko objašnjavao razloge poskupljenja ? Migranti su krivi eto…

OSTAVITE KOMENTAR