Subotica prikupila oko 300 tona pomoći

U Subotici je do sada, preko Crvenog krsta, prikupljeno oko 300 tona humanitarne pomoći za ugrožene od poplava, istaknuto je na prijemu za volontere koji su radili na prikupljanju pomoći i pomagali na poplavljenim područjima.

 

crveni-krst-jpg_660x330

 

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai organizovao je prijem za zaposlene, volontere i članove omladinske organizacije Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, spasioce na vodi, učenike subotičke Srednje medicinske škole i članove Studentskog parlamenta Građevinskog fakulteta u Subotici koji su nesebično pomagali i radili na prikupljanju pomoći ugroženima u poplavljenim područjima u našoj zemlji. Maglai je istakao da je njihova spremnost i rešenost da pomognu ljudima u nevolji primer i za mlade, i za celu zajednicu.

 

"Smatram da su aktivnosti koje ste preduzeli na prikupljanju i pružanju pomoći unesrećenim ljudima koji su doživeli teške posledice poplave za svaku pohvalu. Nadam se da će rukovodstvo Crvenog krsta Subotica i dalje da širi duh volonterizma, duh rada za zajedničke interese i način ophođenja prema onim ljudima koji su spremni da se žrtvuju za sve nas", naglasio je Maglai.

 

On je najavio da će lokalna samouprava, u skladu sa mogućnostima, pojačati materijalnu pomoć koju pruža subotičkom Crvenom krstu i dodao da se nada da će u nekoliko narednih meseci Crvenom krstu Subotica na raspolaganje biti predata jedna nekretnina na obali Palićkog jezera za otvaranje kampa Crvenog krsta.

 

Mihalj Pece, zamenik sekretara Crvenog krsta Subotica, istakao je da je od 16. maja do danas, Crveni krst Subotica prikupio više od 300 tona humanitarne pomoći. "Široka je lepeza asortimana te pomoći- od osnovnih životnih namirnica, preko odeće, obuće i higijenskih stvari do stočne hrane i svega što je potrebno za jednu društvenu sredinu pogođenu poplavama. Do sada je realizovano 17 transporta sa nešto više od 90 tona efektivne količine humanitarne pomoći u ciljne destinacije", rekao je Pece.

 

TANJUGKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR