“Subotica-trans” beleži značajne gubitke ove godine

Javno preduzeće “Subotica-trans”, kao i sva druga preduzeća za prevoz putnika beleži ove godine značajne gubitke. I pored toga u ovom subotičkom preduzeću za sada ne planiraju redukovanje linija.

Dvomesečni rad na minimumu tokom leta ostavio je značajne posledice na poslovanje Javnog preduzeća “Subotica-trans”. Tokom trajanja vanrednog stanja jedan deo Subotičana se odvikao od javnog prevoza, ističu u tom preduzeću, navodeći da su u septembru uspeli da dostignu nivo od 80 odsto prodatih karata, u odnosu na period pre vanrednog stanja, ali više od toga ne. I pored otežanog poslovanja u “Subotica-transu” ne planiraju redukovanje linija.

“Što se tiče redovnog saobraćaja, tu ćemo ići sve dok to bude iziskivala potreba privrede, škole, znači ne idemo ka tome da smanjujemo za sada”, kaže Igor Prlja, izvršni direktor za saobraća u JP “Subotica-trans”.

Osima manjeg broja prodatih karata, na smanjene prihode preduzeća uticao je i potpuni izostanak ekskurzija, kao i vanredne vožnje, koje su uvek profitabilne.

“To je period, kraj aprila, maj, početak juna, u septembru nema toliko toga, tako da jeste, ekskurzije nedostaju, te dodatne vožnje nedostaju, ali za sada smo organizaciono u dobroj situaciji”, navodi Prlja.

Vozači “Subotica-transa” su do sada uspeli da se sačuvaju od koronavirusa, a iz ovog javnog preduzeća apeluju na putnike da i dalje što više koriste elektronske novčanike, kako bi se izbegao direktan kontakt sa vozačima.

“Epidemiološka situacija u firmi je za sada dobra, vozači su zdravi, zaista imamo veoma mali broj bolovanja i to je dobro, to je znak da oni preduzimaju sve mere koje su propisane, nose zaštitne maske, tako da se nadamo da ni sa tog aspekta nećemo biti primorani da vršimo redukciju radova vožnje”, dodaje Prlja.

Jedan deo gubitaka menadžment “Subotica-transa” uspeo je da nadoknadi iz sopstvenih sredstava. Situacija je bolja nego pre nekoliko meseci, ali u preduzeću još uvek ne znaju kako će završiti poslovnu godinu.

rosečan udeo čestica PM2,5 i PM10 u vazduhu iznad grada juče se kretao oko 54, dnosno 115 mikrograma po kubnom metru.

Najveći stepen zagađenja vazduha merna stanica portala Subotičke zabeležila je oko 15 časova kada je količina PM2,5 čestica u vazduhu iznosila 263, a PM10 508 mikrograma po kubnom metru, što je veoma visok stepen zagađenja.

RTVKOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Cela “eks” juga zasnovana je na neznanju, nestručnosti, neproduktivnosti, nerentabilnosti, neodrživosti, krađi i pljački koji zajedno stvaraju gubitke pokrivane budžetom tj. uzimanjem od građana i privrede po propisima ali i protivno propisima.

  Eto, to je ta “izuzetna” “eks” juga!

  Ko je generator toga? Vlasnici projekta “eks” juga.

  Kako se bore protiv istine? Likvidacijom, verbalnom i fizičkom.

 2. Šojić kaže:

  Laz

 3. Zoran kaže:

  Cela privreda grca u problemima. Pitanje je sta ce biti posle 8.12. ….

 4. Subotica-Sombor-Baja kaže:

  taksisti!!!!-Šta čekate????-Sećate se vremena kada su SUTRANS batinaši prebijali taksiste????-Napred i preuzimajte putnike sa Vama smo bezbedniji..

 5. Rista automobilista kaže:

  @ Subotica-Sombor-Baja

  Ko kako voli, bilo mu nazdravlje. Ja u vreme Corone ne ulazim u Taxi niti u bilo koji automobil (osim mog vlastitog) bez preke potrebe. (Motor)bicikla je jedino pravo i razumno prevozno sredstvo u ova i ovakva vremena.

OSTAVITE KOMENTAR