Subotica traži privatnog partnera za javnu rasvetu

Grad Subotica raspisao je javnu nabavku za izbor privatnog partnera za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa LED tehnologijom.

Kako se vidi u konkursnoj dokumentaciji, ponuđač između ostalog mora da ispuni uslov da je u poslednje četiri godine imao ukupne poslovne prihode od najmanje 400 miliona dinara.

U slučaju zajedničke ponude uzima se u obzir zbir ukupnih poslovnih prihoda svih članova zajedničke ponude.

Rok za podnošenje ponuda je 2. mart 2020. godine u 10 sati, a dva sata nakon toga ponude će biti otvorene.

Lokalne samouprave širom Srbije od nedavno su počele da uvode javno-privatno partnerstvo radi uštede električne energije u sistemu javne rasvete. Ubrzo su se ovom temom pozabavili novinari BIRN-a koji su u svom tekstu po nazivom “Osvetljavanje Srbije u mađarskom stilu” u prvi plan postavili visoke drzavnike Srbije i Madjarske, ali i firme koje su od nedavno postale veoma poznate srpskoj javnosti.

Osvetljavanje Srbije u mađarskom stilu

Illumination of Serbia, Hungarian Style

Novaekonomija.rsKOMENTARI

 1. Toranj kaže:

  Ljudi, grad nam je mracan, ne samo periferija nego strogi centar. Dok je bila novogodišnja rasveta malo je svetlije bilo. Inače nam je grad pust, a ovako mislim da mnogi ne izadju u večernju šetnju jer ne vide, i ne znam kako se mladi vraćaju iz škole i izlazaka, sablasno je. Problem je ozbiljan i dugo traje.

 2. Samo pitam kaže:

  Ali ce zato svetlece reklame u strogom centru da povecaju vidljivost.

  Nego, ovaj Somborelektro ispao neka firma koja lakse prolazi zakonom definisane tendere. 🙂

  Orban i Vucic, ko ce vise sr**a u svojoj drzavi da napravi. Kako to Vucic kopira Orbana i svakom pogledu.

 3. Istina... kaže:

  @Toranj

  Hibridni rat.

 4. Petar G. kaže:

  Mrak ide na ruku vlastima. Ne vide se nezavršeni dugogodišnji projekti po celom gradu. Ne vide se razrovane ulice. Ne vide se neasfaltirane ulice. Ne vidi se koliko je grad prljav. Ne vidi se da nema dovoljno parking mesta. U mraku se ne vide ižvrljane fasade. Ne vide se ni čopori migranata.
  Mrak je ovima u Gradskoj kući najbolji saveznik.

 5. Salamander kaže:

  Bez obzira na marak u gradu koji vlada na ulicama i u glavama gradskih vlasti tender je kreiran da favorizuje par firmi i to je toliko providno da ne znam ko to ne može da shvati – shvatiće svi kada nas budu ponovo ogulili za gomilu para, a po starom dobrom običaju sve će da se opere papirima pa niko neće odgovarati ako konačno i dođe neka vlast koja bi radila za obične ljude a ne za svoje džepove.

 6. Glumac kaže:

  Znam ja jednu firmu koja moze da ispuni zahtev za javni konkurs. Samo jednu , tj tu jednu jedinu kojoj je kunkurs i namenjen.

 7. Retro Vizor kaže:

  Glumac
  Molim te, i pored moje firme moze jos jedna firma da ispuni uslove za javni konkurs. Tako da imam konkurenciju nazalost.

 8. Toma kaže:

  Bravo tako se zaradjuju pare !!!

 9. Nidžo kaže:

  Lopovska banda odlučila da ošiša subotički budžet. Sledeći put kad se desi 6.oktobar, lično ću ih pojuriti sa vilama… i gledaću da ne promašim

 10. jakuzzi kaže:

  Po madjarskoj je Orbanov zet postavljao LED ulicnu rasvetu. Za debele pare, ocaj od rasvete. NIKAKO LED ! Ko zna madjarski, nek malo procunja po guglu…shvatice

 11. Diran90 kaže:

  Stavite neke reklame na Rafles

OSTAVITE KOMENTAR