„Suboticagas” planira proširenje distributivne mreže; Veliko interesovanje građana

Grad Subotica, konkretno Javno-komunalno preduzeće „Suboticagas”, ima ambiciozne planove za ovu godinu, kada je u pitanju proširenje gasovodne mreže. Interesovanje građana je veliko, a od ovog meseca im je omogućeno plaćanje priključka i na rate.

Gas, kao najjeftiniji i najčistiji energent, veoma je tražen i na severu Bačke. Izlazeći u susret povećanom broju zahteva, Javno-komunalno preduzeće „Suboticagas” ove godine ima ozbiljne planove. Prošle godine je realizovano 350, dok se ove planira čak 500 novih priključaka na gas, uz izgradnju odgovarajuće gasovodne mreže.

„Planiramo priširenje distributivne gasne mreže u dužini od 14 kilometara. Prošle godine je to bilo 10 kilometara, a pravimo i projektnu dokumentaciju za narednih 20 kilometara gasne mreže. Ove godine će najvećim delom biti pokrivena Mesna zajednica Šupljak, zatim delom Mesna zajednica Palić i jednim delom MZ Makova sedmica”, objašnjava Timea Horvat, direktorka JKP „Suboticagas”.

Trenutno je ovom preduzeću predato preko 60 zahteva za priključivanje na gasovodnu mrežu, a trećina tih priključaka će biti plaćena odloženo, odnosno na 12 mesečnih rata. To je olakšanje za građana koje je uvedeno od ovog meseca, naime sam priključak košta nešto više od 100 hiljada dinara.

„Prva rata bi iznosila nešto veći iznos u odnosu na ostale rate, jer se sa prvom ratom plaća i pripadajući PDV. To je oko 24 hiljade dinara, a svaka naredna rata bi tokom 11 meseci iznosila 7 hiljada dinara. „Suboticagas” nakon uplate treće rate počinje sa radovima na terenu, i ono što je još bitno istaći, tražimo administrativnu zabranu kao vid garancije, međutim administrativna zabrana može da glasi i na ime korisnika, odnosno neko treće lice”, dodaje Timea Horvat.

Važna odluka, kada je u pitanju proširenje gasne mreže, doneta je krajem prošle godine. Na osnovu te odluke Skupštine grada, radovi se mogu izvoditi i u zimskom periodu, ako to naravno dozvole vremenske prilike.

 

RTVKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Pametnjakovici umeato da uvedu besplarne prikljucke da se sto vise gradjana greje ekoloski oni uveli najskuplji prikljucak u celoj srbiji besplatno samo mi indijanci moramo placati gade mi se

 2. Ekologija... kaže:

  Toliko o tome da država podstiče ekologiju.
  101000,00 din iznosi priključak, tj da dobijemo brojilo?! Da li ste vi normalni?
  Na to treba dodati gasni kotao 1000e, radijatori i cevi 1000-1500e i majstora da to sve spoji 500 e!
  Još ako niste kupili kotao koji preporučuje distributer….eto novih muka….

 3. rax kaže:

  pa ovo je sada skuplje nego prije 15 godina. valjda bi trebalo da je jeftinije jer je mreza sada kraca, tj vod.

 4. STUKA kaže:

  prigradskae mz imaju razvucenu gasnu mrezu u svakoj ulici vec od neke 2006-2007 sta ili ko koci da se to realizuje istina to su „zuti“ radili pa verovatno je zbog toga

 5. Instalater kaže:

  Gledam onu sliku, na kojoj se vidi naziv firme: Subotica-plin. Pitam se samo, kome li je prepametnom palo na pamet da prevodi ime. Zamislite situaciju da sve nazive firmi prevedete, kakvo bi to zamešateljstvo nastalo. Da se razumemo, nema ništa protiv četvorojezičnih natpisa, to je u multikulturalnoj Subotici normalno, ali prvod imena, to je već previše. Inače, da li ste čuli za brodogradilište 3. Svibanj? Sigurno niste, to je i dalje 3. Maj…

 6. Salamander kaže:

  Tako to ide u našoj zemlji…prvo platiš osnovno sredstvo državnoj firmi (tu se misli na priključak i ostale dažbine) pa ti nakon toga naplaćuju i svoje gubitke (misli se na očitano-izmereno-utrošeno gde uvek „nabace još nekih 10% na cenu).
  Tu nije samo gasno preduzeće na ovoj listi, nego i EPS (dali ste im brojila a pre toga skupo platili priključak), Telefon (skupo platili uvlačenje gde smo i centralu u pošti morali da kupimo, a to je sve sada „nečije“ vlasništvo), Parking (naplaćuju nešto što nije njihovo vlasništvo, a pri tom ne ulažu ništa)…da ne nabrajam više.
  Pa valjda u ovo savremeno doba i pekar mora prvo da kupi brašno da bi napravio i prodao hleb, a ne da mu svaki mušterija ponaosob donosi svoje brašno i čeka da mu ga pekar naplati zajedno sa svojim radom.

 7. Bocko kaže:

  Ko je pametan sačekaće bar godinu,dve da vidi da li će uopšte biti gasa i po kojoj ceni!? Ne srljajte ljudi,pamet u glavu!

 8. Milk kaže:

  A kad će gas stići zapadno od Subotice?
  Nikad, pošto je tu večito proleće?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 6 = 9

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: